Здравейте,
ами хубаво е човек да прави житен режим, точно когато му най-тягостно и все пак, ако има сериозна болест, би било по-добре да се съсредоточи върху нейното лекуване. Не знам за въпросната гнойна ангина, как би се повлияла от житния режим. със сигурност няма да навреди, но дали ще издържиш, това е въпросът. И дали може да се спре предполагам лекарството е антибиотик.
аз правих житен режим сега, септември месец - от 10ти (стряда) до 19ти (петък).
Не го направих точно по указанията, но все пак важното беше за мен да стигна до края и да направя леко захранване -правилн и постепенно. Та, защо казвам не го направих точно по указанията, ами защото накрая равносметката ми е 1кг мед , орехи около 300 гр, Изяден накиснат лимец около 600-700 грама и около 30 ябълки.
Не си набавих изворна вода, и не всеки ден си преварявах с лимон. Имах моменти на безсилие, но ги преодолявах с орехите и меда, явно. Преди доста по-стриктно съм спазвал режима(предишни пъти, когато съм го правил), но все пак и сега смятам, че е имало полза, макар и минимална. Важно е наистина захранването и човек да си го планира предварително.
При захаранването осъзнах колко непълноценно се храня по принцип (ям, но винаги след това често ми се спи или не усещам енергията от храната) А сега си направих ангелската супа и отдавна не бях изпитвал такова нещо от сока на водата с лимон и магданоз. Някак си установих, че и хляб не мисля често да употребявам, дори този, който си правя от лимец сода и лимон. И храни, които преди са ми се стрували безобидни, като маслини, или варени картофи с шарлан или олио и т.н. Осъзнах, че по заведенията няма какво да консумирам освен чай или вода или салата без подправки. И въобще ако почна пак с псевдо "вегетарианската" храна, неприготвена от мен, с компромиси..., тя ще започне отвътре като троянски кон да иска себеподобна на себе си храна и още и още и пак няма да съм доволен, ще ям повече отд два пъти на ден, няма да се чувствам енергичен и жизнен, ще ми е трудно да планирам прочиствания и прочие. Та, съм решил да намля хляба до един два пъти на седмица и всяка седмица да ям суров, накисното или покълнало жито.