Аз използвам черупки от сурови яйца, био или селски. Отлепям бавно и внимателно бялата ципа, която е в яйцето. Измивам черупката, ако е останало нещо и оставям да изсъхне. После смилам черупките на ситен прах в кафемелачката и изсипвам в бурканче.
Във висока стъклена чаша слагам леко препълнена чаена лъжичка яйчен прах (излиза от около черупка и половина) и заливам със сока от един лимон или един и половина, ако са по-малки. Разбърквам и сместа шупва (затова е добре чашата да е голяма). След 10-тина минути спада, но по стените на чашата остава полепнал материал от яйцата. С лъжичка го набутвам надолу, за да се обработва от лимоновия сок, иначе остава зян
На другия ден го прецеждам през цедка, като понатисвам с лъжица да се изцеди добре. Ако не прецедя ми е трудно да го пия, защото ми дразни на гърлото. Изпивам го със запушен нос,тъй като вкусът не ми допада много
![Smiley :)](https://forum.zemianazaem.com/Smileys/default/smiley.gif)
Аз лично го пия всеки ден или поне се опитвам, но това е индивидуално за всеки.
И не забравям, че както е коментирано по-горе в темата, движението е много важно за вграждането на калция в костите.