Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Тема-чесалка 2  (Прочетена 245725 пъти)

iskrena

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1122
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #540 -: 17-09-2016, 11:27:10 »

всъщност, не е толкова необяснимо това положение  - за страданието на малки деца, неуспели още да се провинят в достатъчно тежки и достойни за болест и смърт грехове.
просто ние, съвременните хора, сме загубили съзнанието за родова принадлежност и сме приели културата на самосиндикалността, на вълка  - единак, което ни е наложено не случайно, де  :)

но Бог гледа на хората, освен като на единици / във вечността всеки ще отговаря, примерно, само за своите си грехове и беззакония ( като критерият, спрямо който се мери е Божият закон, разбира се, а не някакво човешко умотворение и усещане за правда) /, но и като едно цяло - било род, било народ, било някаква общност и съответно - благославя или наказва членовете на тази единица.

просто такава е Божията правда и кои сме ние, та да кажем - ми, не, това не е право!?
нима могат съдовете да рекат на грънчаря - що тъй си ме направил, не ща да съм с такава извивка и с такъв цвят или пък мерцедесът да рече на производителя си  - що развивам до 260км/ ч, тормозят ме с тия високи скорости  :)

има родове, които са проклети в дадено отношение поради определено действие на даден член от рода.
но, все пак, ако някой от такъв род избере да се покае и се отрече от греховете на предците си в Божието Име, то и наказанието може да се отмени изцяло или частично, по Божие усмотрение.

а това, дето страданието носело награди... мога да кажа само едно - АКО страданието е заради Божията правда, ако е гонение заради Името на Бога и заради Неговото Царство и правда, да!
тогава такова страдание носи награди - небесни и земни дори!

но не бива да се забравя, че има страдание и поради наша глупост и грях... такова страдание нито прославя Бога, нито носи някаква награда на човека.
единственото, което прави такова страдание е че дава възможност на човека да се поучи и откаже от глупостта, безумието и греха си!

така че, има значение в коя група страдащи сме, моля, моля :)
зашото, в крайна сметка, Бог желае Неговите деца да са здрави и благоуспяващи в Пътя на правдата, а не болнави и хленчещи неудачници...
поздрави на всички!
Активен

TodHuk

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 83
 • be water..
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #541 -: 17-09-2016, 12:51:40 »

Има и вярващи в Бог и невярващи, а и неправилно вярващи(в други неща).
Има и вярващи, които вярват само заради това че трябва да се вярва в Бог и/или са заставени да вярват.
Нима няма и такива които се отменят от вярата си при опредени условия..
До колко силно трябва да се вярва? Предполагам, това няма как да се дефинира.. Може би само трябва да се почувства.
Колко силно трябва да се вярва така, че да се приобщиш с Бог? Така, че да бъде заставено тялото да изхвърли болестта/проблема. А ако тази болест/проблем е поставена от Бог за да свърши някаква работа.. и ако тази работа трябва да се свърши до край(фатален).

Какъв е начина да активираме и засилим вярата си в Бог?
Активен
Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна

iskrena

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1122
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #542 -: 17-09-2016, 14:17:18 »

то въпросът е и  за кой точно бог иде реч :)
щото според самата библия - богове бол :)
но само Един е Бог над боговете и Господ на господарите!

вярата е дар от Бога също, било за изцеление, било за спасение!
от нас се иска само да я приемем!

ако наистина повярваме, то следва да изоставим греховете, които са ясно указани във Вечното Божие слово и да пазим Божиите заповеди, дадени за наше добро!
последното ще свидетелства, че любим Бога и ближния.

