Здравейте хора, имам нужда от помощ! Може би имам нужда от професионална помощ, защото ми се натрупаха доста фактори и май-май няма да мога да ги контролирам.
Днес ходих на лекар и съм потвърдено бременна в 6 г.с. Докторът каза, че имаме "засега жизнен ембрион със сърдечна дейност". Горе долу плодният сак е 2 см. В същото време, обаче, миомата ми за един месец е станала 6 см х 4.6 см. Тъй като тя се влияе от високите нива на естрогена по време на бременност, е нормално да нараства бързо, но това е наистина много бързо. От 2 на 6 см ми идва в повече, а какво ще стане през следващите месеци.
Иначе аз се чувствам добре, храня се почти напълно сурово, на 99% вегански (с изключение на един айрян от дом. кисело мляко, на който не успях да устоя оня ден). Имам силно повишен апетит и хапвам доста - основно салати, но доста. Ходя на танци, нямам болки, кървене или прочие хубавини. Не ми се гади, само в следобедните часове ми се спи.
Освен това, поради много качени кг и едър плод, първата ми бременност завърши със секцио.
Та сега се чудя и мая какво да предприема, което хем да не пречи на брменността, хем да пречи на миомата, хем да не ми позволи да кача килограми, към които съм така склонна, за да мога да родя нормално. Знам, че въпросите ми са много и са доста специфични, но всякакви насоки какво да чета са добре дошли. И бих искала да продължа да гладувам, но колко е безопасно по време на бременността? Как да съм достатъчно далеч от болници и допълнителни хормонални продукти.... уф, ужасна работа...