Вчера за пръв път опитах (добре де полвин буркан изядах) манов мед с перга. Няма друга такава вкусотия. Немога да повярвам, че досега не съм знаел за този мед. Сигурно е 2 пъти по ароматен от обикновения. Днес изядах и втората половина
Сега трябва да чакам да изям 5-6 буркана обикновен мед преди да си купя още от тоя с пергата. Добре че поне имам и една пита с мед.
В този ред на мисли...днес съм много доволен от себе си, защото докато тренирах на халките, измислих много добро упражнение като подготовка за падане на мост.
И още... напоследък чета една книга на Малахов (защото пък лятото четах една на Зеланд, и в нея той казва, че преминал на суровоядство след като прочел Малахов). И в тази книга, преди няколко дена прочетах, че дивите растения и плодове събират енергия от мястото където растат и затова като ги скъсаме и изядем веднага, тази енергия преминава в нас и така влизаме в по-голяма хармония с това място. Това много ме изкефи, защото точно изказва какво смътно чуствах последния път когато ядах хвойна, глог и шипки в природата. Много ясно си спомням, че тогава ги ядах не защото бях гладен, и даже не толкова защото са полезни, а защото исках да почуствам по-добре мястото.
Много е приятно така когато смътно чуствам нещо и после намеря такова 'доказателство' изказано от някой друг. А целта ми е да стигна до момента, когато ще мога да си извличам информацията без да се консултирам с книги или специалисти...
А сега за да стане още малко по-объркано... След като се въодошивих от това че интуитивно съм се досещал за връзката между мястото и поглъщането на плодовете му, се сетих че преди години бях чел една книга за цигун, от която помня само че заземените хора (тези които имат земна енергия в тая много важна точка под пъпа или нещо такова...) се чустват приятно и сигурно в заобикалящия ги свят, докато на тези, които не са заземени, заобикалящия ги свят им се струва враждебен и опасен. Мисля че това е същото твърдение само че малко по-обобщено, защото предполагам дивите плодове са само един от много начини да вземеш енергия от земята.