Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Деси  (Прочетена 207015 пъти)

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #400 -: 30-08-2010, 12:53:06 »

Томи напълно съм съгласна с теб че човек трябва да пробва повече неща на свой гръб а не да се ръководи по предписания на други хора. :)
Активен

krassito

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 19
« Отговор #401 -: 19-09-2010, 18:20:32 »

Деси,

Извинявай, че ти ползвам дневника за въпросче, но засега само теб "познавам" с опит в ползването на крема мунрайз.

Информацията за започването на ползването му, която намерих в гугъл, е противоречива. Ти в точно определен момент от цикъла ли започна да го използваш или в произволен?

Благодаря ти
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #402 -: 21-09-2010, 21:47:01 »

Здравей Краси! Кремът го започнах просто така. Като си в цикъл го спираш и след това отново го почваш. Аз доста време се мажех по 2 пъти на ден. След това постепенно намалях употребата и сега се мажа само по 1 път през ден или когато се сетя. Искам един ден да преустановя употребата му докато вече нямам нужда от него. В началото ползвах една кутийка за 1 месец а сега една я ползвам вече 5 месеца.
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #403 -: 22-09-2010, 20:46:54 »

Изводът който си направих е че просто не мога да бъда на 100%суровоядство защото теглото ми пада изключително бързо. И за разлика от мъжете които не се притесняват от ниското си тегло при жените е много важно да не падат под определен минимум защото яйчниците спират да функционират и се наблюдава аменорея. След суровоядския месец ме прескочи един цикъл но като започнах да хапвам повече се възстанови.

Така е, Деси, но има и един момент, който мъжете изпускат - същото явление се наблюдава и при тях, половите хормони се синтезират от мазнини и при двата пола. Само че ако при жените аменореята служи за предупредителен сигнал, че нещо не е наред и проблемът може да се улови и да се вземат мерки овреме, то при мъжете няма външни знаци - което не значи, че всичко е наред. Като резултат след време може да се окаже, че един мъж е станал стерилен в следствие на поднормено тегло (в спермата няма достатъчно сперматозоиди, за да оплоди яйцеклетка) и когато поиска да има деца - ядец  :whistling2 - emotloader:. Чувала съм за случаи при които мъже са почнали да произвеждат мляко, в следствие на недохранване (съвсем сериозно!)... Така че нещата съвсем не са толкова безобидни. Хубаво е, че си взела мерки. Сто процента суровоядно или не, менюто си ти е екстра според мен, така че - продължавай все така, както и със спорта  :weight_lift: :).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #404 -: 23-09-2010, 20:12:28 »

Благодаря ти Вики! :)А това с мъжете и сперматозоидите за първи път го чета. Интересен факт!!!
Активен

krassito

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 19
« Отговор #405 -: 25-09-2010, 12:15:00 »

Деси благодаря ти много!

Трябваше по-рано да те попитам и да не губя време!

Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #406 -: 27-09-2010, 07:59:41 »

Днес съм особено щастлива!  :)Вчера затворихме хотела в Слънчев бряг и се прибрах във Варна. Приключих сезона. Кантара ми показва точно 50кг което значи че за 3 месеца съм възвърнала загубените през пролетта 5кг.
Сутринта станах рано и направих 30мин. кардио на кростренажора ми. Току що закусих с 2 невероятно сладки ябълки и чепка черно грозде. Денят се очертава супер слънчев и най-вероятно ще отида на плаж да се възползвам от последните слънчеви лъчи.  :Content_22:А след седмица ще заминавам на екскурзия в Барселона!
Активен

kyx4o

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
« Отговор #407 -: 27-09-2010, 08:27:12 »

Браво Деси! Със самолет ли ще летиш? Приятно изкарване!
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #408 -: 27-09-2010, 09:04:54 »

:Content_14: :Content_22: Супер Деси  :peperudi:
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #409 -: 27-09-2010, 11:53:22 »

За завист си, Деси! :Content_14: Хубаво изкарване ти желая! :flowers2:
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #410 -: 27-09-2010, 15:19:09 »

Приятно прекарване! Знам, че в Испания имат прекрасни и екзотични плодове и зеленчуци от цял свят, както и най-разнообразна световна кухня.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #411 -: 28-09-2010, 11:08:39 »

Благодаря на всички! И аз се надявам да си изкарам добре но все пак има още една седмица до заминаването! Иначе ще летя със самолет от Варна до София и после от София до Барселона.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #412 -: 28-09-2010, 23:01:31 »

