Самия факт, че търговците, застанали като паразити между суровините и крайния потребител, не позволяват контакт през тяхното посредничество, си заслужава войната. Живота не е шопинг и секс, не е лъскава опаковка и токсин, или телевизия.
Човек като мене трябва да може да си взима продукция от производител, аз дори не искам търговците да са живи, камо ли пари да им давам. Не съм взискателен към опаковката на зърното и към търговския му вид.
Като ми трябва ябълка - отивам и си бера, или от ябълковата градина, ама да ми ги носят на поднос - няма да стане.
Опитах се веднъж да го обясня това в писмо до холандската армия, но за съжаление те все още не са обяснили на търговците да ги няма.
Наистина прекаляват, и дребни и едри, ние не сме длъжни да имаме нужда от това, което те предлагат.
Да не говорим за продавачките по био магазините, които са на банички и кафенца, а може би преди това са били сервитьорки. Това обезкачествяване е непоносимо и води до оглупяване на споделящия знанията си, за да може непросветения да е в час, само защото нагло е заел място, което не е за него. Това е една много грозна и груба кражба на интелектуална собственост, с мисията - какво да предложат и как да извлекат печалба от това.
Има такава формула - усложняването води до печалба, а опростяването до загуби.
Наша продукция се изнася в чужбина, а в същото време се внася същото. Пътищата са натоварени с камиони усложняващи съществуването и на природа, и на всичко. Само ТЕ имат с какво да се занимават, трупайки капитал и умора, та да кажат след време - само това ни остана (ядене и пиене).
Интересно ми е чия жестокост е по-силна?
Аз например, в момент на лошо отношение към мене оправдавам постъпки, като тази на г-н Прибке, нищо, че не симпатизирам на тези движения. Правили са го и психиатри - те са оправдавали причинени жестокости на много хора.
Търговците не мислят откъде да вземем пари да ги храним, а ние не сме длъжни да ги използваме. За това ни трябва или собствена продукция, или производител.
Не е тайна, че се въртят много мръсни пари - само по картинките от специалните учебници може да се разбере кои сфери са най-използвани, и начина по който става всичко това. Не може да се очаква качество на нито едно такова място.
Една война би изчистила всичко това, но трябва да е добре скроена. А това е нещо трудно.
Така или иначе ние тук си имаме качества, които ни поставят на различно ниво от това на масовия слуга.
Сега е много хубаво, че човек може да се движи свободно на големи пространства като Европа.