То хубаво нацвъкаха навсякъде с такива материали, Чери, ама ние като нямаме компетентността , ще ги гледаме както бушмен - 3D телевизор
Всичко това е езотерика и няма никакви конкретни данни , замервания , които да УДОСТОВЕРЯТ казаното.
Аз не държа изследванията да са "научни" , може да са правени в гаража, но само да има нещо черно на бяло, нещо обективно. Иначе със същата убедителност може да се пусне и обратната статия
( Точно както според едни УЧЕНИ-ЕКСПЕРТИ сме в процес на глобално затопляне, докато според други УЧЕНИ -ЕКСПЕРТИ сме в началото на ледников период, който се характеризира с първоначално затопляне)
Дето някои викат, ( с извинение) - да им п...аеш на учените и на науките им
Е, ти как ще прецениш на кого да повярваш?
( Аз не мога.)
За всяко явление в света има поляризация на мненията МЕЖДУ ИСТИНСКИ УЧЕНИ, ЕКСПЕРТИ ! Е тогава на практика, не се ли обезсилва и обезценява и самата наука, след като е възможно да бъдат доказани и двете противоположни становища?
А щом това се случва с науката, защо да не се случи и с езотериката?
Да съществуват и там взаимноотричащи се становища?
При медицините ( официална / натурална, алтернативна) не е трудно да се ориентираме кой е прав и кой крив, резултатите им са видни и за дете. Обаче при езотериката..
Ако искат да бъдат убедителни тези езотерици, предлагам да се хващат да си измислят и конструират уреди, с които да си защитават хипотезите .
Ама не можело.. Може то , може
Стига пипе да има ..
Моят приятел от Киев как създаде стотина уреда и има проекти за още толкова? Тества и доказва излъчването на иконите, на светената вода, на биополето, на геопатогенните зони, реакциите на растенията.. и куп още паранормални явления, за които другите наистина само "философстват"
Лично мнение, може и да не съм прав, езотериката не ми е "стихия"
Но винаги трябва да се внимава с науки, които не работят с конкретни цифри, защото лесно могат да бъдат използвани от "външни фактори" , които да нагодят коя да е хипотеза за нуждите на не съвсем хуманните си цели
Както знаем, пред всяко антихуманно действие стои винаги някакъв благороден предтекст
.
Той е червейчето на кукичката, която хората захапват доверчиво.
Нека си припомним "Експериментът на Милграм" , много е поучителен.