чувствата ги остави, не са миродавни за нищо.
Активен

Тихия

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 740
 • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #543 -: 17-09-2016, 17:07:11 »

Имам усещането, че форумът плавно стана религиозен. За да върна малко дискусията към основната тема, ви пускам този линк.
http://drugitenovini.com/ne-mislete-za-loshi-neshta-shte-se-razboleete/
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

Atlantis

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 144
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #544 -: 19-09-2016, 12:26:40 »

Чувствам се длъжна да отговоря на Бате Бино, защото все пак аз повдигнах въпроса, за манипулативния характер на християнството. Въпреки, че то изглежда като една от най-толерантните и свободни религии, в същността си тя разчита главно на страха на хората.
Давам и конкретен пример: на малките деца от рано им се казва, че на Великден се минава под масата в църквата, за да бъдат здрави. Това автоматично създава върпоса „А какво става ако не мина под масата? Болен ли ще съм?“. И така много хора, дори на по-късен етап в живота си, минават под масата. Не защото смятат, че то ще им помогне, а защото се страхуват, че ако не го направят ще има последици.
Това е логиката, на която се базират повечето религии, в това число и християнството.
Създават усещането за закони и ритуали, при преминаването на които следва наказание и/или порицание.

Дори 10те Божи заповеди, започват с изричното „ да нямаш други богове освен Мене“.
Това само по себе си е презастраховане и предупреждение срещу възможността на човек, да направи различен избор.

Нима цитатът, който Елиа използва е един от предишните постове (не мога да го намеря в момента) за наказанието на 3-4 поколения напред, не е вид натиск. Отново, че ако не следваш волята на Бог, ще има последици за теб и за наследниците ти. Нима това не е манипулация чрез насаждане на страх. Не знам как го виждаш ти, но за мен е точно такава.

И да истина е, че вяра и религия са две съвсем различни неща. Човек може да си има вярва, без тя да бъде обвързана с конкретна религия. Може и да следва основните Божи заповеди, просто от елементарно човешко възпитание. Ако аз не лъжа, не крада, не прелюбодействам, не наранявам умишлено други хора и животни и като цяло съм  добър човек, който гледа да помогне и да направи добро където и когато може ... нима ще бъда наказана, само защото не приемам Бог, такъв какъвто е според библията и църквата?
« Последна редакция: 19-09-2016, 13:03:33 от Atlantis »
Активен

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #545 -: 19-09-2016, 13:25:42 »

Атлантис,
едва ли е мястото в този форум да ти отговарям на тези въпроси.Защото форумът е предназначен за лечение на болести и няма за цел религиозно обучение или разяснение.Бог ни предупреждава чрез заповедите за нещо, в случая да нямаме други богове, обаче ни дава и свободната воля да избираме и не ни налага своята воля.Дава ни възможност да изберем и да си носим последствията от избора.
Всеки човек на земята може да изпълнява три воли :
- собствената си воля, която Бог му е дал, това е волята да избираш  и да правиш това, което сам смяташ за правилно..
- волята на Дявола - това се отнася за такива действия на някои хора, които не са типични и свойствени за нормалният човешки разум, напр.убийство на човек.
- волята на Бога - това е волята, която Бог е определил за всеки човек, независимо от неговите желания.
Първите две воли не са волята на Бог и те не могат да доведат човека до спасение.Затова именно в Русия много хора ходят при прозорливи старци, които им изявяват волята Божия за техният живот.
Аз преди години, когато дадох обет,че ще пея в църковният хор ако Бог ме изцели просто бях сигурна,че ставам за хорист, но никога не съм мислила,че от мен ще излезе солист.Отидох да се съветвам със свещеник, той грабна кръста и ме благослови и с радост каза,че моят път е да съм певец и солист.Аз обаче казах рязко - работя счетоводство, какъв певец съм аз ? Това е волята Божия - да съм певец и солист, а моята воля е да съм обикновен хорист.Аз имам право на избор.Ако изпълня волята Божия ще съм по - добре, защото това е истинското щастие на земята - да знаеш и да изпълняваш волята Божия в своя живот.
А що се отнася за минаване или не под масата - истинската вяра идва от сърцето, тя няма нищо общо нито с минаване под масата, нито с едно палене на свещ.Трябва вътрешно от сърце да вярваш,че има Господ и ако вярваш наистина трябва да изпълниш не своята, а Божията воля.За монасите това е задължително, за светските хора не е , защото Бог на хората е дал свободна воля да избират.Обаче всеки ще отговаря един ден за това, какво е избрал - собствената си воля или волята на Бог.
А що се отнася за доброто и съвестта - да така е, добър ли е всеки, прави добрини.Обаче мярката за доброто е различна.Моята майка навремето ми беше забранила да се включвам да пея в църковни хорове, това спаред нея не беше никак добро.Обаче според мен да пея в църковен хор беше много добър избор, там може да се развие гласа.Е, тогава как да преценим кое е доброто ? Майка ми не е вярваща, не сметна за необходимо да пея в църква.Обаче Божията воля за мен се оказа именно музиката.Аз слушам много и различни църковни песнопения, изпълнения на известни оперни певци, харесвам много Андрея Бочели.Затова критерият за добро и зло при вярващ и невярващ човек е много различен.Затова ти дадох и този пример.Дано си разбрала разликата.
Поздрави !
Активен

