Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Деси  (Прочетена 207005 пъти)

hdeshev

• Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
Re:Дневникът на Деси
« Отговор #300 -: 30-04-2010, 17:49:34 »

Глупости,ям и то много. Такива мижави количества просто не мога да си представя,поне за сега tooth :laugh:

Да бе, и аз като чета си мисля само "Аматьори! Едно преяждане не могат да направят като хората."  tooth :Confus_3:
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
« Отговор #301 -: 30-04-2010, 20:58:07 »

За бананите - и аз ги обичам, но, интересно, напоследък предпочитам да си разбия един в машинката и да го ям като кремче, или мус, не толкова в "класически вид"  :). Как точно се отглеждали никога не можем да знаем, но не можем и да различим плода, расъл на чисто в планината от онзи, набран от дървото до магистралата... Така че - яжте си ги и да не ви пука, нека не ставаме фанатици...
А на тия, дето викат, че бананите били калорични и аз се чудя и им се смея - колко по-калорично може да е едно бананче от хамбургер със сланинка в него, или парче мазна торта? tooth  Съгласна съм с Томирис, че не се пълнее от тях - или поне не от 1-2 на ден.
Че ви гледат странно, свиква се. Хората са като деца - всичко гледат и вътрешно се подиграват (и на дебели, и тънки, и на високи, и ниски, и с очила, и със "странни" прически и прочие...). И перфектен да си по техните критерии, пак ще ти намерят косур. Мен почти всички познати и приятели ме знаят, че съм по-"особена", не ям сума ти работи и така нататък, но никога не са го правели на въпрос - или поне пред мен си траят, щото и аз не си поплювам  :whistling2 - emotloader:. Един близък приятел, който всеки път на заведение нагъва свински дробчета с пиячка, докато аз пия фреш или хрупам салата, преди все ме уверяваше, че "Не знам кооооолко много губя като не ям месо"  :Content_4 - emotloader: , ама накрая `дигна ръце от мен  :Content_4 - emotloader:.

Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #302 -: 30-04-2010, 21:09:03 »

Цитат
Делфинче, а аз съм забелязала, че някои хора искат да са болни, за да привличат така грижи, любов и внимание.
Едно е да си мнимия болен, друго е да си някакъв мазохист.

Всичко това при тези болни е вярно, но дали е съзнателно, или не, е вече друг въпрос. Норбеков е писал по въпроса и ги е "класифицирал" в първата си книга ;).
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------

Antares

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172
« Отговор #303 -: 30-04-2010, 21:15:26 »

... щото и аз не си поплювам...

Ха така! Не си оставям и аз магарето в калта :) Е, старая се да бъда по-деликатна и го обръщам на хумор, но мога и да втвърдя тона, ако се наложи, и то аргументирано, което, забелязвам, най-много дразни другата страна. И вместо да се поинформират малко, за да видят абе аджеба няма ли нещо вярно в това, което съм казала, те продължават като коне с капаци да си държат на мръвките... е, като не ще Генчо пушка...
Що се отнася до преяждането, случвало се е и не е приятно, но поне минава доста по-бързо, отколкото при преяждане с пържола, картофи и десерт. Аз ям малко повече от Деси - сутрин след водата само един вид плодове, на обяд задължително салата със зелени, понякога с кълнове или крекери, някакъв зеленчук, понякога варен картоф или филийка (по-рядко), следобед обикновено не издържам към 4 ч. и отдавам нужното внимание на банана - плод или шейк със сусамово мляко, вечер пак солидна салата с нещо зелено и бобови, или ядки. Не е нещо особено, затова не съм си правила дневник и аз. Между храненията не ям нищо друго, само вода, и гледам до осем най-късно да съм приключила с яденето.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #304 -: 01-05-2010, 08:00:07 »

Е и на мен ми се случва да преям понякога, например снощи, но само с готвена храна. Със сурова и да искам не мога.
Вчера:
реювеяк
8.00-фреш портокал и ягоди
10.00-банан
12.00-шепа сурови бадеми
15.00-ябълка
18.00-голяма пролетна салата и печени пресни картофки /бях на гости при родителите ми/. Малко повечко хапнах от обикновено.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #305 -: 01-05-2010, 12:08:31 »

Лошото е, че аз преям ли с готвена храна трябва да повърна, защото иначе с часове ми тежи. Много е неприятно - сякаш въобще нищо не се смила. За това много внимавам в количествата като ям готвено. Пълня си първо стомаха със сурова храна, после малко от манджата ям. Със сурова храна този проблем никога не съм имала - може да изям доста и да ми стане тежко, но това чувство минава до половин-един час. От готвената храна най-лесно понасям супите.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #306 -: 01-05-2010, 19:11:21 »

