Има логика да си се излекувал от бронхит, щом не си затормозявал организма с храна. А и не се знае какви са били количествата на този сок като цяло за деня. Може по-скоро гладът през останалото време да ти е помогнал.
Също така има разлика м/у портокалов сок и портокали.
И да, между разтоварване и пречистване за мен има разлика. Това май го писах.
От диети не разбирам.
По принцип като ми каже/пише някой: "аз съм на сокове", съм доста критично настроена. По-добре да не се почва, ако не са проучени нещата.
Споделям от опит.
Естествено, че гладът ми е помогнал да се излекувам тогава от бронхита, все пак той дава възможност на организма сам да изчисти всичко, включително и бронхита, а портокаловия сок (около 2 литра на ден) беше по-скоро за залъгалка, да не усещам глад и безсилие.
А критичната ти настройка по този въпрос я усетих на свой гръб
Искрено ти благодаря за загрижеността, оценявам я, но мисля, че имаш незаслужено негативно отношение към плодовата захар, която незнайно как "ферментира" в организма, и то при положение, че човек е само на сокове
Ферментация по моето скромно мнение може да се получи, ако направиш глупостта да ядеш или пиеш плодове след като си ял друга различна храна преди това, иначе плодовата захар се усвоява безпроблемно от нормален организъм...