Oт доста време не съм писала какво става с мен, може би защото и аз не знаех. Колкото и да не ми харесва, трябва да призная, че егото ми ме беше превзело тотално. Няма такава нинджа - ти го дебнеш от всички страни, а то се лепнало за гърба ти...За новите във форума - от повече от година спазвам 80/10/10 режима, а вече 3-та година съм суровоядка(от тази зима проядох и картофи+някоя друга печена чушка).
Та, ето я и моята драма.
8/1/1
работи . Даде ми възможност да спортувам всеки ден по минимум 2 часа, да съм свежарка през деня...абе супер си е. Който е запознат с режима знае, че те препоръчват по над 3000 калории от въглехидрати, т.е. плодове главно + паста/картофи и подобни. В началото не ми беше никакъв проблем да ям по много - стигала съм 36 банана за 1 ден. С времето обаче загубих отношението си към храната. Особено последните 1-2 месеца се тъпчех, само защото ме беше страх, че няма да имам сили за тренировка. Преди 2-3 години мислех, че съм преборила проблема с отношението към храната(практикувах емоционално хранене)...но не е истина колко съм се залъгвала.
Това тъпчене, без отношение, е сред най-страшните неща, които човек може да си причини, било то и с най-полезната храна...
Сега за Великден се прибрах да се видя с нашите, понеже така или иначе ги виждам 2 пъти в годината и не ми пукаше, че на чиния разстояние от мен ще се яде агне. Всички ме гледаха учудващо с уважение, никой не ми казваше какво да ям...всявах респект един вид.
Това доста се понрави на егото ми. Те далеч не са без здравословни проблеми, а аз явно изглеждах здрава...да не говорим, че само се хвалех с релеф и спортни постижения.
Баща ми обаче, е човек, който винаги ще намери кусури...и съм безкрайно благодарна, че го имам в живота си
. Думите му още са ми в главата - "Нищо женско не е останало в теб...станала си една такава..." "Такава/ова" е дума, която той доста непестеливо използва, дали поради беден речник или друго...но беше достатъчна, за да определи това, което от месеци усещах, че не е наред.
И наистина...като се погледнах в огледалото, за първи път видях че чисто женското ми излъчване просто го няма. Никога не съм харесвала кифли, не съм и била...но това вече отива към другата крайност. Говоря за веганство, за състрадание, за разбиране, а не си давам сметка, че самата аз се превръщам в нещо супер надуто, вманиачено и грубо. Все пак мисля, че се хванах на време де...мисловния модел още не се е имплементирал чак толкова на телесно ниво, въпреки, че откровено вече не си виждам "кривите" и то не щото имам корем...а цикълът ми отново стана изключително нередовен.
С поредните си "нови очи" виждам подобна надутост и във Freelee, Durianrider и още доста от 8/1/1 проповедниците. Те са други хора, действа им по-различен начин...но за себе си знам, че явно не е добре. Лошо няма...когато усетиш добро, разпространи го...но степента, в която започне да храни егото, е тази която ти казва да се осъзнаеш...
И къде съм сега...? Ами отново в началото, на втори соков ден. Реших да се върна към основите на гладуването и аюрведа. Бях решила, че съм пита, понеже това доста пасваше на разпаленото ми его и един вид си слагах поредния етикет... И до голяма степен съм пита де, но малко повече излиза, че съм вата. Ето защо прецених, че няма да се хвърлям с омраза и агресия към тялото си(гладуването на вода определено е мъчение за мен, за сухо и дума не може да става...) и ще си почина на сокове, като възнамерявам да продължа с умерен спорт(от всеки ден на 3-4 пъти седмичнно
) и естествето не искам на работа да си мислят, че ще припадна всеки момент. След това ще се опитам да си върна загубената връзка с храната, с далеч по скромни количества, като запазя пропорцията 8/1/1, защото и на този етап не считам многото мазнини за полезни.
Изключително ме е срам от всичките ми нахакани съвети и коментари. Доста хора дори са ми писали на лични с въпроси за начина ми на хранене... Не съм искала да заблуждавам никой...все пак съм човек на пътя и дано ми простите
Аз самата ще се постарая, да не приемам никой авторитет за нещо повече от това. Единствения съвет, който бих могла да дам със сигурност е - бъдете нащрек, егото е хитро и с вашата мъдрост расте и неговата...