Утре започвам житният режим - изминаата седмица се подготвях , пробвах няколко дни само на житце , ябълка и орехи - опитвах отвреме на време и мандаринки , краставичка ... но мисля че ще се справя без проблем тези дни.
Започвам режима от утре , но и днес хапнах покълнало жито и малко сок от морков и магданоз /даже и малката само това яде и то чак в 11 часа /
Покрай изкарването с баба си и двете ми се суполивят и кашлят - но тя им пържи мекици , прави им варени картофи със сирене и шпек салам / много е кофти да не можеш да разчиташ на близки - майка ми никога не би им дала месо ако аз не разреша - а свекъра и свекървата само гледа да ги назобят скришом , всеки път си казвам, че ще гледам да се разминаваме с тях , за да не си правят каквото си искат с децата ми , но като опра до тяхната помощ или като се засечем на вилата съм безпомощна
Немога да им забраня категорично да ядат нещо - обяснявам , карам се понякога в отчаянието си ...
Даже свекъра ми ми държа такъв тон този уикенд - категоричен каза че децата ще ядат месо , все едо са негови. Изнервих се до крайност и се посдърпахме - опитах се да му кажа с тон, че не е той който ще казва как да си гледам децата - най малкото защото не са негови - после защото той по принцип никога не е гледал / свекърва ми е отгледала сама сина си - чак сега като голям започна да контактува с баща си повече /
Носи на децата вместо мандаринки примерно по един шоколад и някакви калпави бонбони / вече няколко пъти съм изхвърляла неща в огъня даже директно за да види, че няма да им дам да ги ядат , но той пак си носи - и малките си искат ...
Наоплаквах се ...но мисля да взема мерки не само да се плаквам -пък дано с времето да видят и да осъзнаят че съм права. Иначе се хвалят наляво и надясно как са ни здрави децата , и всички казват че по калени деца от мойте не са виждали . Но си мислят , че това няма връзка с храненето и начина на живот - как се ядосвам на безотговорни хора значи - безотговорни и към себе си и към околните
Решила съм да не ходя скоро на вилата ни за да не се засичаме , ще си карам житният режим вкъщи , и да видя докога мога да издържа без любимите ми полянки