Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413176 пъти)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #320 -: 06-08-2009, 19:18:29 »

Ами всеки ден имам едно цяло плодово ядене. Поне 500 г плод на ден. И поне една салатка. Няколко пъти в седмицата смутита и фрешове ;)
Но без ядките, кълновете и медът, щях да съм 45 кила сигурно ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #321 -: 06-08-2009, 19:37:05 »

Добре! :) Да се успокоя за теб! :)
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #322 -: 06-08-2009, 23:55:40 »

Казано е в Писанието: „Да се облечем в Христа!" Обличането се предхожда от събличането. Значи човек трябва първо да се съблече, а после да се облече... Повечето християни още не са облечени в новата дреха. За да се облекат в новата дреха, те трябва първо да съблекат животинската си дреха. Новото е дрехата на Любовта. Който е облякъл тази дреха, той е намерил правия път на живота, той живее в истинската светлина.
                                                                                    Мисъл на Петър Дънов за днес 7 август
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #323 -: 06-08-2009, 23:57:09 »

Много хубаво!!!  :peperudi:
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
« Отговор #324 -: 07-08-2009, 00:30:30 »

Цитат
Бог е Любов, Бог е Мъдрост, Аз съм Добро, Аз съм Истина.
Цитат
Аз съм дошъл да нося Любовта, Мъдростта, Правдата, Истината и Доброто. Само Истината води към живота.
Цитат
Сърцето ми е топло, душата ми е свежа, умът ми е светъл, духът ми е крепък, защото живея в Закона на Любовта безгранична, в която няма никаква измяна.
Цитат
Цитат
Господи, да пребъде Твоят Дух на Любовта, Твоят Дух на Мъдростта и Твоят Дух на Истината в нашите сърца.
:peperudi: :Content_22: :angel:
Молитви, формули, песни
изд. Бяло Братство, София 2002
« Последна редакция: 07-08-2009, 00:32:45 от Mariya »
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #325 -: 07-08-2009, 00:38:40 »

ВЕЛИКОЛЕПНИ цитати!!  :heart_2:  :love_006 - emotloader:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #326 -: 07-08-2009, 23:13:54 »

От 5 дни вече включих осезателно и овесените ядки към менюто си :Appetit_17:
Вие ползвате ли овесени ядки? :)
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
« Отговор #327 -: 07-08-2009, 23:50:50 »

Да... Що кво лошо има в овесените ядки? Освен, че овесът е най-бедният на протеин от всички зърнени? Ечемичените ядки са ми любими, пробвай и тях :Appetit_17:
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #328 -: 08-08-2009, 01:58:02 »

А вие за нормалната ядка/зърно говорите, нали? Не за пресованите? У нас все още има бая пресована ядка, нищо, че е био. Изобщо не знам дали се води сурова, съмнявам се. Кой знае каква технология ползват. Единствено пшеницата ни е нормална.
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
« Отговор #329 -: 08-08-2009, 07:10:29 »

Разбира се,че ползваме овесени ядки бе Петьофи ;)
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #330 -: 08-08-2009, 11:17:52 »

А вие за нормалната ядка/зърно говорите, нали? Не за пресованите? У нас все още има бая пресована ядка, нищо, че е био. Изобщо не знам дали се води сурова, съмнявам се. Кой знае каква технология ползват. Единствено пшеницата ни е нормална.

защо да не е сурова? точно си е само пресована, кат гледам кви са евтини, повече труд от това няма да са вложили в тях :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #331 -: 08-08-2009, 15:13:44 »

Нарочно ви попитах за овесените ядки ;D Понеже не съм запознат, а сега започнах да ги консумирам осезателно. А и бях чел, че не само са пресовани(то тва си личи :D), а и са печени, което вече е много лошо :-\ Не знам как може да се докаже кои какви са ???
На коя фирма пазарувате, хора?
« Последна редакция: 08-08-2009, 15:16:33 от Petko »
Активен

marulka

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #332 -: 08-08-2009, 16:03:43 »

мен не ми мязат на печени... ако бяха нямаше да се разлагат във водата така... ама ако тряя и тях ше спря да консумирам, то 1 и 2 неща ли станаха дето не се знае сурови ли са :Confus_3:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #333 -: 08-08-2009, 16:41:02 »

Стига с тия спирачки...нищо няма да спра, докато не се докаже, че е вредно :Content_4 - emotloader:
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #334 -: 08-08-2009, 16:50:13 »

Да, и аз си мислех, че ги обработват предварително преди да ги пресоват. Иначе имам к'ви ли не такива ядки: лимец, камут, овес...
Бях намислила да пиша до тукашната фирма да ги питам дали са сурови, но нещо време не остава. Нищо не губя. Пък и то ще си проличи от отговора дали е искрен. Като пиша и като ми отговорят, ще ви уведомя и вас. :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #335 -: 08-08-2009, 17:10:24 »

