Разбирам, Iggiberry , случаят е по-различен. С което е и по-интересен
Както казваш ти, ( и тези, които минават за "експерти" ) , при тези състояния има намесена емоционална и психо-компонента. Даже ми е чудно защо се наричат "хранителни разстройства" , след като те само се ИЗЯВЯВАТ на ниво хранене
А самото разстройство явно е на по-дълбоко ниво.
Дотук, да кажем, е ясно.
Само че, "Общоприетото мнение най-вече заслужава изследване "..
Както отдавна знаем, следвайки стратегията за извличане на максимална печалба, БигФарма има изгода да продава на пациента лекарства и услуги
максимално продължително. За целта тя обозначава редица болести като "психични" ,което й дава възможност сладко да си ги "лекува " цял живот..
А всъщност, се оказва , че голяма част от тях никак не са психични, а са си съвсем обикновени ПАРАЗИТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. След като дори за "класически" нервно-психични болести като епилепсия и шизофрения се установи , че се предизвикват от токсоплазма, и при ликвидирването й се постига пълно излекуване, е възможно и за други уж "психо"патологии да важи същото.
Естествено, за такива открития не се шуми ( има си хас
) , затова който има потребност, може да проучва тихо и внимателно в тази насока , аз само давам жокер
(За мен лично , едно е ясно до момента - почти нищо не е такова , каквото ми го представят
)