От готвено да ви кажа аз как ми се доспа на минутата след като свърших с яденето. Неприятно е, като дрогиран си. :)
Имах едни картофи и реших да ги сготвя, защото първо щяха да се развалят и второ този месец ще сме изцяло на сурово. И ги направих с лук, морков, зелен фасул, тиквичка. Нищо особено. Задуших ги във вода и след като ги махнах от котлона сложих зехтин, сол, магданоз.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #307 -: 01-05-2010, 19:12:22 »

На мен картофите винаги са ми влияели зле. Има нещо в тях, което ти изсмуква енергията.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #308 -: 01-05-2010, 19:20:51 »

Абе само на мен ли никога не ми се приспива след ядене? ??? Дори готвено...
Картофите на пара са ми любими, но заедно с тях, или преди, гледам да хапна повече сурови зеленчуци.
Активен
------

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #309 -: 01-05-2010, 19:34:27 »

Ми след като съм яла сурова храна не ми се доспива.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #310 -: 01-05-2010, 21:57:21 »

Цитат
От готвено да ви кажа аз как ми се доспа на минутата след като свърших с яденето. Неприятно е, като дрогиран си. Smiley
Напълно споделям мнението ти. Много ми беше гадно преди, като се наям и да ми се доспи. Не мога да си свърша качествено работата, не мога да мисля. Баба ми имаше един лаф "Гладна мечка хоро не играе." Пък аз довършвах "А като се наяде, ляга да спи." Иначе като си на сурово този проблем го няма. На мен веднъж ми се е случвало за толкова много месеци, но пък аз тогава направо бях прекалила със зелената салата. Да не говорим, че може да съм си била уморена.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #311 -: 01-05-2010, 22:02:22 »

Много са ми странни хората, които преди някаква работа се наяждат до последно, та даже и по бира-две вкарват. И мен ме учеха така, например преди контролно в училище винаги да съм яла, да не съм си мислела за стомаха.То пък излезе точно обратното. Не е хубаво да ти стърже на стомаха, но за тази цел една ябълка е достатъчна.
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #312 -: 02-05-2010, 07:14:06 »

И аз съм забелязала, че като хапна нещо готвено ми става сънливо и затова се случва много рядко при мен. И понеже беше 30.04 и бях на гости при родителите ми реших да си хапна картофки. От 01.05 т.е вчера се присъединявам към инициативата на сайта на Вери за 30 дни 100% суровоядство. Предполагам, че няма да ми е трудно, тъй като 4 дни в седмицата съм на 100%, а 3 дни съм 80-90%. Имам вече психологическата нагласа. :)
Активен

Shturcho

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
« Отговор #313 -: 02-05-2010, 09:15:36 »

Много са ми странни хората, които преди някаква работа се наяждат до последно, та даже и по бира-две вкарват. И мен ме учеха така, например преди контролно в училище винаги да съм яла, да не съм си мислела за стомаха.То пък излезе точно обратното. Не е хубаво да ти стърже на стомаха, но за тази цел една ябълка е достатъчна.
:Content_4 - emotloader:
и аз не разбирам как стават тези работи, мисля, че като се наяде човек, и организма му се съсредоточава в смилането на храната, ето защо повечето хора постоянно нямат енергия...
и аз примерно като ходя на планина или на лекции и преди това ако похапна изобщо не ми е лесно.
то има една 'свинска  болест'- като се наядеш ти се доспива и като се наспиш- пак си гладен  ;D

а за картофите- аз зимата само това беше готвеното, което ядох, но и аз като Вики- вианги след като съм яла някакви сурови зеленчуци. Не мисля, че печени или варени са толкова пагубни, и не съм се откаала от тяхм просто в момента не ми се похапват.

иначе мислите ли, че ако се хапват твърде често някакви пшенични ядки или покълнала пшеница или ръж може да се 'натрови' с глутен човек?

