Най-после съмишлениеци!
Тази година 6 месеца давах на детето почти всеки ден по едно сурово пъдпъдъче яйце и съм изключително доволна от резултатите!
Толкоз много познати запалих по малките птичета, че скоро в града ни ще можем профсъюз да си открием.
Шегата на страна, но наистина са много ефективни и всеки, който ми се довери да ги дава сурови на децата си, до няколко седмици вижда ефекта!
Купих си през май месец 4 пъдпъдъка уж женски, но продавачът ми е пробутал 3 женски и един мъжки, после един семеен приятел (когото запалих да гледа) ми подари още два и си имах достатъчно яйца.
Изключително лесно се гледат! Само трудно се събират яйцата.
Снасяха ми почти до края на ноември, но само породата манджурски, фараонът се отказа един месец по-рано.
Бях им направила клетка с импровизирано дворче, обградено с мрежа, за да не може котките да ги включат в менюто си.
Като започнаха големите студове (началото на декември) ги прибрах на закрито, но после реших, че е по-добре да ги подаря на някого и на пролет да си купя млади пъдпъдъчета.
Да добавя, че всеки ден им режех на ситно зелени растения, каквито намеря в градината. Забелязах, че породата манджурски се храни повече с зелено, а фараонът почти не накусваше (като се има в предвид, че точно манджурчетата са за яйца, тази година ще си взема само от тази порода). Накисвах им пшеница, тази година ще им давам и лимец, и по този начин фураж ядяха изключително малко. Така че мога смело да твърдя, че консумирахме яйца от щастливи пъдпъдъци.
Използвам и черупките: стривам ги в гаванче за чесън и се получава фин прах, който е перфектна добавка с естествен калций и си хапвам с мед. Бях стигнала до там, че не ми растяха нокти, но с черупките всичко се нормализира.
Спирам, че голям роман изписах! Дано да има кой да го чете!
Надявам се, че съм била полезна!