хе хе ,това е идейно , но при мен неизпълнимо ..
Последно , въпрос към всички консумиращи сурови яйца -ядете ли белтъците или ги хвърляте?
Не ги хвърляй белтъците, ценни са, направи един кекс с тях да хапнат децата, ще се зарадват, овкуси ги по избор.
Опитайте да влезете в симбиоза с регионални бодибилдъри , които да ги изкупуват. Те, напротив, се интересуват само от белтъка и ако имат поне две гънки и половина , ще трябва да вдянат , че това им е далеч по-добър вариант, отколкото месото и протеините в кутии.
Месото е тежко за храносмилане сякаш, мнозина прибягват към готовите на прах добавки, познавам хора спортуващи, не обичат и не могат да приемат храна в количества и това с добавките им е единствена алтернатива.
Наскоро правих разбивка по молба на един познат, купил си протеин на прах, продали му го за 100% протеин
Такова чудо първо няма, но равносметката беше следната:
от около 2.2кг прах = около 70% белтъчини(около 1.7кг белтък) , около 13% въгрехидрат и около 9.7% мазнини, и остатъка пълнеж.
Съпоставен тоя прах за около 65лв с 10 кори яйца(белтъците в 300 яйца) за около 65лв, сметката показва, че в яйчните белтъци има около 1-1.1кг белтъчини към 1.7кг в кутията с прах.
Има няма 5-600гр. разлика, това за спортуващ е от значение, ще искара има няма седмица по-дълго с кутията, но качеството на яйчния белтък не е за пренебрегване, плюс това в целите яйца има още повече белтъчини отколкото само в белтъка.
Друг е въпроса че повечето продукти на пазара в кутии не са това за което ги продават, продават изолати с 60-70-80% съдържание на белтък, какъв изолат е това