Благодаря за оценката , драги дами
Неудобно ми е, че ви ангажирам от времето с многобройните си постове
да бях писал по-малко , щях и аз по-лесно да си намирам някои текстове, до които опирам понякога.
Ивета , разтоварвам те и от това бреме , ще черпиш един сайдер като дойдеш лятос на морето
- няма как да преценим дори ориентировъчно дозата нито на калция , нито на нищо, което влиза в нас като витамин , минерал или цяр.. Това са стотици вещества с милиарди взаимодействия помежду си .. само организмът си знае от кое -колко и в кой момент. ( в по-долният пост след цитираният от Зинаида съм дал по-подробно мнение по въпроса ) Ако не му пречим, той ще се отърве от излишъка и ще си произведе сам необходимото, дори това да е невъзможно според науката . Ето , уж без белтъчини човек не можел да живее, но някои учени "игноранти" ( като акад. Уголев) доказаха, че може,
Просто защото "незаменимите" се образуват в нас , както от зеленолистните , така и от азота , затова на местната индустрия и наетите от нея "експерти" - много поздрави
След като някои племена не употребяват почти никакви белтъчини , а са живи и здрави дълги години , значи има обяснение, просто трябва да се намери
Но затова се налага да допуснеш невъзможното , иначе никога няма да направиш откритие
Същото е и с вит.В12 ,а вероятно и с много други вещества, просто е въпрос на време "невъзможното днес да стане възможно утре"
Прочетохте ли днес ? Родилка оживява след 45 минутна липса на пулс! Без никакви нарушения!
http://www.vesti.bg/sviat/rodilka-ocelia-sled-45-minuti-bez-puls-6027139 И как е възможно? Явно има още много да се учи..
Бялата ципа при мен не се почиства - изсъхват и после всичко правя на прах в кафемелачката . Така не я виждам и не ме дразни
Дали от варени или от сурови? Срещал съм и двата варианта, не знам.. аз съм мързелив за някои неща и не си правя труд да варя. Но като се замисля, по-стерилно е да са сварени или поне изчистени със спирт още като яйца.