Крайно време беше и аз да си направя дневник.
Малко предистория:
Преди суровоядството:
Акне
сериозни хормонални проблеми, обилен цикъл 2-3 пъти месечно
подут стомах, киселини
депресии, неконтролируема лакомия
никакъв живец и ходене до тоалетната, без поне 2 кафета на ден
не бях дебела, но бях пухкава
След суровоядството, 2 кратки гладувания,1 чернодробно пречистване и около 4 месеца, в които всичките ми симптоми избиха по-силно от всякога:
Имам много енергия и не пия кафе, най-много малко какаови зърна преди спорт
Отслабнах и вече дори имам лек релеф
Задоволявам си напълно лакомията с плодовете през деня(аз просто обичам да ям....
)
от както въведох 2 зелени смутита на ден(без плодове в тях), нямам проблеми със стомаха (освен ако не ям ненакиснати ядки или пък не си сдъвча добре храната)
В началото, цикъла ми спря за 6-7 месеца, след което се върна и започна да ми идва нормално, дори почти съвпада с лунния(идва ми около пълнолуние)
Още ми излизат по 2-3 пъпки преди да ми дойде, но не може да се сравнява с преди. Предполагам е въпрос на време и това да изчезне
Пия мнооооого вода (около 3л чиста, без да смятам чая)В момента се старая да спазвам 80/10/10 режима, защото ми осигурява най-много енергия и бързо въстановяване след спорт. Алкохол пия рядко и то само спиртен, без ядене(всичко останало ме подува) Не съм асоциална и режима ми търпи корекции, но за почти година и половина, единстваната ми готвена храна са малко печени фъстъци на 2 пъти.
Пробвала съм какво ли не върху себе си, но в момента съм се спряла на горе-долу следния режим:
1. ставане към 6-7(без часовник)
2. жабуркане с кокосово масло
3. голяма чаша вода с 3 капки кислородна вода (30%)
4. след 5 мин - 2лъжици манов мед
5. 15-20мин по-късно, зелено смути от 2 връзки някакви зелении (магданоз, копър, спанак,целина,лапад...каквото има) + 6 таблетки спирулина
6. ако имам време тичам
7. отивам на работа в 9 и между 9 и 11 изяждам на бюрото около 2кг плодове от 1 вид
8. към 13 излизам в обедна(след 2 кг плодове няма как да съм гладна...) и тичам в парка. Имам поне 1 тичане задължително всеки ден.
9. втората половина на работния ден изяждам още около 3кг плодове, а ако ми се яде нещо по-тежко ям и накиснати ядки(около 100гр) или маслини.
10. 18 часа свършвам и отивам или на катерене или на акробатика(почивам 1-2, макс 3 дни в седмицата)
11. прибирам се към 10 и пак пия зеленото смути, лъжица рейши на прах и лека (без мазнина), но голяма салата
12. лягам си към 1-2