И аз незнам защо задълбахме толкова в социалната политика на Сомалия. Ptirinha така и нещя да разбере, че това беше просто пример, но явно достатъчно болезнен, за да го дъвчем вече четвърта страница.
Само искам да вметна, че в момента в Сомалия няма правителство. Имам доста познати сомалийци, с които си говоря почти ежедневно и по техните думи, държавата реално не се управлява от никой, защото никоя въоръжена групировка, понеже те са няколко, които враждуват помежду си, не иска да взима властта, но и не я оставя в ръцете на други. Така, че на горките дечица няма скоро никой да им обърне внимание.
с една дума.. всичко това, което досега послужи за доводи е нечия друга отговорност, но когато някой изрази на *глас*, че се опитва да се радва на живота, въпреки, че знае за хилядите нещастия по света.., тогава става повърхностен.., друго си е да теоретизираш и да обориш другия.. с отговорност..
е, за да изразя отношение, че (напр. бате Бино) човека отсреща не е прав, се съгласявам със него на 100%
Ptirinha, наистина ли спорът ескалира поради причината, че някой е изразил 'на глас', че се опитва да се радва на живота, въпреки, че знае за хилядите нещастия по света ? Или, че някой се опита да прави генерализации за всички на базата на собствен опит? Видиш ли 'аз контролирам живота си значи всеки може'.
Защо извърташ нещата в тази посока ? Посочи ми къде съм вменил отговорност на някого оборвайки го.
И то наиста, вече няма смисъл да продължава спора, поне от моя страна, след като потъпквате и изопачавате с лека ръка всички доводи и започвате да си противоречите с вас самите, като се оплитате в собствените си думи. Първо казваш, 'ако някой е направил нещо за тях, моля да каже, ще се извиня', не само, че не се извиняваш, но когато Malina го направи, излезна, че това добро не се брои, защото е положила хипократова клетва и си е нейно задължение. И че всъщност не е уместно да се казва кой какво е направил. Трудно ми е да схава какво става, но това, което виждам е , че наистина за някои хора е много трудно да кажат думичките 'аз сгреших' и то най-вече на себе си.
'но в един момент се получи моите хора срещу другите хора.., става меко казано смешно.., вместо да се провежда дискусия, се показват мускули, а най-лошото е, че мненията не се четат в прогрес, а се продължава само от последното, без да се прави връзката..'
Те читателите на форума, могат да преценят кой как чете мениеята и какви връзки прави. Това му е придмството на писмения спор, че всичко има проследимост и е трудничко за някои хора да си извъртат позициите както са свикнали във вербалните такива.