И аз да се отчета: Днес започнах лимецов режим. Киснах го една нощ в гореща вода. И понеже на око съм го "мерила", а и съм много лакома (както не веднъж съм си признавала), започнах да го ям чак в 13 часа. До тогава пих чаша топла вода, изядох една ябълка, която беше абсолютно безвкусна или клонеше към кисела, не мога да преценя точно. Когато опитах лимеца, останах очарована. Дали защото бях гладна или вкуса му наистина ми харесва, но изпитах истинска наслада да го дъвча. Едно бурканче от мед е количеството, което си нося на работа за днес и гледам, че половината вече поизчезна. Често казано гладна съм си. Хапнах и малко орехи след лимеца, защото можех да го изпапкам наведнъж, но до 7, когато ми свършва работния ден, ще съм опустошила всичко. Имам малко останал тахан с мед, мисля и него да го включа.
И едно незатвърдено мнение ми се иска да споделя. Първия път когато опитах накиснато жито, няколко дни го киснах в студена вода, докато покълне, ми се стори, че в корема после имам усещане като все едно съм яла манджа. Все едно ми гори в стомаха. Не е силно, издържа се, но дали е добре. Сега след лимеца, усещам същото, леко горене, като киселини ли, не мога да преценя.
Имам и едно друго чудене - дали лимеца подклажда развитието на гъбички в организма?
АКо някой подозира нещо, нека го напише. Ще ми е интересно да разбера.
А Ouroborus, би ли споделила тази цикория, от къде я купуваш и как си я приготвяш?
Уж не съм пияч на кафе, но понякога пия като съм с приятелки, в компания с колежките, като ми се налага да издържам до късно (например късна прожекция, Нова година - не ми се смейте). Ако нямам възможност да дремна, няма шанс да изкарам нощта будна. Заспивам права, където и да се намирам. Спала съм права във влака Враца - София след абитюренския бал на една приятелка
Та кафето наистина ми дава енергия, едно готино ми става, някакъв приятен оптимизъм изнамирам в себе си... Понякога просто за удоволствие го пия. Но забелязах, че тутакси все по - често ми се пие. Направо всеки ден. Забелязах, че ме затруднява да не пия, ако съм решила да не пия. Все кафенце си представям и почти не мога да го махна от ума си. Направо се ужасих. След няколко поредни дни с кафе, после ме цепи глава като не пия. Страшна работа. Слава Богу, в новия офис колегите не пият кафе, сутрин си го пият в къщи, та тук няма вече групово черпене, на което не мога да устоя. Започнах да пия зелен чай, от него също се ободрявам явно. Пиех Инка доста време, но винаги с мляко, Сега като почти спрях и млякото и тя отпадна.
Така че съчувствам им на пристрастените
Ами... не съм си определила колко дни ще житувам, но много исках да опитам. Ако издържа - екстра. Ако не - ще опитвам пак в по - сгодни времена.
Успех на всички житуващи. С пожелания за приятни усещания и удовлетворяващи резултати