Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Деси  (Прочетена 207006 пъти)

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #340 -: 11-05-2010, 21:46:20 »

Аз днес ядох първите ягодки от градината на село  :peperudi:
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #341 -: 12-05-2010, 12:06:22 »

Деси, намери ли свестни ягоди? Аз взех български, но са същия изкуственяк като гръцките май. В последно време ягодите хич не ги бива.
Томи, аз досега само на вкусни ягоди съм попадала. Точно в този период са много сладки и ароматни. За съжаление повече ми харесват вносните, а българските не. Винаги съм се ядосвала като си взема от нашите и докато стигна до вкъщи трябва да изхвърля 2/3 и ваобще не са вкусни. Затова сега гледам да си хапвам често ягоди.
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #342 -: 13-05-2010, 16:50:29 »

Ранните ягоди се правят със сериозни химикали 1 во - за да порастнат 2-ро слагат им овкусители (пръскат ) 3 -то пръскат ги с боя :)) Който е ходил на бригада за ягоди в Англия знае :)) Затова за мен в този период са забранена храна
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #343 -: 13-05-2010, 16:53:44 »

Овкусители нямат със сигурност. Оцветители - не знам, не са ми боядисвали ръцете за разлика от някои цитруси. Все пак почти не ги ям последните години, защото са просто гадни и безвкусни.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #344 -: 13-05-2010, 17:09:19 »

Е откъде си толкова сигурна ?? аз лично съм виждал как ги пръскат със сладко  и след това запечатват с боя . Абе това жените винаги трябва да сте в опозиция бе , независимо за какво иде реч ааа , недей така.
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #345 -: 13-05-2010, 17:10:24 »

Много обичам ягоди, даже са ми любим плод, но тази година май са слаба работа - не съм попадала на вкусни за съжаление  :(. Наскоро си взех едни кървавочервени, ама нямаха никакъв вкус. Направих ги на сок и пак трябваше да си го подсладя с мед, за да ми хареса  :D.

Деси, желая ти успех на Слънчев бряг и се сещай за нас  :flowers2: :love_006 - emotloader:.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #346 -: 13-05-2010, 17:28:08 »

Е откъде си толкова сигурна ?? аз лично съм виждал как ги пръскат със сладко  и след това запечатват с боя . Абе това жените винаги трябва да сте в опозиция бе , независимо за какво иде реч ааа , недей така.
Във Великобритания може, но тукашните гръцки просто нямат вкус, нито аромат, дори и изкуствен,така че...Дори и сладки не са. Боя може и да имат, все пак са червени.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #347 -: 13-05-2010, 18:32:27 »

Кое ти гарантира, че не ги правят по същата технология тогава ?? Освен това плодът , за да стане сладък му трябва слънце . Смея да твърдя ,че в Гърция има повече слънчеви дни от БГ :) както има и подходящи почви. Проблемът идва от недобросъвестните български търговци, които купуват винаги най-евтиното и най-големите боклуци. Същата работа като с турските плодове и зеленчуци, тук са изключително лоши , но като отида там на море са много хубави и вкусни ЗАЩО така ?
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #348 -: 13-05-2010, 18:38:27 »

Просто ги гледат в някакви парници, на изкуствено осветление и почва. Естествено, вкарват боклуците, като ги пускат за цена първо качество. Далеч съм от мисълта, че в Гърция няма въобще сладки ягоди.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #349 -: 13-05-2010, 18:38:59 »

Ехо поздрави от Слънчев бряг. Сега  съм във фоайето за да ползвам Интернет защото в стаите още няма.
Титанчо как да не си купувам ягодки като са толкова червенички и изкушаващи и м потичат лигите само като ги видя. Дори днес пак закусвах с тях и бяха толкова вкусни. :Appetit_17:
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #350 -: 13-05-2010, 18:53:15 »

Деси, да са ти сладки  :Cherries хайде чакаме чверешките , с какво нетърпение искам да се прибера и да си направя салата .... леле къркори корема , само вода има в него от снощи :)
Деси , опитай се със слюнка да изтъркаш част от ягодата , така ще разбереш от боядисваните ли са или от парниковите.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #351 -: 13-05-2010, 18:55:33 »

Аз тук едва ли ще си купя ягоди повече. Днес беше за последно. Сега чакам черешките! :Appetit_17:
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #352 -: 13-05-2010, 23:52:16 »

Деси, желая ти успех на Слънчев бряг. Но направо незнам при тези цени там на плодовете и зеленчуците как ще се оправяш? Дано тази година да  не прекаляват търговците, че по-миналото лято мисля видях едни страхотни череши. Ама страхотни! И се втурвам да си ги купувам и гледам 25 лв килограма :surpris_22:
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #353 -: 14-05-2010, 00:49:40 »

И върна на заден , а ? tooth  tooth  tooth
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #354 -: 14-05-2010, 07:05:06 »

Излагат се. В София наскоро имаше за 200 лв килограма. Сигурно са директен внос от райските градини tooth
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #355 -: 14-05-2010, 19:11:38 »

Аахахахахаха :))) тук в Германия или Холандия дори на Нова година съм виждал череши , някой път са калифорнийски , но около 80 лв кг , обаче тия от 200 лв/кг найастина са направо внос от Райските градини , развесели ме :)) Днес обикалях центъра и гледам 250 грама за 3 евро вече по сергиите , което ще рече 24 лв килото барабар с мострата :) В българия тая мафия с плодовете и зеленчуците скоро ще бъде съсипана  tooth tooth  tooth
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #356 -: 14-05-2010, 19:47:23 »

В Гърция, там, където съм била, със сигурност е по-топло и има повече слънчеви дни от България, НО е много каменисто, почвата е друга.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #357 -: 16-05-2010, 16:06:50 »

Вече 2 седмици съм изцяло на 100%суровоядство. Преполових експеримента ми. За сега се справям успешно. Надявам се да издържа до края. През деня хапвам плодаве-ябълка и банан, а също и ядки. Вчера за обяд хапнах и покълнало жито с мед и орехи понеже бях дневна смяна. Вечерта си правя салата от домат, краставица, магданоз, пресен лук, зехтин и маслини.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #358 -: 17-05-2010, 21:12:18 »

Браво , Деси! Успех  :peperudi:
Активен

zlatina77

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14
« Отговор #359 -: 17-05-2010, 23:13:35 »

Деси в кои хотел си,може някои ден да доидем с децата на разходка до Слънчев бряг,та да се отбием да те видим, да се запознаем ;) :peperudi:
Активен

Страницата е създадена за 0.085 секунди с 22 запитвания.