Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413190 пъти)

Atanassia

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 169
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #460 -: 29-08-2009, 11:05:42 »

Хей, здравейте и от мен. Аз имам един въпрос. Вчера реших да си правя кълнове от слънчоглед и си купих необелен от Четвъртък пазара. Та накиснах го от обяд, стоя цял ден и цяла нощ и днес махнах водата и нищо засега. Разстлах ги в една кутия, незнаех дали трябва да продължа да ги държа във водата. Кажете ми, вие по-опитните, какво да направя по-нататък за да ми се получат кълновете??? :Confus_3: :peperudi: :Confus_34:
Активен

Лейла

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313
« Отговор #461 -: 29-08-2009, 16:15:09 »

Аз доколкото знам спецялно за беления слънчоглед са нужни само 4 часа да се накисне и кълнове не съм виждала (но знам че такива излизат от не беления слънчоглед), но и аз съм от новаците, така, че може и аз да греша.
http://www.surovo.hit.bg/start.htm
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #462 -: 29-08-2009, 21:23:58 »

Аз съм правил кълнове от белен слъчоглед само. За 5-6 часа накисвам във вода. След това водата се маха и се държат на светло, като по 2-3 пъти на ден семената се промиват, за да не изсъхват съвсем. На следващия ден ще имаш кълнчета ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #463 -: 30-08-2009, 01:13:53 »

Вече 3-ти път покълваме небелен слънчоглед. Първият нищо не стана, явно им беше студено.
Киснат се за 6 часа; след махането на водата също като Петко ги плакнем 2-3 пъти на ден; кълнче се показва след едно денонощие; ядем ги като се появят 2 листенца, което става много бързо. На нашите вече има, а са минали 2 1/2 денонощия от махането на водата.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
« Отговор #464 -: 30-08-2009, 21:14:12 »

Вери, трябва ли да се чака да се появи листенце  :surpris_22:  аз ги ям като се появи кълнчето и не чакам листенца  :surpris_23:
Активен
Намасте :)

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #465 -: 30-08-2009, 21:26:31 »

хах, и аз не съм дочакал досега да се появят листата ;D ;D ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #466 -: 31-08-2009, 02:23:12 »

На необеления чакам, защото така падат от само себе си люспите. По-късно ще сложа снимка да ги видите, днес ги фотографирах  :D. Много им се радвам.

« Последна редакция: 31-08-2009, 02:42:33 от Вери »
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #467 -: 31-08-2009, 07:51:28 »

Аз не по темата,само да кажа здравей на Петко и останалита,че се бях поизгубил ::) ::) Много работа това лято,вече съм на линия. Казвайте къде има интрига,полянки,да не търся много :bleh :bleh :bleh :bleh
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #468 -: 31-08-2009, 09:15:07 »

Здрасти, Бенато! Кви полянки те гонят :Content_4 - emotloader:В залата ше се появиш ли скоро? ;D
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #469 -: 31-08-2009, 09:46:56 »

Да,надявам се да е скоро :) То и да се подстрижа нямах време O0  :Content_4 - emotloader:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #470 -: 31-08-2009, 10:41:09 »

Да,надявам се да е скоро :) То и да се подстрижа нямах време O0  :Content_4 - emotloader:
Ами то някой ден ше чуем за теб по новините...като за българския Доналд Тръмп :Content_14: ;)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • benato
« Отговор #471 -: 31-08-2009, 12:00:26 »

Ха,ха,да ама нали знаеш вица за неговия успех: Купил ябълка лъснал я и я продал с усмивка,двойно и така известно време,докато получил наследство от няколко милиона :Content_14: ;) ;) ;) ;)
Така,че с работа ......не става ;D И жената може да помогне да станеш милионер,само в редките случаи,когато си бил милиардер ;) ;D
Активен

GO GREEN

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #472 -: 31-08-2009, 15:01:18 »

И жената може да помогне да станеш милионер, само в редките случаи, когато си бил милиардер ;) ;D
:Content_4 - emotloader:Определено с такава задача всяка жена би се нагърбила :Content_4 - emotloader:
Активен

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
« Отговор #473 -: 31-08-2009, 18:59:54 »

Хахахаахах, тъкмо се чудих какво става с нашия приятел Бенато!  ;D А добре дошъл пак!  :Content_22:
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

бакшишчо

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21
« Отговор #474 -: 31-08-2009, 23:18:08 »

Здравейте бе хора .Със вас на човек никога неможе да му е скучно :flowers2: :Content_14:Радвам се че ви има........ :Content_22: :love_007: :pensif_29:
Активен

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #475 -: 31-08-2009, 23:22:23 »

Здравейте бе хора .Със вас на човек никога неможе да му е скучно :flowers2: :Content_14:Радвам се че ви има........ :Content_22: :love_007: :pensif_29:
.... И е чудесно, че ставаме все повече!  :Content_22: :peperudi: :heart_2:
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #476 -: 02-09-2009, 16:04:42 »

01.09.2009

1-во хранене:
- тва дето е всяка сутрин - ленена напитка с пчелен прашец(без да броим маслата преди това, пиенето на чаша топла вода и жабурянето с шарлан)

2-ро хранене:
- фреш от 2 лимона

3-то хранене:
- 3 праскови

4-то хранене:
- половин чаша пшенични кълнове
- ленено хлебче, намазано с маслинова паста
- бадеми, накиснати от вечерта

5-то хранене:
- бадемово мляко с овесени ядки, стафиди и мед

6-то хранене:
- салатка от домати, краставици, магданоз, червен лук и зехтин, полята с тахинито и поръсена с кълнове от лук
- ръжена филийка със соева майонеза
- покълнала елда, овкусена със зехтин, соев сос и сминдух
- 2 скилидки чесън
Активен

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #477 -: 02-09-2009, 22:57:47 »

Петко, колко време мина след фреша от лимон и прасковите?

Питам те, защото супер бързо огладнявам, ако пия фреш само от лимони... И си мислех, дали е от някогашния гастрит или пък от друго... Ще се радвам да споделиш как е при теб :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #478 -: 02-09-2009, 23:11:43 »

Да, и аз огладнявам бързо след всякакви плодове. Стимулира се май отделянето на стомашен сок...ама и аз като теб не знам дали при всички е така, щото и аз бях с хроничен гастрит преди :surpris_23:...един час гледам да устискам....по 20 мин между маслата сутрин...по 1 час между ленената напитка и останалите неща...след плодове и фрешове също поне 1 час, въпреки че на 10-тата минута ми стърже вече ;D...но аз съм забравил да вмъкна, че във фреша слагам и една лъжица зехтин, а понякога и малко мед :)
Активен

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #479 -: 02-09-2009, 23:51:50 »

И на мен бързо ми пристъргва  ;D Особено от по-целулозните сокове (грейпфрут, портокал..) Те средно по 30 мин ме засищат. Ако са в по-голямо количество, максимум час. Обаче, ако пия само от лимон, на 10-тата минута, дет' викаш  ;D
Все забравям за зехтина... Просто защото ги обичам така чисти сокчетата, ама ще взема поне по една капка да слагам. Знам, че трябва.  :)

Ех, да ти кажа, Петко, дали е от бившия ни гастрит, или не, не знам. Обаче отговорът ти ме успокои  :Content_22:
Активен

Страницата е създадена за 0.088 секунди с 24 запитвания.