Мога добросърдечно да ви посъветвам когато купувате по-скъпа техника да заложите на два важни момента:
1. Намерете начин да я изпробвате РЕАЛНО в различни режими и да прецените дали това е вашият уред ( напр. при ваш познат,който вече я притежава. Дори ако трябва , заплатете за услугата )
2. Ако горното е неизпълнимо, купете от там, където ще има опция да се замени (или върне! ) ако не сте доволни , без излишно опъване на нерви. ( което изключва покупката от чужбина. Да, по-евтино е там, но не може да се върне , а отпада и гаранцията )
В противен случай има риск да не останете доволни, както се случи при мен
Верен на подхода си , проучвах задълбочено цели два дни една джаджа - най-висок клас професионален музикантски рекордер-диктофон (Roland R 05 , ) Изчетох всички немски и английски специализирани форуми, както и ревюта от професионалисти! Реших, че това е моят диктофон. Поръчах го без да мога да го тествам ( не ми разрешиха гадовете, бил последен, много преоценен, само за 400лв..ала бала) И после се оказа , че една от функциите му ,която ми е най-важна ( увеличаване/намаляне скоростта на прослушване) не работи добре, получава се някакво ехо и на практика не мога да я ползвам..
А аз го купих най-вече за прослушване на лекции на руски докато си правя бързото ходене .