Здравейте на всички във форума!
Сравнително от малко време се храня с около 90-95 % сурова храна и не съм съвсем на ясно с някой неща, затова ще питам:) Четох доста из форума,но няма много мнения за спорта и суровоядството. Аз съм професионален спортист и тренирам на ден по 2 пъти в повечето дни. От както се храня само със сурово че чувствам значително по работоспосебен по време на тренировка, възтановявам се по бързо от обикноменното и не изпитвам глад.Не изпитвам нужда за сладко, а лошото при мен е, че не мога с малко, хапна ли нещо сладко и спирам когато сварши:) Пробвал съм доста диети хранителни режими през годините(протаинови, месни, зоната и др), но така се чувствам наистина добре, което е напълно обяснимо разбира се:) Нещото което ме притеснява е че за 2 месеца отслабнах с 7 килограма( а не съм бил дебел ) толкова малко килограми не съм бил от както бях на 15 години:) и силата ми понамаля, а тренирам както преди. Дневното ми меню е горе долу такова:
сутрин: пия ябълков оцет(не купешки) с 2 лажици пчелен прашец и малко мед
след час изпивам фреш от цитросови продове(грейфрут,портокал,лимон) около 700-900 мл
или ям папеш(1 кл)
след което отивам на тренировка
обяд: голяма салата с 200 гр сурови ядки ( кашу, бадеми или лешници) ям само по един вид на ядене
и пшеничн зародиш 50 гр
след обяд: плодове(папеш, черещи , банани)
и отивам на втора тренировка
Някой път на обяд ям риба (пастарва, риба тон или сьомга)
вечер: пия сок от моркови и червено цвекло 700-1000мл
или ям салата и пак малко ядки
преди лягане: пия пак оцет с мед и прашец
преди тренировка някой път ям мед смесен със смелен сусам и ленено семе (1-2 ч.л.)
Сега съм решил и да си покълвам жито.
Знам че има и спортисти които се хранят само със сурово, но никаде не съм прочел как точно. Някой ако има повече информация ще се радвам да пише:) предварително мерси!