Ивка, нещата стоят така:
- От яйца ( каквито и да са ) тук -там някой по света прави алергична реакция. Други имат алергия от мед, от глутен, от котки ,от пчели, от аспирин, от народно събрание ... Понякога това хората установяват дори в късна възраст - един приятел до 60 годишна възраст не е бил пил аспирин, но когато отпи, щеше да умре на място, едвам го спасиха , оказа се точно алергия.. а знаем, половината хора по света го пият профилактично ..
Така че мъжът ти трябва да си го установи за себе си, възможно е да се е активирало нещо алергенно , понеже ги е пил сурови. Макар че , това е изключително рядко по отношение на пъдпъдъчите (може би само на теория) и никой никога не е чувал за такава алергия -нито производители, нито потребители, нито ветеринари, нито преподавателите във Ветеринарния..
Може и да е съвпадение, не знам какво е ял или пил мъжът ти и дали не е станала някаква реакция..
( И аз преди два месеца се "взривих " от едно бебешко сухо мляко, 14 пъти ходих до тоалетната, ще го помня до живот!
)
Алергичните реакции се проявяват винаги на момента, така че - щом при теб и детето няма нищо, значи тестът вече сте го направили
Но дори при мъжа ти да има алергия към някаква храна, това не значи , че за останалите тази храна не е добра.. Трябва ли светът да спре да яде пълнозърнест хляб, ако някой в село Тъпчилещово има алергия към глутена в брашното?
Петьо ходи да ги изследва за салмонела във ветеринарната лаборатория. Попадна на почтена към 50 годишна служителка, която му казала чистосърдечно , че няма смисъл да му взема парите, защото при тези яйца това е абсурд. ( както се и знае от запознатите) Казала му, че след като дъщеря й започнала да ги приема, се разделила със всички алергии, които я тормозели до тогава..
Винаги е много важно на кой източник на информация ще повярваш. И дали този , който се произнася е компетентен ? Ето ,например , ако питаш лекарите , сигурно 99.9% от тях ще ти кажат, че да пиеш сурови яйца е супер опасно, едва ли не безумие. ( Много смешно - те нямат представа за съседния ти орган и веднага звънят на колегата си от другото отделение с друга специалност..но стане ли въпрос да се унижи нещо "алтернативно", веднага всички се консолидират и наскачват, грачейки авторитетни заключения , като че ли в колежа само това са ги учили 6 години .
) Но ти ги попитай - откъде са така сигурни , чуй отговора и смехът е гарантиран ..
Да не забравяме , за тях е безумие всяка профилактика , различна от ваксина - прочистване, вегетарианство, суровоядство, тоест - всичко , което пише в този форум! За тях хората, които действително правят нещо за здравето си - са профани, а тези , които ги съветват - шарлатани.
Ето тук http://www.baby.ru/community/view/22622/forum/post/65630 двама руски доктори "авторитетно" указват , че употребата на тези яйца ( сурови) безусловно била в
редна за всяка възраст и извънредно опасна , защото ще се озовеш в болницата с чревна инфекция..
Но кой знае защо не са успели да уплашат никой ( ако се съди по отзивите ),още по-малко хората, които си ги ползват от години ..
Ето какво казва един от тях:
"
не съм съгласен с авторите!!! От ранно детство съм пил, пия и ще пия сурови яйца и децата ми пият и ще пият!!! И вас съветвам. И никой никога не се е заразявал от нищо!""
Не согласен с авторами комментариев!!! С раннего детства пил, пью и буду пить сырые яйца и дети мои пьют и будут пить сырые яйца!!! И Вам советую пить сырые перепелиные яйца!!! И никто никогда ничем не заразился!
Просто элементарные правила гигиены соблюдать надо, а именно?Неслучайно те питах за ваксините. Понеже казваш "ако има и най-малка опасност от яйцата, ги спирам..."
Та ти прочете ли листовките на ваксините? Възможните странични реакции от тях ?
, Мисълта ми е, че човек рискувал с ваксина не би трябвало да се бои от нищо !
Той вече де факто е "ваксиниран" от страх
Но аз пак да кажа, не уговарям никого нито за яйца , нито за пържоли..
Петьо е приятел и ме увери, че дори и всичките му клиенти да се откажат и да остана само аз, за мен винаги ще има яйца, дори византийско да стане
Така че, за мен би трябвало да е безразлично кой колко употребява , правя го само заради личната си убеденост в тяхната полза.