Atlantis

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 144
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #546 -: 19-09-2016, 14:30:17 »

Elia, във всеки твой пост ти включваш религията и вярата в Бог по един или друг начин. Както ти сама каза, това не е религиозен форум и след като го правиш значи трябва да си готова да обясниш и поясниш на "невежите", защо.
А това, че критерият за добро е различен за вярващият и невярващият, на мен ми изглежда като увъртане от твоя страна. Когато подадеш ръка на някой в нужда, това е добро, независимо дали си религиозен или не ...

Аз приключвам с темата, защото е ясно, че тя е задънена улица
Лек ден  :)
Активен

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #547 -: 19-09-2016, 15:07:16 »

Атлантис,
когато човек иска да разбере нещо и му го обяснят трябва да е благодарен.А наистина подаването на ръка в труден момент е добро, но това добро, което правим трябва и да е осъзнато.Защо го правим - за себе си, за Бога или за ближния.Защото някои хора правят добро, обаче само за техните роднини и близки.За непознати хора са резервирани.А доброто наистина има различни измерения.Едва ли всеки е способен да предостави имота си и да го подари за да живеят в него бездомни, а самият той да отиде и в пещера да живее.Това са го правили светите отци, затова са и канонизирани и святите им мощи изцеляват и днес.Затова ти написах,че доброто за всеки е в различна степен осъзнато.Пример е и един човек, който казва на Иисус, че е опазил всички заповеди и го пита какво е необходимо, за да наследи живот вечен.Когато обаче чува отговора - раздай имота си на сиромаси остава малко учуден.Как така,че в този имот неговите близки са хвърлили толкова труд.Е, наистина доброто е различно и в различна степен за всеки човек - според неговата воля.Но Божията воля е съвсем друго нещо, непостижим е Божият разум.
Но аз пиша и за вярата точно в този форум , защото точно тя има връзка с изцелението на нелечимите и тежки болести.Иначе всяка болест особено в по - лека форма наистана може да бъде победена дали с промяна в начина на хранене или по друг начин.Това, че на теб не ти е ясно това, което искам да ти кажа за мен говори,че не е дошло това време да разбереш.Не е сега момента, но не се знае за в бъдеще.Никой не знае съдбата си за напред, нещата могат да се променят и то много бързо и по Божия воля, вярвай ми.
Когато човек е много любопитен и наистина иска да знае истаната Бог му я открива по един или друг начин.
Поздрави !
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4015
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #548 -: 19-09-2016, 16:12:17 »

Атлантис , благодаря за ангажимента към отговор. Но аргументът ти (примерът за "ходенето под масата") е твърде слабоват за да обоснове  декларираното  "МАНИПУЛИРАНЕ на обществото" :)
Ако това се счита за "манипулиране"..,мога само да се усмихна :)

Виж, страхът е вече нещо малко по-друго  :pensif_29:
Ти преглеждала ли си скоро някой закон? :) Например за движението по пътищата, за етажната собственост , за общественият ред.  А наказателният кодекс?  ;).. Прегледай и забележи колко  безброй наказания и глоби са предвидени , ако нарушим някоя алинейка  tooth Това не е ли пак страх? Че ако не спазим, ни очакват наказания?  :)  Общественият ред се регулира и гарантира именно от СТРАХЪТ ОТ ЗАКОНА .

