ЗДРАВЕЙТЕ,
Вчера ми бяха първите 36 часа водно гладуване, но за мое учудване още в 15.00 часа след обяд усетих слабост в ръцете и краката, изкачвах стълби с усилие, а късно вечерта усетих и леко замайване. Въпросът ми е на какво може да се дължи това според Вас и вашия опит в гладуването?
Искам да уточня, че след събуждане изпих 15 грама (половин пакетче) английска сол, (с цел изчистване на храносмилателния тракт) която не ми подейства изобщо (за пръв път вземам англ.сол и реших да тествам с половин пакетче, за да видя как ще реагира тялото ми). Към 19.00 часа направих и клизма.
До сега съм правила само плодувания по схемата на Лидия Ковачева (през месец правя по 15-20 дни само на по 1 кг плодове дневно) и винаги съм се чувствала супер жизнена и енергична. Очаквах при водното гладуване да се почувствам още по-енергична (поне първия ден, когато тялото черпи от мазнините), но уви - изпитах странна слабост във всеки един смисъл.
За протокола - веган съм от2014 г. насам (на високосна хапвам риба или суши), махнала съм всички глутенови храни от менюто си , не ям захар и мед (подслаждам мн.рядко със стевия или ксилитол). Храня се основно със сурови зелени зеленчуци, варива, ядки.. До обяд хапвам само плодове и/или фреш от морков, джинджифил и цвекло.
диагностицирана съм с Множествена склероза, но съм имала един-единствен сравнително лек пристъп през януари 2014 г. От тогава изцяло промених храненето си, започнах да постя и плодувам, обърнах се и към аюрведа...и в резултат на тези ми опити за здравословно хранене и живот, слава на Бога, не съм имала втори пристъп, а лекарите считат, че все по-уверено се отдалечавам от диагнозата.
Деня преди гладуването изкарах на гореописания морковен фреш, + 4 мандарини (от дребните) + 2 зелени ябълки + зелева салата с авокадо, а късно вечерта хапнах малко кисело зеле (изкиснато от солта) и едно варено цвекло.
Като благодаря, че така търпеливо изчетохте словоизлиянието ми, моля по-опитните от Вас да дадат предположение на какво може да се дължи тази отпадналост и слабост? (естествено, тя не ми пречеше да си върша ежедневните неща, но въпреки това бях в мн.лоша кондиция). тази сутрин се захраних с фреш от грейпфрут + няколко мандаринки сутринта и веднага ми светна
))