Flatline, по принцип харесвам различното от моето мнение. Но тук имам няколко забележки. Първо за тока- ток днес не знам дали е възможно да се краде, но по времето на соца можеше. Напълно съм за търсенето на правата, още повече, че често правата са повече от закона, тоест закона ми се струва, у нас поне, често е писан едно към гьотере. Например, не може да си безработен, и да те задължават да плащаш здравна осигуровка. Откъде да ги вземеш тези пари след като не работиш? При нас държавата е комай враг номер едно на народа. Тука можеше да ме обориш, че хората не сме равни. Обаче, щом като трябва да спазваме закона, а пред закона всички сме равни, значи сме равни. Ако не сме, ако ти не си равен с един убиец, кое е по-високо- твоята самооценка, или преценка за морал, или закона? Има противоречие тук. Хората не сме равни по образование, по социална принадлежност, по приходи, но по същество сме равни. Какво ще излезе от едно дете, зависи от много и сложно взаимозависими фактори. После, ако някой убие твоето дете и ти съответно по пътя на възмездието, трябва да убиеш неговото...еми не сте ли двамата равни. Равни ще сте не, ами даже при теб отговорността ще е по-голяма, защото не си научил нищо от неговата грешка. И убитите деца пак ще са равни. Сещам се за един далечен познат, който крадеше от богаташки домове и казвал на общи познати, че всеки ден се моли на Бог и му благодари, че не го хващат, защото знае, че краде неща скъпи за хората, но ..трябва да се живее. А де!
Има хора, които не ме кефят. Обикновенно с тях се държа подчертано по-добре отколкото с хората, които ме кефят, защото все си мисля, че всеки заслужава правото да бъде опознат по-добре, разбран, и може пък аз да бъркам.
А какво да правим с отчаяните хора, които ходят при разни лечители, врачки и гледачки, я ги оправят, я не, оставят сума ти пари, на тези хора някой търси ли им сметка?
Не мисля, че бате Бино има предвид, че от държавата трябва да се краде. Аз самата въобще пък нито съм имала повод, идея или време да крия данъци. Мисля, че се имаше предвид нещо по-различно. Когато си бачкал цял живот, донесъл си милиони на държавата, и накрая една група идиоти наречени министри и депутати, ти затрият всичко, за което си работел...тогава пак ще си говорим. Все още масово няма обща (семейна) банков сметка. Ако изведнъж се затриеш, държавата си прибира 30% от спестяванията ти, вместо да тидат всичките при семейството ти. Е какво е това право? Да, в България няма споделена отговорност, защото общо взето сме разделени на 2 лагера- едните дробят попарата, другите я сърбат. Ама то всеки си пати от собствената глава.