И значи какво - страх от закона - да! Но страх от Бога - не бива.. ? tooth

Ами ако не беше страхът в училище - че ще повторим класа, че ще ни се карат в къщи при лоша оценка..дали щяхме да се изучим така добре?  :surpris_23: Кое дете ще предпочете да учи химия или  математика, вместо да играе?  tooth
Сега като няма страх и контрол , виждаме какъв е резултатът при учениците -  в едно изречение - поне 15 грешки   tooth ако въобще разбереш изречението  tooth  
Защо в западна Европа шофьорите са по-внимателни? Защото са по-еволюирали? По осъзнати? Ами!  tooth tooth
Защото глобите там  са такива , че ще плачеш с кървави сълзи  tooth Няма да спазваш ли..  tooth tooth
 Я виж каква глоба е платил г-н финландец за 20 км! превишение на скоростта?  tooth tooth tooth
http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/myzh-shte-plashta-54-hil.-evro-globa-za-visoka-skorost-6032526

Страхът не е нещо еднозначно лошо. Има си кога да трябва и кога да не трябва да се страхуваме. Това е отделна голяма тема - доколко е полезен страхът и кога почва вече да става вреден.
  
 
« Последна редакция: 19-09-2016, 16:15:22 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.

Desska

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 42
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #549 -: 19-09-2016, 20:02:17 »

На мен ми е трудно да различа, до къде е човешката воля и къде е Божията воля, и доброто правиш добро, но не излиза добро? Къде са границите как да ги различиш, обичаш колко да обичаш?
Активен

donna

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 131
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #550 -: 19-09-2016, 21:56:10 »

Бате Бино, въпреки, че Атлантис не желае моите отговори и приключи темата, се надявам постът ми да не бъде изтрит, защото имам желание да отговоря с малко закъснение на въпросите й, чиито отговори интересуват не само нея, но и някои от четящите, както разбрах тези дни.

Може би, ако Атлантис има деца, които като майка много обича, грижи се за тях, иска винаги да са здрави и добре, ще се радва когато те с любов винаги се обръщат при всяка нужда и радост  към нея с "Мамо". Съмнява ме обаче да й бъде приятно, ако тези деца я оставят въпреки непрестанните грижи и любов към тях и отидат при някоя пропаднала извратена уличница, сприятелят се с нея и започнат да я наричат "Мамо". Така е и с нашия Създател, когото о. Георги от с. Жегларци наричаше още "Татко", Който знае и вижда неща, които ние с нашето закърняло духовно зрение не можем да видим, и затова е дал заповед "да нямаш други богове освен Мене".

Казват, че човешката душа е християнка по природа. В нея е заложен стремежът към красивото и доброто. Човек наистина може да живее по Божиите заповеди без да вярва и да е обвързан с конкретна религия. Проблемът обаче е, че целта на нашия живот е в самоусъвършенстването, уподобяването на нашия Създател, та един ден да се върнем там, от където сме били изгонени. Но поради нашата склонност да грешим, за съжаление постоянно правим грешки. Според духовните закони, заради тези грешки ние ставаме подвластни на други, недобри сили и опетняваме чистия образ, в който сме били създадени. Единственият начин да възстановим тази чистота отново, е да отидем на чистосърдечна изповед при православен свещеник. А какво може да направи човекът, който не приема своя Създател, как ще възстанови тази чистота, как ще се предпази от тези сили? За да получим сили и благодат да продължим се борим, се причастяваме с истинските Тяло и Кръв на самия Христос. И както казва известният руски богослов А. Осипов, на всеки човек поне веднъж в живота му се дава при причастяването да усети, че "Господ е благ". И аз съм го усещала.
Така че, Атлантис, колкото и да си добра и да се мъчиш, живеейки без своя Създател, успех в борбата със себе си трудно ще получиш. А дори и да получиш, то ще е измамно. Знаеш ли колко добри невярващи хора познавам, които ми казват - "Изморих се вече да правя добро". А при вярващия човек, живеещ духовен живот доброто е като извор, който се усилва все повече и повече и няма умора...

