Голямо зати6ие в темата
Аз влизам да споделя голямото си постижение, направих си масло от кокосов орех и то не в миниколи4ества
Стана много вкусно. За6то тук споделям,ами за6тото тук про4етох за първи път за този вид масло. Няма оба4е откъде да си го закупя, та неволята ме насо4и
Зна4и новата рецепта е_ нарязан на ситно кокосов орех(рецептата в нета е с кокосови стърготини, но аз си закупих орех и си рекох, поне да извлека цялата масленост), не е много трудоемко. Докато отделях ядката от кората,( междудругото нау4их, 4е те4ността на ореха е много полезна и съдържанието на потасий е високо) затоплих един тиган на котлона. Изклю4их и насипах стърготините. Разбърква се докато се затоплят. Изсипах в един буркан (ако имате блендер мо6тен, имам предвид, директно там) и запо4нах да пасирам. Аз добавих една капа4ка вода, за да улесня смилането,но във видеото не се добавя.
Иска се малко настой4иво смилане, за около 4з5 минути. 6типка сол, за малко да забравя, стана страхотно
Днес мисля да направя отново. Не може да се съхранява пове4е от няколко дни, но поне няма грам консерванти