Злоядев, тук няма интерес към подобни теми, но нищо не пречи ние с теб да си поразискваме
, още повече , че напоследък никой нищо не поства
)
За голямо мое, твое , ( а и на други) съжаление, нещата стоят така:
за да има ПРОБИВ от определена личност , стока , или методика , е по-важно кой стои зад нея, и кой я лансира. Достойнствата на самата личност/стока са на заден план.. Причината е прозаична:Масата люде от край време взема решенията емоционално, а не рационално.
Пасков вероятно е най-добрият ни кандидат. Но не е издигнат и подкрепен от голяма политическа сила. Като прибавим и че е неизвестен - това ще предопредели и броят на гласовете..
( Да, и Петър Стоянов беше съвсем неизвестен, но беше предложен от подходяща партия и затова спечели. )
Наскоро ,съвсем случайно, надуших аромат на парфюм, който ме остави без дъх.. Естествено, поисках да го имам. Казаха ми кой е парфюмът - "Black tobacco" на фирмата "Womo". Цъкнах в нета - произвежда се от някаква "гаражна" фирма в Италия. Няма го в нито един европейски магазин или сайт!! Бре.
Отивам при моят познат Тони, който вече 30 години продава парфюми във Варна. Казвам му: "Тони, има аромат, с който ще избиеш рибата! Не искаш ли да го внесеш?" А той , като чу кой го произвежда, веднага ми отговаря: " Никаква риба няма да избия! Дори да е най-най-хубавият парфюм на света, не се ли предлага от известна компания или личност - НЕ СЕ ПРОДАВА ВЪОБЩЕ! Ще загубя."
Замислих се .. Навремето имах друг любим парфюм- "Ниагара". Също от малък производител. В заведения са идвали хора от съседни маси да ме питат с какво съм се пръскал ..
) Та, "Ниагара" отдавна не се произвежда и в момента могат да се намерят само единични бройки в ибей, от колекционери, които го предлагат по 200-300 паунда.. А аз навремето го бях взел за 10 лв от един склад, намален поради липса на търсене!
За съжаление , това важи за всичко - за книги, за картини, за филми..
Ако на някое коте му отрежат ушите и за това съобщят в голяма медия няколко пъти - става световна драма!
Но когато в САЩ ликвидират 500 000 крави само за да се вдигне цената на млякото! , никой не се натъжава, защото за това е споменато с едно изречение в някой малък вестник..
Политиката не прави изключение. Американците също имаха своя Пасков, това беше Рон Пол! Но не го избраха,защото не беше подкрепен от кого трябва
(Вместо него избраха имбецила Буш ..официално признат за най-глупав и най-слаб президент..)
Сега имаха Сандърс, но и той отпадна по същите причини
Но има друго лошо.. Дори за голям лидер да успее да се промъкне честен и националноотговорен политик, той бива веднага свалян като неудобен. ( И естествено -дамгосан като "диктатор"
) Срещу ДеГол имаше около 15 опита за покушение, срещу Кастро - 650, срещу Кенеди - един. Квашневски и Йорг Хайдер "катастрофираха" , В латинска Америка 7 леви президента се "разболяха" от рак , а тези (като Дилма Русеф и Кристина Киршнер), които оцеляха, им беше спретнат пуч или преврат. Същата съдба сполетя и нашият Жан Виденов, Виктор Янукович,Кадафи , Садам Хюсеин, Милошевич . Ахмадинеджад се размина на косъм..
Сега на мерник са "диктаторите" Орбан, Путин, Лукашенко, Асад, та дори и Ердоган.
Списъкът е дълъг. Някой ако иска , може да си припомни или да се запознае какво е било и назад в годините и какво се случва на "непослушните", има много информация на много места. напр.тук:
http://www.rus-obr.ru/ru-web/11788 И затова се чудя дали въобще има смисъл да избираме някой , който после ще бъде свален от "отвън", ако вземе да бърка нотите. А за да не бъде свален, той ще бъде принуден да ги бърка.