Здравейте момичета,страхотен сайт и страхотен форум.До сега само съм чела тук( форума)...много от идеите ми допадат,някой са ми странни(например за тези които са в Бг не е ли странно да се дава банан(обожавам),авокадо(умирам за тях),манго,ананас и т.н,нали е най-добре да се дават сезонни зеленчуци и плодове и то от нашия географски район...вие как мислите?Макар,че зимата нямаме голям избор на плодове)Но като цяло много ви се кефя.Мисля,че ще супер и хората трябва да ви се възхищават и да се вдъхновяват от такива като вас.
Аз не съм вегетарянка,да не говорим за веган и суровояд(хапвам пилешко и риба,но рядко,кисело мляко и сирене),но пък се старая да се храня все по-здравословно и по-здравословно лека полека(ям плодове,зеленчуци,кълнове,семена,ядки...).За съжеление нямам много време и май е по-добре друг път да пиша по-подробно за мен....
Имам бебе на 7 месеца и половина,само на кърма сме,кърмим се на поискване.До сега е опитвал само суров морков,ябълка и круша и то докато аз ям.От няколко дни искам да му приготвям по нещо специално за него.По принцип идеята за ПЗ много ми допада,но се притеснявам,че храната която ядем не е био...не можем да си го позволим,а и няма голям избор.Иначе имах голям мерак да го захранвам така,като все пак подбирам по моя преценка(да внимавам с глутена,меда,семена и т.н.,за сега поне до 1-2 години без животински).Затова реших да му приготвям по нещо на него и отделно да му давам по малко то нашето...Понеже всички казват че късно захранените деца имат железен дефицит реших да почна с каша.Купих био кафяв ориз,но ми казаха че не се препоръчва да се почва с него....после взех бял био ориз.Да но приятелки ме посъветваха,ако давам по мъничко,да използвам момента докато има голям избор на плодове и зелнчуци на пазара.Много се чудих,в Пловдив няма био плодове и зелнчуци(освен Гимел-2-3 вида).Имаше и един сайт,но и той вече не функционира.Пред мен седеше голяма дилема домашно приготвена,но не био храна или купешка ,но био(не си падам по готовите...но все пак са био)
Както и да е Опрестраших се,поне за сега и от днес реших да му приготям картоф на пара.Имам стерилизатор на Нук,който става и за готвене на пара.Аз съм яла ,харесват ми,но картофите са малко твърди...в указанието пише 100мл вода и че ще се готвят около 20мин.На бебо сложих 150мл.(за около 30мин) хапна малко(за първи път),но като ги опитах после аз...ми се видяха твърдички...леко като че ли суровки ....дано не съм сгафила нещо...Вие как ги приготвяте?
И да питам мами от Бг от къде пазарувате плодове и зеленчици?
А случайнода сте намирали сушени плодове,на които да си пише че са без серен диоксид?