Щом ти не лъжеш, не крадеш, не прелюбодействаш, не нараняваш умишлено други хора и животни и като цяло си добър човек, аз вярвам, както казва о. Паисий Свтогорец, един ден Господ ще се захване за доброто в теб и ще пожелае да те спаси и да ти покаже истината.


Desska, Божията воля за хората е изявена в 10-те Божии заповеди. А Божията воля за всеки човек се различава по стечението на външните обстоятелства - така казват старците. Но дори и добри свещенослужители трудно я узнават. Навремето е имало прозорливи старци, които са я указвали на хората. Но поради нашето неверие тези старци вече са ни отнети. Казват, че вече не е хубаво да се търсят такива.
А  защо доброто ни не излиза добро - аз мисля, че причината е, че ние нямаме духовното зрение и знание, което имат високо духовно издигнати хора. Аз лично се старая да живея както се казва "по съвест", а когато доброто ми не излезе добро, се старая да се смирявам :surpris_25:.
Знам, че човек когато обича, трябва да е искрен, да не лъже, да обича от сърце и да не скъпи любовта си.
Но е хубаво, ако наистина те интересуват тези въпроси, да поговориш с православен свещеник, той би ти дал по-добри отговори. :kisss:
Активен

Desska

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 42
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #551 -: 20-09-2016, 07:32:42 »

Благодаря за отговора, Дона. Отдавна знам, че за да направиш, добро наистина се изискват не само добри намерения, но и знания. Най- неясен поне за мен е въпроса с човешката воля. Говорила съм с двама свещеници, те ми казват неразбираш ли това е право на човешката воля? И аз пак неразбирам.
Активен

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #552 -: 20-09-2016, 08:35:47 »

Деска,
надявам се,че си прочела и моят пост за Божията воля.Божията воля наистина може да се прояви в различни етапи от живота на човека.Каквото реално се случва - това е волята Божия.Божията воля може да бъде различена от прозорлив старец, на такива старци Бог е дал този дар - прозорливостта.Този дар се дава най - трудно от Бога.Три дарования има, които се дават трудно - певческия дар, лечителския дар и прозорливостта.Но от тези трите най - трудно се дава прозорливостта.За да получи този дар човек трябва да мине през много и през тежки изпитания, да го изпита Бог както се изпитва желязо.Певческият и лечителският дар се дават по - лесно, но и те не се дават на всеки .Затова навремето такива хора притежаващи лечителският дар са лекували много и нелечими болести, а такива хирурзи са правили много и тежки операции.Наскоро четох за руският старец отец Николай Горянов.При него са ходили хора с различни желания.Един му казва,че се стяга за сватба и вече нещата са в ход, а о.Горянов казва - а, а момче, ти ще станеш монах.На друг, който е престоял известно време в манастир и отива да го пита и да получи благословение за да стане монах той казва - венчай се !
При мен стана същото.Аз се молих Бог да изяви Божията си воля чрез думите на моя свещеник.И когато отидох казах - нямам дарбата за певец, работя счетоводство, не разчитам ноти.А той внезапно каза - с Божията помощ всичко става, грабна кръста и ме благослови.И сега аз съм най - силният глас, пея в два хора.Ето така се различава Божията воля.Обикновено когато се помолим предварително първите думи на свещеника са Божията воля.Но все пак свещениците нямат прозорливият дар.Някои имат, при други също има голяма Божия благодат.И сега има прозорливи старци на Атон, но трябва да намериш такъв за да изяви Божията воля за твоя живот.Другият начин е да се молиш усилено Бог да ти покаже истината и Божията си воля.Аз така се молих също - Господи покажи ми истината, ставам ли за солист или не .
Но наистина за да правиш добро то трябва да е осмислено, осъзнато и да се живее с чиста съвест, чисти мисли и дела.Ако така живееш се дава голяма благодат и Бог рано или късно те въвежда и ти показва истината.
Поздрави !
Активен

