Рибке.... никой не ме бие... това, че имам някакви съмнения за нещо си.... не означава, че не мога да се опитам да разбера доколко са оправдание и доколко не са и т.н. Аз си мисля, че всеки е имал някакви съмнения преди да се сблъска с нещо ново за него.... ама тъпото е, че повечето реагират все едно си извънземно долетяло отнякъде, правят се на разбирачи и забравят откъде са тръгнали. Обикновено като задавам някакви въпроси... нещото, което най-много очаквам да се случи.... е никой да не каже нищо по въпросите ми и да ме остави да си блъскам главата в стената, защото така по-лесно може би ще намеря отговорите на въпросите си. Всеки гледа другия подозрително и като знае нещо повече се прави на голямата работа.... и ти убива желанието за каквото и да е. Ако пък някой случайно му мине нещо да изцеди през зъбите си, то ще е за някаква лична изгода и така общо взето. Така че сам ще се бия по главата докато поумнея, ако се налага... ето
Не е задължително да ме разбираш, не те и карам да ме разбираш... просто питам за неща, които аз искам да разбера ...на които или можеш да отговориш, ако знаеш нещо... или да си запазиш знанието за себе си и така
По принцип затова и се възхищавам на Мер да речем, защото споделя с другите доста неща, които им помагат.... а и по принцип ми се струва, че тук има разни подобни хора, иначе може би нямаше да се регистрирам като се замисля, но това е друг въпрос
))
Благодаря ти за отговора. За теб може и да не са важни думите, но за мен са.. в някаква степен
Иначе да... има християни само на думи, по принцип е важно и делата, които човек върши да съвпадат с тези думи. Дали и другите мислят като теб, че йога няма връзка с религията... добре е още някой да си каже като се замисля
Бенато, така е, вероятно в някаква степен... но да не бъдем песимисти - винаги има накъде повече да те промият
Важното е да почнеш да се замисляш по някое време какво става около теб... преди като малък примерно се вълнувах какво става в държавата, по света и т.н. ...гледах новините по 2 пъти да не пропусна нещо.... по някое време ми писна да гледам едно и също и да се ядосвам и да знам, че нищо не мога да променя... говоря за кражби, убийства, катастрофи, войни и т.н. За какво само да гледам и да се ядосвам и спрях да гледам новините и сега сигурно изглеждам като непукист какво става... ама така или иначе като нищо не мога да променя, за какво само да гледам и да се ядосвам. Обаче човек може да промени ако не нещата около себе си... то поне себе си, разбиранията си и т.н. Като промени себе си, може да повлияе положително и на някой друг и така.... ефекта на пеперудата 1, 2, 3 (и трите филма съм гледал
) Така че реших, че може би не трябва да спя толкова и да чакам просто да умра, ами да взема да се посъбудя малко и така...
По принцип.... и с Да мога да отговоря на всичките ти въпроси. Обаче напоследък не спазвам всичко, защото малко на сляпо съм го спазвал досега заради семейството в една или друга степен. Сега малко съм се дистанцирал повече, за да разбера повече неща и т.н. Искам да знам какъв е смисъла на постите, на заповедите и т.н. на всичко общо взето, а не просто да го спазвам. Не може ли да съм християнин и по наследство, и по убеждение? И това, че в момента малко съм се дистанцирал и търся отговори на разни въпроси... не означава, че не съм християнин
Хмммм, това като те е страх от нещо - не се занимавай е някаква измислена крайност. На мен ми се струва нормално преди да скоча с бънджи да речем... да проверя дали въжето не е по-дълго отколкото трябва, дали е достатъчно здраво... дали е вързано добре и е стабилно, това са някакви мерки за сигурност и степен на предпазливост. Ако ми се стори много проръфано въжето, сякаш всеки момент ще се скъса... ти като искаш скачай, аз няма
Да, по принцип... не твърдя, че йога учи на някакви лоши неща. Ако учи на това, което казваш... то е добре, даже много хубаво. Обаче християнството гледа на Бог като на Личност. Молитвите са разговор с Бог. Мисля, че покрай тия комунистически години и не знам си какво... се е отразило леко пагубно на вярата и християнството и сега нещата се представят много мрачни някакси - прави това и това, ако не искаш да гориш в ада и не знам си какво. Но не са точно така нещата, или поне аз мисля, че не са. Йога по принцип хубави неща учи, обаче е нещо като религиозно учение... без Бог някакси в него, не знам как да го обясня точно. Любовта е най-важното нещо по принцип за християнството, не знам защо не се набляга най-вече на нея, но както и да е. Всеки може да набляга на каквото си иска