05.08.2009

1-во хранене:
- тва дето е всяка сутрин - ленена напитка с пчелен прашец(без да броим маслата преди това, пиенето на чаша топла вода и жабурянето с шарлан)

2-то хранене:
- мюсли, овесени ядки, стафиди, мед и 1 ч.л. смляно ленено семе в 200 мл соево мляко

3-ро хранене:
- 50 г кълнове от пшеница
- 50 г кълнове от нахут
- ръжено хлебче, намазано със соева майонеза и покрито с кълнове от броколи
- 2 шепи шамфъстък

4-то хранене:
- 1 бр. пъпеш ''медена роса''

5-то хранене:
- смути от 2 банана и 1 връзка магданоз. Като разсипя си добавям по 1 с.л. зехтин на всеки 200 мл смути

6-то хранене:
- салатка от домати, краставици, червен лук, магданоз и зехтин; със заливка от тахинито(тахан и лимонов сок), поръсена с пшеничен зародиш
- 50 г кълнове от китайско бобче ''Мунг''
- ръжена филийка със соева майонеза
- половин чушка
- парченце тофу
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #336 -: 08-08-2009, 17:16:29 »

Да, и аз си мислех, че ги обработват предварително преди да ги пресоват. Иначе имам к'ви ли като ми отговорят, ще ви уведомя и вас. :)
Мерси, Вери :flower:
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #337 -: 08-08-2009, 21:02:50 »

Петко, дай рецептата за болни стави - другата дето е за болни стави. Тази с дафиновия лист ще си я направя още утре. Сега се оказа че нямам 50 дафинови листа. Сушени нали стават. Аз имам проблем с глезена на единия крак. От стара травма и после няколко пъти изкълчвана са ми разрушени ставните връзки. А аз много го товаря този глезен, че много бягам. И сега е болен в момента. Миналата седмица стоя два дни с телешка лой. Обаче то се вмирисва това чудо. Иначе действа добре. Преди време баща ми правеше едно лекарство с кестени и спирт. Знам, че е много полезно за болни кокали. Смятам есента да си го направя, но докато узреят кестените ще се мажа с твоето дафиново чудо. Доколкото разбирам от поста ти в дневника на Влади, точно то е за халтави стави? Нали така?
Оказва се, че не само бабите, но и лелите страдат от стави  :Confus_3:
Активен
Намасте :)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #338 -: 08-08-2009, 22:08:26 »

Да, там рецептата е за халтави стави. Аз от малък съм с такива стави и като започнах с йогата веднага се обади болка в коляното...след тва и в другото коляно...след тва и в глезените ;D...болките все бяха тъпи...не от контузии, а от слабите ми стави...мислех си, че ще трябва да спра с йогата, но не. Оказа се, че при по-слаби стави често се получават такива болки, докато се заздравят ставите. Така ми каза Рашко и добре, че го послушах. Слагах наколенки и наглезенки, докато имах болки и се мажех по 2 пъти на ден с тоя спирт и дафинов лист. Облекчението дойде още на 2-рия ден, а всичко изчезна някъде към 10-тия. Общо 2 седмици се мазах. След тва и още време и така, докато не изчезнаха всички болки.
Иначе, Дарби, да ти кажа, аз имах контузия на лакътя...май тенис-лакът му викат, както и да е. Възпаление между сгъвката на лакътя и долната част на бицепса. Беше преди 7 години, когато се занимавах усилено с тежести и бях станал голям. И заради тоя лакът спрях с тежестите. Казвам ти го това, щото сега от йогата сякаш никога не съм имал такава контузия, а навремето ме лекуваха с физиотерапия, НСПВС и накрая и с кортикостероиди. Тоест сериозна беше и сега се изпари. Йогата е голяма раота ;D
А за тази рецепта за болни стави, нека да се допитам до Рашко и тогава да пиша ;)
Активен

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #339 -: 08-08-2009, 22:49:43 »

И аз да благодаря за рецептата, защото преди 5 дни се контузих. И аз глезена. Не е сериозно, но преди 2 години беше - навехнах ли го тогава, изкълчих ли го... не помня, ама беше тежко. Сега стъпих накриво, но рехабилитаторът каза, че имам скъсани мускулни връзки. Та, 4 дни ходих на процедури и сега трябва сама вкъщи да продължа, че излезнаха в почивка хората. По-добре съм, де. Вървя си, само маааалко ме наболява от време на време. А глезените съм си ги кълчила 100 пъти като дете. Има-няма, мине се малко време, аз в гипс...

Та, много навреме ми идва тая рецептичка!  :peperudi:
Мерси, още веднъж, Петко!!
Активен

Страницата е създадена за 0.059 секунди с 21 запитвания.