Desska

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 42
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #553 -: 20-09-2016, 19:38:47 »

Благодаря за отговора Elia, незнам дали знаеш, но гласа ти звънти дори когато пишеш!
Днес е един хубав ден за мен защото си намерих отговорите!
Активен

titan

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2318
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #554 -: 25-09-2016, 22:48:39 »

фанатичните юдео-християнки станали две :) хахахахахахахах , много се смях ,като им четох глупостите :) Тихий , а ти просто си на принципа "Не е важно да кажеш нещо смислено, важното е да участваш " :)
Юдео-християнството е абсолютна доктрина за подчинение на овчемасите. Как беше "Ако те ударят по едната страна, обърни се да те ударят и по другата" ? По този израз мога да развия цяла тема. Бях си извадил около 100 изродски цитати от комикса наречен библия, за фанатичните , дето обясняват какво е любов :) Ще ги потърся из дисковете да се посмея  отново.
 
Активен

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #555 -: 26-09-2016, 07:22:49 »

Титан,
смей се колкото си искаш, но аз си излекувах болест и получих певческият дар от Бога.Сега съм певец по Божия воля.Навремето и аз се присмях на думите на моят дядо, който ми каза, когато бях 6 - ти клас, че аз ще приема от целият ни род вярата.Ще преживея страдания и сам Бог ще ме накара да вляза в Православен храм.Сама ще се убедя,че всичко, написано в Библията е истина.Е, наистина неговите думи се оказаха пълната истина.За жалост страданието и тежката болест ме накараха да повярвам,че ако Господ не е рекъл и цял живот болен можеш да си стоиш.Ти как мислиш, може ли толкова християни по света да са едни заблудени овце ? Та кой освен даден грешен човек може да ги заблуди.Но Бог е чист, без грях и Той никого не е оставил без да му покаже един ден истината.Сигурна съм,че и на теб тази истина един ден ще бъде показана - само чрез страданието.Не е нужно да четеш " Нашите глупости ".Когато човек преживее тежки страдания в собствения си дом, тогава и само тогава може да измени мисленето си.И то става пак по Божия воля, защото вярата е също Божий дар.Ако я нямаш не можеш ей така да я получиш ако сам Бог не реши чрез някакво тежко изпитание в живота да ти я даде.
Поздрави !
Активен

titan

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2318
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #556 -: 26-09-2016, 08:02:21 »

Е , аз се убедих в достатъчно лъжи в библията tooth  tooth  tooth , може би ти си ги пропуснала :) Като говорим за хората , като цяло, моето лично мнение е, че над 85 % са пълни овце. Фактът ,че са позволили шепа бандити и дебили да ги управляват, говори красноречиво за тяхното ментално състояние. Мога да ти изброя още поне 50 тина факти , но ще привлеча ненужно внимание :) А това ,че ти харесва идеята за този бог, който са ти вменили, е твоя лична работа. Но на мен не ми е приятно да ми натрапват по форумите религиозни измами. И за да ти го пиша това, бъди сигурна, че съм получил неопровержими доказателства.
Това ,че някой не може да осъзнае реалността, е проблем , когато започва да се натрапва в обществото и да проповядва пълни глупости, измами, лъжи и измислици, вменени му от някакъв комикс, който започва с информацията,че Земята била на 6 000 ли на 8 000 години. Ти изобщо даваш ли си сметка какво означава това? Сигурен съм ,че не можеш мисловно да го обработиш. И ако един комикс започне с лъжи, защо бихме му вярвали 100 % на останалия пълнеж. И едно уточнение " Да наприм човек по НАШ образ и подобие"  Думата НАШ, говори ли ти нещо ?  Елохим е множествено число на елох.  С това приключихме дискусията около истинноста на романа описан в комикса. И за твое сведение, юдео-християнството е базирано изцяло на юдаизма. Не зная дали си обърнала внимание кое бог в юдаизма ? Или случайно как го наричат още юдеите и какви култове имат в негова чест? Абслютно съм сигурен,че изобщо не ти е минала през акъла  тази мисъл :) Айде със здраве и пред олтарчето само у вас :)
Активен

