Така си е, бате Бино. От една година ходя на йога, и смея да твърдя, че покрай нея и суровоядството, животът ми сега е много по-различен от преди. И мога с категоричност да заявя, че истината е в йогата
Като се занимавах с фитнес от слаботелесен, станах заякнал, че на втората година направо си бях доста здрав. За моята слаба костна система и мускулатура това си беше доста...обиколка бицепс - 42 см. И то без химия. Хората около мен ме поздравяваха за това как изглеждам. Егото ти расте с всяка изминала тренировка. Обаче вътрешно още тогава усещах, че нещо не е съвсем в ред. Болеше ме стомах, имах си гастрит, колит, езофагит(връщане на храна по хранопровода и много киселини)...всичко това ми е от 1996 г.(една учителка ме остави на поправителен изпит по български и литература....беше голяма трагедия за мен...бях около 4 като оценки, на поправителния изкарах 6...бях се занимарил и затва всичко ми беше за 4 през годината, но тя яко ме заби с някакви нейни записки и изведнъж се оказа, че имам 7 двойки от въздуха
...взех си изпита с отличен...разкара ме из целия материал...всичко като компютър знаех...с тълкувание...всичко...но нали има комисия от още двама учители и тези учители я питаха защо изобщо ме е оставилана поправителен, след като видимо не съм неграмотен като другите двама на този изпит...а бяхме общо 6 паралелки...демек от 150 души имаше трима тъпаци и единия аз
.... и точно в оная възраст...мнооого тежко ми беше....срам от роднините...от всеки и от всичко....и идва следващата година и същата учителка решава да ми го връща, след като официално ми заявява пред целия клас, че аз съм я посрамил пред колегите й...нали другите от комисията я питаха защо ме е оставила
....беше най-авторитетния преподавател в училището, което пък беше на 3-то място в Пловдив по онова време...и ми беше и сега продължава да ми е почти комшийка....на 100 м от нас живее....и аз тогава като се притесних...и си прецаках цялата храносмилателна система...така я прецаках, че чак сега с йогата и суровоядството се излекувах...13 години през ден болки...беше скапано живуркане...кво ли не съм правил да се излекувам, но не знаех за суровоядството, нито за това как да се отпусна на съзнателно и подсъзнателно ниво...това всичкото го написах да видиш как се получиха моите 13 годишни болежки). Освен това за да поемам по 4000 калории на ден се сцепвах от ядене...тъпкане направо...но нали знаеш, че всеки си има генетичен праг. 3 месеца пих едни протеини на прах в които имаше трибулус...станах като машина направо...мислих си, че мога да мина и Арнолд в един момент
направо се самозабравих с този 'егоразвиващ' спорт
и какво мислиш стана...контузих се лакетната става...физиотерапия след това НСПВСи след като нямаше резултат и кортокостероиди инжекционно в ставата и с фитнеса се свърши
А колкото до ендорфините, определено след йога са повече, отколкото след фитнес. Уникалното за йога е, че може да си ухилен и да си продължи блаженото чувство мнооого време. Дори и постоянно, но тва става с режим на живот...поне аз така виждам от себе си...промених се много...и вече не спя по 8-9 часа а по 5-6.
Извинявам се, че така разводних нещата, но исках максимално ясно да обясня причините за всяко нещо