Да и на мен ми се стори странен вкуса на хуска в началото, но във времето се свиква.
Изключително важно е при него да си пие повече вода.
Примерно след една чаша хуск поне още една с чиста вода.
Въобще целият ден чай, вода, сок и прочие, не оставяй организма си жаден.
На мен ми се събират около два литра чай и поне литър.. два, вода на ден.
Ако искаш малко разнообразие, винаги можеш да метнеш един банан (добре узрял) в блендера с 1-2 чаши вода или какъвто и да е пехтиест плод.. ябълка, круша, или зеленчук като: краставица, морков или магданоз и тн.
Елдата ако ти доскучае, можеш да и добавиш предварително накиснати (3-4 часа) слънчогледови семки.
Става магия.. и каквато и добавка да добавиш ще е добре след това.. а може и без.
Казваш леща, лещата освен на супа и яхния можеш да си я правиш и на пастет.
Примерно си я сваряваш с няколко нарязани морковчета и каквито подправки предпочиташ.
(Аз не запържвам никакви ястия от години, слагам червен пипер ако е нужно или добавям мазнинка на око докато варя или след това, на ястията си.)
Така, оставяш я да се сгъсти и ако има повече вода, то и я отнемаш.
Мяташ я в блендера и воала пастет.
Ако обичаш чесънче, можеш да и го добавиш, ако обичаш индийска кухня, можеш да си я направиш с индийско орехче и къри. Варианти бол.
Отделно, леща и видовете и, жълта, червена, зелена и кафява.
За пастет е най добре да ползваш общоприетата ни леща, леко зеленикаво-кафява а за супи и леки яхнийки червена и жълта.
Пастетът от леща се връзва чудесно с варен или задушен ориз.
Червената и жълта леща се приготвят за много кратък период от време, по леки са и не дразнят стомаха.
Питай ме ако нещо ти доскучае..
Аз готвя простичко по принцип, повечето продукти които ползвам ги има във всеки маркет.
Слънчев и Успешен ден ти пожелавам!