cherry

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 411
 • Любовта е смисъла на живота.
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #557 -: 26-09-2016, 09:23:57 »

Титан,пак си с рогата напред. tooth
Всички знаем,че ние самите творим собствената си реалност т.е. с нашите мисли.И това,че си се излекувал от нещо с молитва си е точно същото-мисъл-форма.Мисълта е мощна енергия.
Предполага се,че при преминаването в по-високо измерение ще можем да оформяме телата си със силата на мисълта.И ще можем да творим природата около нас.Което говори,че не молитвата е направила чудото,нито пък архангелите(те си имат много по-важни задачки ;)),а ВЯРАТА или самата МИСЪЛ,че ще се излекуваш.Ами как индийските йоги се самолекуват само с...мисъл? :fun_096:
Ами акаша или акашовите записи? Какво се казва в Библията за тях,а???
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #558 -: 26-09-2016, 11:08:18 »

Титан,
една болест не може да се победи само с една единствена мисъл.Аз между другото не съм вярвала,че ще се излекувам.Просто дадох обещание пред една икона на Св.Богородица без да вярвам,че трябва и е задължително точно аз да победя една или друга болест.А иконите на Св.Богородица наистина са неръкотворни и чудотворни.Има много такива не само в България, но и по цял свят.Такива 3 чудотворни икони донесоха и когато трябваше да освободят нашите медицински сестри в Либия.От Рилския,
Активен

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Тема-чесалка 2
« Отговор #559 -: 26-09-2016, 11:22:24 »

От Рилския, Бачковския и Троянският манастир бяха донесени в София тези три икони.Не може само с храна да се очисти човек от греховете си.Но щом за теб повечето хора са овце за мен е ясно какъв е начинът ти на мислене.Всеки човек е достоен и ценен, ние се раждаме на тази земя с определена мисия, не всеки човек е говедо или овца.Но дори и животните имат разум, щом една лястовичка е способна да си построи гнездо и да отгледа поколение.
В този форум се говори за хранене, но и то когато се извършва без молитва, без благодарност към Бога за храната, която получаваме само по себе си е нищо и така ние не можем да се лекуваме.Титан,
това,че не ти е ясно и не можеш да разбереш какво е написано в Бибилията показва,че не ти е дадено.Сам Апостол Павел е бил гонител на християните, но е бил ослепен.И така е повярвал едва след като отново е било възстановено зрението му.А Симеон Богоприемец не е вярвал,че девица може да зачене и е отказал да преведе точно този абзац от Светото писание.Но е бил на преклонна възраст, видял е самият Христос и Майка му точно така както му е обещал Бог.
Чери,
едно е да искаш, друго - наистина да се излекуваш.Може да искаш, но да не се излекуваш.Искането не е непременно излекуване.Което означава,че искането / мисълта /,че мога да се излекувам не значи,че непременно мога да победя болестта.Тя може да остане да хронифицира до края на живота.
Ако някой в този форум ми докаже на практика,че може да лекува тежки болести само с храна наистина ще повярвам,че храненето не е свързано с вярата.
Е, докажете го, не само едни голи фрази да пишем.Нека има практика, не само една гола теория.Когато дойдат тежки страдания и изпитания човек и за сламка се хваща Титан.И ти можеш да се хванеш, не се знае до края на живота какво те очаква да преживееш.Можеш един ден по друг начин да разсъждаваш.
Поздрави !
Активен
 

Страницата е създадена за 0.145 секунди с 23 запитвания.