проблемът ми е, че ми трябва нещо бързо и лесно и няколко такива неща, ама разнообразни..
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #314 -: 02-05-2010, 09:50:17 »

Цитат
иначе мислите ли, че ако се хапват твърде често някакви пшенични ядки или покълнала пшеница или ръж може да се 'натрови' с глутен човек?
Зависи от количеството и от организма. Например ако ядеш всеки ден сайтан (житено месо, демек чист глутен) сигурно ще ти стане нещо след известно време. От няколко зрънца покълнала пшеница на ден едва ли ще има някакъв ефект.
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
« Отговор #315 -: 02-05-2010, 10:43:46 »

Благодаря за рецептата ще я изпробвам скоро :)
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #316 -: 02-05-2010, 14:52:26 »

Днес ми се иска да направя едно обобщение относно прехода, който направих през последната година и да си дам сметка за нещата, които промених и които все още предстоят да бъдат направени. Относно храненето много си промених възгледите от преди 1 година. Драстично намалих живoтинските продукти като преди това ваобще не съм прекалявала.
По същество:
-пилешко месо- преди 1 година го консумирах 1 път седмично, постепенно го намалях на 2 и 1 пъти месечно. От 4 месеца съм го спряла напълно.
-риба /сьомга и скариди/- преди 1 година я консумирах 2 пъти седмично, постепенно намалях до 1 път седмично. Сега си я позволявам 1 или 2 пъти в месеца. Нo смятам и нейната употреба да преустановя или да бъде инцидентна.
-млечни продукти /гръцка фета и био кисело мляко/- преди 1 година ги консумирах 2-3 пъти в седмицата, постепенно ги намалих драстично и сега си позволявам по 50гр сирене в салатата 2-3 пъти в месеца. Кисело мляко от лятото не съм консумирала.
Общо взето средно хапвам по веднъж в седмицата нещо животинско в съчетание със зеленчукова салата.
-хляб- вече година замених трайно пълнозърнестия хляб със суров, направен от покълнала елда.
-шоколад-винаги съм го избягвала, а от 1 година хапвам от време на време само от моите шоколадови трюфели. Но затова пък моето изкушение са:
-ядките-преди 1 година често си хапвах печени ядки. Когато са в това състояние можех да изям промишлени количества. Но от 1 година ям само сурови, накиснати и в малки количества.
-кълнове-от една година започнах да консумирам редовно кълнове-от люцерна, от слънчеглед, от елда за хлебчетата, от бадем за шейкове и инцидентно от жито, които мисля да увелича занапред.
-зеленчуци и плодове-малко поувеличих консумацията през последната година. Казвам малко, защото и преди са били основната част от менюто ми.
-4 пъти в седмицата съм изцяло на 100%суровоядство, а 3 дни съм на 80-90%.

Относно козметиката ползвам само органична:
-за почистване на лицето-органично кокосово масло и органична розова вода;
-за косата-органичен естествен шампоан на прах;
-за део-кристален камък;
-за тялото-органично кокосово масло;
-за миене на зъби и ексфолиране на тяло и лице-хлебна сода;
-за декоративна козметика-органична спирала и глос за устни и билков каял аз очи.

За дома:
-за почистване на дома-почистващ препарат на Фрош;
-за пране-перилен препарат на Фрош;
-за миене на съдове-гел на Фрош;
-за почистване на прозорци-50/50 ябълков оцет и вода.

Какво искам да променя занапред:
-да си направя градинка с билки и др.растения на балкона;
-да започна собственоръчно да събирам диви растения и билки и да ги суша за зимата;
-да засея плодно дръвче;
-да започна да събирам разделно боклука си.

Най-много от всичко искам да намеря баланса, при който да си хапвам на воля сурово и да не се притеснявам непрекъснато за моето тегло. Преди 1 година когато започнах да променям навицити си бях 55кг при ръст 172см, а сега съм 48-49кг.  Всъщност ваобще не ми е било цел да променям теглото. Исках да се храня още по-здравословно и да подпомогна балансирането на хормоните ми, които се прецакаха от дългогодишната употреба на противозачатъчни. От 2 години и 4 месеца използвам за тази цел и натурален прогестеронов крем като постепенно намалям употребата му. В началото го използвах 2 пъти на ден ежедневно, а сега през ден по 1 път. Искам един ден да преустановя и неговата употреба и яйчниците ми да функционират нормално и без негова помощ. Кожата всъщност беше основния мотив при мен. Значително се подобри, но има още какво да се желае. При мен е на хормонална основа-при цикъл се влошава, а след това се изчиства.
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #317 -: 02-05-2010, 16:51:51 »

Деси, много хубаво си го написала. Браво!

Щурчо, при покълване на глутенови култури глутенът се разгражда. Това съм чела аз. Може и да не ми е пълно инфото и да греша.
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #318 -: 02-05-2010, 21:20:56 »

Деси, препаратите на Фрош по-естествени ли са? За пръв път чувам подобно нещо за тази марка.
Активен

Mary

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 60
« Отговор #319 -: 02-05-2010, 22:05:18 »

И на мен са ми казвали,че са по-екологични,но до каква степен е така,не знам...
Активен

Страницата е създадена за 0.077 секунди с 22 запитвания.