искам да ви споделя какво ни се случи в началото на тази седмица-синът ми се събуди с гнойна торбичка над един от счупените зъби. паникьосах се тотално и тъй като си бяхме на село и без превоз, го заведохме при най-близкият зъболекар - селският. прегледът мина ужасно, никакъв подход към детето, караници и заплахи да седи мирно. зъболекарят искаше да му пробие зъб4ето, за да изте4е гнойта, но добре 4е не успя! детето толкова се травмира, направо нямам думи...
като се прибрахме вкъщи се обадих на една моя приятелка, която сега у4и зъболе4ение и тя каза да не се плаша, да спукам торби4ката сама със 4иста игла натопена в спирт или да я оставя сама да се спука. оставих я, спука се сама и нещата се успокоиха. записахме си 4ас при една детска стоматоложка която е от козлодуй, но работи в софия. на 22 сме на преглед.
мислех 4е след това, хората около нас ще си имат едно наум преди да му предлагат сладки, солети и други боклуци, но ...явно 4е не осъзнават ли, не знам, умът ми не го побира.
тази седмица гледах да му предлагам пове4е плодове, ядки и домашни зелен4уци, наяде се милото на краставици и моркови. яде и риба един път на ве4еря, както и боб и пе4ени пресни картофи, два пъти за обяд яде варени домашни яйца и салата, другите пъти салата с ядки и зехтин. като цяло готвеното го оставяхме за ве4еря, а през деня предимно на сурово.