Нямам никакви проблеми с бъбреците, и никога не съм имала.
Както бях писала, имах дългогодишни проблеми с болки в ставите, обездвиженост, скованост.
Когато преди две години почнах да се храня здравословно, с повече сурова храна, започнах и прием на повече протеини, от което болките се засилиха. Вегетарианка съм от повече от пет години, но както знаем, протеините не се съдържат само в месото. Когато започнах да се храня по-здравословно, започнах да приемам и повече от нормалното сурови ядки, семена, растителни протеини, защото масово ни се втълпява, че вегетарианците трябва да приемат много растителни протеини. Е, да приемах и суров жълтък, по препоръка на д-р Гайдурков. Също така и козе сирене и козе мляко. Броколи, конопено семе, леща белуга, боб мунг и други бобови, смесени със зърнени и семена, за пълноценен протеин. И болките ми се засилиха, пикочната киселина ми се увеличи в пъти...
и се чудех какво става. Не можех да спя от болки. Докато преди това имах болки в краката и в гръбначния стълб, болките започнаха и в ръцете, в раменете - не можех да спя, да мърдам, бяха неописуеми...
Както казах, от около три месеца, преминах на веганска храна, без никакви животински продукти, и с ограничен прием на белтъчини. Няма как да се избягат напълно, защото почти всяка храна съдържа белтъчини.
Сега консумирам повече плодове, въглехидрати и салати.
Освен проблемът с протеините, имам проблем и със сярата в храните, затова не консумирам и продукти съдържащи сяра, въпреки че, според светилата на медицината, тя е от жизнено важно значение, също както и протеините.
Но явно аз съм мутирало същество и нямам нужда от неща, от които имат нужда останалите човешки същества.
Сега се чувствам много по-подвижна, болките почти изчезнаха, мога да ходя по-дълго и тичам дори без болка, както и да спя без болка.
Надявам се, след година всичко да е било само един лош сън...