Ми, да ти кажа, по-добре сама си ги нагаждай пропорциите
, ама ще ти ги дам ориентировъчно (стана повече, отколкото ми беше нужно за салатката).
1 чаша (за кафе, примерно) покълнал слънчоглед
3-4 лъжици смлян сусам
1 шепа спанак
къри и куркума по една щипка
морска сол (тука всеки слага к`вото и колкото го кефи
)
лимонов сок - аз изцедих половин лимон
1 лъжица ленено олио
Иначе, аз хубаво разправях колко хубаво е станало пестото, ама тиквичката нещо се оказа кофти...И в последствие ми развали удоволствието...
Вчера преживях мини-ужас със стомаха. Цял ден трябваше да ходя по баирите и всичко беше прекрасно, като изключим една безумна болка в езофагуса (долната част на хранопровода), която беше съпроводена с прилошаване, отпадналост, гадене и повръщане (от болката) и подобни. Беше постоянна с моментни силни пристъпи. Направо не можех да ходя и трябваше да спирам да сядам на земята. Болката беше същата, както когато след Африка бях прекалила с лютото и после, каквото и да хапнех, умирах от болка на същото място...
Странното е, че вчера сутринта не ядох нищо, което да предизвика подобно нещо - закусих със стандартното смути с банан, сок от портокал и мака+овесени и ечемичени ядки и мед
После цял ден нищо не можех да хапна...в по-лека форма се получи подобно нещо и в четвъртък, но мина сравнително бързо...Според баща ми може да е някакъв рефлукс/язва, който може да се проявява с болка, а не с парене и киселини, посъветва ме да пия Омепразол, който блокирал протоните в клетките и съответно не можело да се образува солна киселина и да дразни стомаха...Колебая се, обаче, дали да го взимам...по-скоро не
!