Ама вие, сладури мои, ако се вглеждате за "тъжното" , ще го намерите навсякъде ..
Помислете от друг ъгъл - каква е идеята на един форум? Да забавлява и да оправя настроението или да предоставя ценна информация ?
Това не е дружество на анонимните алкохолици все пак..
Ентусиазмът , който не ни ( не ви
) достига от постовете - ще си го генерираме ние самите!
На база на информацията от тях , а не на ДИРЕКТНО НАСОЧЕНИТЕ красиви фрази.. Ако сам не можеш да се развеселиш и ентусиазираш , кой друг да го направи ?
( Ако баща ни не е оставил наследство, на вуйчо си ли ще се надяваме?
)
После, вие май сте от тези, за които "чашата е наполовина празна" ? ( а не - "наполовина пълна" )..
Когато някой разкаже тук как се е излекувал от нещо си с помощта на натурални методи - това тъжно ли е или ентусиазиращо?
За мен лично това е супер ентусиазиращо и оптимистично, но за друг явно е тъжно - съфорумецът говори за
болести ..
Да, говори се за патологии, но също така - и за начините за тяхното преодоляване, нали ?
Освен това - вие забравяте, че по форумите се обсъждат най-вече ПРОБЛЕМИ, мили мои..
И се търсят РЕШЕНИЯ. Щом тук е тъжно, къде е по-весело - в бгмама ли?
във xnetbg ли ?("конспиративният" форум) в автомобилните форуми ли ?
Ами ето аз вчера пуснах пост в Ситроен форума за ПРОБЛЕМ - четвърти ден колата ми е във фирменият сервиз и не могат да открият защо първи цилиндър не ми работи. Ако нямах този "ТЪЖЕН" проблем
- какъв пост трябваше да им напиша - "Ейй, момчета, да знаете колко съм щастлив и доволен когато си шофирам моята Це петица! "
Ще кажат хората - "Тоя нещо пощуря"
Трети момент: Зависи от коя страна поглеждаме - от страната на
съфорумецът, имащ ТЪЖЕН проблем, който трепери и се надява на помощ и който ще бъде супер щастлив и "ентусиазиран" когато му вдъхнем надежда , или от страната на
четящият за неговите "тъжни" проблеми Това ми намирисва май на силно его..
- да гледаме във всички случаи да извличаме оптимизъм
за себе си Няма как винаги да сме "на плюс", понякога оптимизмът не е за нас,
той е за този, на когото помагаме..
А ние ще чакаме нашият си "оптимизъм и ентусиазъм" когато
на нас ни дадат нужната информация!
Ето , аз "натъжих" момчетата в Ситроен форума с моят проблем, но ще съм весел и ентусиазиран, когато те ми помогнат да ми заработи цилиндъра
И обратно - няма да съм весел, когато някой от тях ще дойде да пита тука защо му е възпалена, например простатата.. Обаче ще съм радостен ако съм успял да му реша проблема, защото ще знам че той, питащият ,самият той ще е останал доволен..
Но най-важното в крайна сметка е , че Живко ни обича , въпреки ,че сме "тъжни, носталгични и песимистични" ! Това е да имаш ценната способност да си "НАД НЕЩАТА"