Чери,
ти тук развиваш някакви научни теории , които не се знае дали са пълната истина.А как ще обясниш това, което стана с мен - аз излекувах възпалените централни нерви на ръцете си, дадох пред Бога обещание.А сега получих и глас като на оперен певец.След благословията у дома цялото ми тяло стана глас - ръце, крака, телосложение.Да, има такива молитви, наричат се молитви по съглашение - много хора се молят едновременно в един и същи час за даден човек и той изведнъж се изцелява или спира да пие, да употребява дрога.Така сега в някои руски православни храмове се лекуват хора от тези пороци.
Обаче защо днес умират много хора - теорията на православието е друга.И тя е, защото Бог преди Второто си пришествие ще даде много и тежки изпитания.Тези, за които той знае,че нямат силна вяра и няма да издържат ще прибере т.е. ще умрат.Ще останат за среща с него само най - силно вярващите.Те ще са способни и в най - големите трудности да се борят , да се примиряват и с бедност, и с болести без да роптаят.
Искрена,
Иисус наистина е живял в есейската общност.Но той е постил без вода и храна 40 дни преди срещата си със Сатана.Проповядвал е мир, правда, живот в съгласие с Божиите заповеди.Иисус и Йоан Кръстител са постили, имали са определена мисия тук на земята.Ние днес също постим в периодите определени от Православната църква за пост.Но всеки колкото и както може.Няма определено правило.Знам,че някои монаси постят 40 дни само на вода, други - имат по - лек режим.А за нас като обикновени хора също режимът е различен според възраст, пол, заболявания.Тези хора, които пребивават според силите си в молитва, и то Иисусовата молитва ще бъдат помилвани и спасени един ден.Те даже ще спасяват чрез тази молитва и други, които са склонни да приемат.А Иисусовата молитва е : Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй ме грешния / та /.И тези, които се очистват чрез молитви, пост, покаяние , изповед и причастие също ще бъдат насочени от Бога какво да правят в тежки изпитания.
Атлантис,
има връзка между пост, молитва, хранене, гладуване, лекуване на болести.Затова пишем всичко това.
Поздрави !