хареса ми темата и идвам и аз тука
Имам син на година и половина и дъщеря на 10 години.
Можете да се сетита какво е било храненето на бебе преди 10 години, но не се оплаквам или обвинявам. Не съм бързала с въвеждането на храни. Винаги задържах поне с месец спрямо съветите на детската ни лекарка. Давах много сокчета - по две на ден и по-късно много, много плодове. Дъщеря ми опита сладолед за първи път, когато бе на 3.5 години. Шоколадът го откри чрез баща си, когато бе в предучилищна. Сега хапва не много полезни храни, но не мога да я отделя от обществото, в което живеем, само за да се храни с полезни неща. Това, което мога да направя е да я информирам и да и давам личен пример. Радвам се, когато си избира плод вместо бисквити, но не я спирам, ако си избере пък бисквити.
Със синът ми е по-различно. Когато започнах да го захранвам = на около 7-8 месеца = започнахме с авокадо и сварени картофи. Аз самата започнах от не отдавна да обмислям суровоядството за децата ми, но както и с каката не мисля да спирам сина ми да опитва и друга храна, стига да иска. Това е защото у нас само аз съм към момента фен на суровоядството. Всички хапваме много плодове и зеленчуци ежедневно, но Съкровището не е суровоядец и съответно не мога да очаквам, че децата няма да искат да опитат това, което той хапва.
Така че...спокойно вървя напред с идеята да направя колкото се може повече, но без да се противопоставям на живота такъв, какъвто е сега.
Мога да споделя какво харесва синът ми - авокадото му е една от любимите храни, хапва си с удоволствие и фурми, маслини, ябълки, круши, всъщносто всякакви плодове. От зеленчуците се опитва да гризе сам див копър, моркови, домат. Много харесва кълнове. Все още суче от време на време. Това в най-общи линии относно суровите храни. Разбира се, хапва и готвени неща, но по-голям дял имат суровите храни и това ме радва
Сега мисля да го пробвам на ядково мляко, вместо соево и съм любопитна какъв ще е резултата