Приятно изкарване в Барселона, Деси! Била съм там два пъти. И пак бих отишла. Толкова много забележителности има за гледане, че направо и аз си завиждам! :peperudi:
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #413 -: 04-10-2010, 18:06:49 »

Днес направих шанката за втори път. Първият беше преди 5 месеца. Сутринта пих първо 1 зелен чай макар че не трябваше. След това изпих 16 чаши солена вода(3.5л). Накрая изпих и 3 чаши несолена. Захраних се в 11 часа с 2 банана. После в 14 часа изядох около 500 грама черно грозде. В 17 часа бях отново много гладна и изядох салата от сурови зеленчуци (домат краставица пипер червен лук и маслини) и зехтин + 3 препечени филийки немски пълнозърнест хляб. Процедурата мина нормално но с храната направих точно противоположно на препоръките. За сега всичко е наред!
Активен

v-a-l

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53
« Отговор #414 -: 04-10-2010, 20:03:04 »

и аз ходих миналата година. Страхотно е :). Друго си е подреденият свят  ;D
Весело изкарване ти пожелавам
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #415 -: 05-10-2010, 00:06:59 »

Деси, трябва скоро да я направя и аз шанката. На мен ще ми е за пръв път и се притеснявам дали ще се справя.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #416 -: 05-10-2010, 16:43:23 »

Вал и аз пъвия път се притеснявах дали всичко ще мине нормално но в крайна сметка само съжалявах че не се пристраших по-рано. Ти си правила хидроколон терапия нали? Това е същото само че безплатно и си провеждаш сам процедурата. Чудя се само колко често може да се прави без да възникнат някакви проблеми.
Вчера освен всичко описано хапнах и 2 ябълки в 20.00.

Днес:
чаша вода с 1с.л МСМ и 1/2 лимон
20мин.кростренажор
8.30-зелен чай с 1 грам спирулина
9.00-червена ябълка и чепка бяло грозде
12.00-600мл бадемово бананов шейк (чаша вода 2 банана 2 с.л. бадемов мус 2 сушени смокини и канела )
17.00-3 препечени филийки пълн. немски хляб с авокадо резени домат и босилек + 2 грама спирулина

Утре заминавам на екскурзията и съм си подготвила около 500грама микс от сурови бадеми кашу и стафиди. Купих си и едни френски сухари от цветчета от елда. :Content_22:
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #417 -: 05-10-2010, 17:53:18 »

Хидроколона е друго нещо. Х. може да се сравни по-скоро с клизмата.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #418 -: 15-10-2010, 11:42:53 »

Хидроколона е друго нещо. Х. може да се сравни по-скоро с клизмата.

Значи шанката е по-мощна процедура от хидроколона така ли? Аз си мислех че ефекта е почти еднакъв.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #419 -: 15-10-2010, 11:57:31 »

Вчера се върнах от екскурзията в Барселона. Изкарах си много добре. Малко тъпо започна със 7-часов престой от единия полет до другия в София и после още 5 часа закъснение и висене на летището. Иначе времето беше много хубаво за октомври около 20-25градуса като един ден достигна дори до 30градуса. Последните няколко дни се усили доста вятъра но като цяло имахме късмет и добре си разпределихме посещенията на забележителностите. Транспорта е много добре уреден и се движихме предимно с метрото. Влакчетата бяха на 2-3-4минути най-много. Направи ми впечатление че повечето местни не говорят език и комуникацията беше много трудна. А Барселона е световен туристически град и точно в този период имаше много туристи. Градът е много красив и обиколихме всички известни забележителности. Направихме много снимки като част от тях качих във Фейсбук.
Относно храненето през деня карах предимно на плодове-ябълки банани от закуската в хотела и на ядки. Отделно си купувах грозде пробвах пъпеш канталупе. На прочутия пазар пих смути с портокал и манго и кокосово-ананасово. Вечер ходихме на ресторант и хапвах зеленчукови салати. Много е трудно да се намери в менютата нещо веганско. Във всяка салата има животински продукти но аз ги карах да не ми ги слагат. Салатите хапвах с ето тези крекери:http://www.zoya.bg/%D0%A5%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B5%D0%BB%D0%B4%D0%B0.791

Ето и линк към снимките във Фейсбук:http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=45354&id=100000126351039
Активен

Страницата е създадена за 0.077 секунди с 21 запитвания.