И такааа, днес спонтанно проведох един шантав експеримент.....Имах доста цвекло, а след утре, ще пътувам и вероятно то щеше да се развали....Ииии, аааз... бухнах три огроомони глави цвекло, две дребни зелени круши, връзка магданоз и няколко стръка целина в сокото....И резултатът беше ок. литър - 1,2 л. сок, който като изключим 200 мл. за другарчето, си изгълтах сама..
Резултатът....силно виене на свят, прилошаване, гадене, ходене до тоалетната честичко
и др. Прочетох аз в един форум за прилошаването и си викам, че е странно....и то взе че стана.... Има и силно отделяне на секрети (храчки, с извинение
).
А сега от пречистващото цвекло към предизвикателството на Байряма
Ще ходим на Байрям у една наша приятелка и там всички са наясно с веган/суровоядските ни изисквания... Че няма да е само сурово, предполагам е ясно
, ама няма как, живеем в такава общност и това е! От наше село щели да ни канят също на джамията и кмета ни предупреждаваше да не отказваме месото и да несе обясняваме, просто да не го ядем
Ще се справим! Днес се раздавали и бонбони и като надойдоха сутринта едни деца с едни торбички....аз почвам - банани
, ябълки, портокали...все плодове уж, сладко и здравословно
, ама тия ми ти деца с едни торби пълни с бонбони
, направо жал ми стана!
Въобще тия наши традиционни хранения са мега вредни, направо...Да не говорим за кланетата по Коледа, Великден, Гергьовден, Рамазана, Байряма и пр. Всьо равно и много неприятно!!!