Здравей Апълче! За съжаление още си пия по едно кафе на ден.
Деси, защо не пробваш следния експеримент - просто известно време не си купувай кафе и не дръж кафе у дома си
. Когато съм при родителите и аз пия по едно кафе на ден, по простата причина, че майка ми прави (и го прави прекрасно, признавам
). Когато пък съм си сама, просто не държа кафе вкъщи и така мързелът ми работи в моя полза - от време на време ми се припива, обаче трябва да се облека, да изляза, да търся кафе автомат/павилион/заведение, да давам пари... По-лесната за манипулиране част от мен си казва "Еееех, как ме мързиииии" и така си и оставам без кафето
. Когато пък съм навън, гледам умишлено да стоя по далеч от "източници" на кафе - така че да трябва да си удължа пътя, за да се снабдя с чашката, примерно - така мързелът ми е на моя страна и ми помага
. Нещо като да държиш цигарите в чантата си, за да трябва да я отваряш специално, за да изпушиш една... Но тази система помага при слаби форми на пристрастяване (в твоя случай, една чашка на ден - нищо не е). Ако не можеш без "дневната доза" от наркотика, простото "измамване" на ума не помага, но и за това си има стратегии
.