Щях да пускам нов въпрос, но виждам , че тука станало дума точно за същото и да ме извини Тита , но ще попитам тук, а ако не й пасва , ще го преместим някъде .
Вероятно всички ние поемаме огромно количество ларви или поне яйца на разни буболечки. Не знам дали е вредно , но ако има начин това да се избегне..? Някой открил ли е вариант?
Купувам си да кажем овесени трици. Оглеждам ги прецизно- изглеждат на чисти. Слагам ги в буркан и плътно завивам капачка. След време какво да видя-
вътре снобски си летят молци. Ще кажеш , че са се материализирали в буркана.
Същото се случва и с ориза. Смилам суров ориз на прах с кафемелачка , (да е готов за оризово мляко) и пак в кутия с капак. След време като го отворя - пак нещо шава вътре. Изхвърлям го всичкия.
За пшеницата да не говорим , два пъти ходих да връщам ( че се наложи и да повишавам тон ) този немския Динкел - при покълването му в чинийката покълнаха повече червеи отколкото зрънца.
За момента съм решил да държа суровините в хладилника, поне да не ги виждам гадините. Тъкмо да се упражнявам в непукизъм
Ама ми се иска да ги потормозя по някакъв начин..