Тези яйца имат и едно друго приложение, за което ще пиша допълнително. Инфо на български за това няма. това е най-мощният имуностимулатор въобще! (Цери и от най-страшни болести.) Употребяват се по друг начин обаче.
Докато чакаме да разберем, как се използват като имуностимулатор, или поне линк, намерих нещо интересно за черупките. Статията съм я превел с Google преводач, почти без последващи корекции.
Лечебни свойства на черупката
Изследванията на лекари доказаха, че черупките на пъдпъдъчи яйца, се състоят от 90% калциев карбонат, лесно смилаема и в допълнение съдържа всички необходими минерали в тялото, включително мед, флуор, сяра, силиций, цинк и други (27 елемента). Съставът на черупката на пъдпъдъчи яйца поразително съвпада със състава на човешки кости и зъби.
Нарушаването на калциевия метаболизъм се придружава от анемия, астма, простудни заболявания, алергии, херпес по устните, намалена устойчивост на радиация, инфекциозни заболявания.
Въвеждането в яденето на смачкани черупки от пъдпъдъчи яйца, е доказала своята висока терапевтична дейност, както и липса на противопоказания, няма странични ефекти, включително и бактериално замърсяване.
Черупката на пъдпъдъчи яйца е особено полезно за малки деца, тъй като в тялото им процесите на образуване на костна тъкан са най-интензивни и изискват безпрепятственото влизане калций. В пъдпъдъчи яйца се съдържат голям брой микроелементи, полезни за развитието на мозъка, така че бебето да расте подвижно и интелигентно. При деца и възрастни използването черупколечение има положителен ефект при чупливи нокти и коса, кървене от венците, запек, раздразнителност, безсъние, сенна хрема, астма, копривна треска, безплодие, импотентност, анемия, а също така допринася за бързо втвърдяване при фрактури на костите.
Профилактично два пъти годишно, черупколечението е полезни за възрастни с цел предотвратяване на заболявания на гръбначния стълб, зъбен кариес, полиартрит, алопеция, кръвното налягане, остеоартрит в напреднала възраст, както и всички видове екзема. Черупката е много добро средство за отстраняване от организма и предотвратява натрупването на радионуклиди в костния мозък на стронций-90.
Калцият от обвивката на пъдпъдъчи яйца може да се получава директно. В тенджера със студена вода, изсипете черупките без ципата и се вари 5 минути. Изхвърлете водата и изплакнете. Отново напълнете с вода и варете в продължение на 5 минути – изхвърлете водата, изплакнете и залейте с ябълков оцет в който, да престоят в продължение на 24 часа. Излейте оцета, изплакнете и изсушете черупката, без да се излага на слънчева светлина. През зимата е удобно на парното. Смила се на прах в кафемелачка, за предпочитане два пъти.