Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: химически следи  (Прочетена 244992 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1056


Познай себе си.


« Отговор #300 -: 11-12-2016, 23:00:36 »

Ако някой наистина се интересува, в което се съмнявам, ето нещо, което не е известно. И явно до сега не съм успял да го изразя ясно, за което моля за извинение:

Кондензационните "следи" не излизат от никъде. Повтарям: не излизат от никъде!
Ние, наблюдатели от земята, виждаме неща, наречени бели следи. (Някои ги наричат кондензационни, други - химически.) Тези бели неща са уедрени, сгъстени, кондензирани малки, невидими водни капчици, в по-големи, видими. Тези последните отразяват слънчева светлина и затова ги виждаме като бели. В зависимост от силата, ъгъла, под който ги грее слънцето, прегради и препятствия между него и белите следи, те могат дда изглеждат и в други цветове.

Като казах по--горе "не излизат", то е, защото това е важно за разбирането. В случай, че някой още не е разбрал и без знания по физика, капкообразуване, налягания, температури и пр.
 Такива бели следи се образуват далеч не само след горещите газове, излизащи от двигателите. Те се образуват съвсем успешно и съгласно физиката, когато въздух с подходящи измерения премине покрай подходящ по форма детайл от самолет (или самолетът мине през неподвижен въздух, все едно). Затова, при наблюдение от незапознати, изглежда, че следите "излизат" от някъде....
Вижте, за да отговоря на един въпрос, трябва да изпиша много текст, а въпросите също са много. Ако тези, които НАИСТИНА се интересуват и тревожат, искат, можем да проведем среща/разговор, каквото и да е, ще отговоря на всички въпроси.
Айде лека нощ.  Smiley
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Zloqd
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1360


« Отговор #301 -: 17-12-2016, 00:08:01 »

Ето как процедират правителствата, които знаят, че се пръска:
Принц Уилям миналата година си уреди зона забранена за полети около двореца Уиндзор под предлог да не ги снимат разни папараци.
От тази година района на Trump tower е зона забранена за полети.
Отново тази година стана дипломатически скандал, защото швейцарците посрещат с изтребители всеки по-голям самолет който влиза в тяхното въздушно пространство и посрещнаха самолета на руската делегация, който определено няма летателни качества да бъде бомбардировач, а дори и извън зоната на видимост дава на радара профил доста различен от боен самолет.

Трябва да се обръща внимание на детайлите. Това не могат да са случайни съвпадения.
Активен

Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1056


Познай себе си.


« Отговор #302 -: 19-12-2016, 00:05:41 »

Май няма да ми омръзне...
Злояд, забраната за полети над дадени сгради НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ "ПРЪСКАНЕ". Не знам как си го представяте (ти и всички, мислещи като теб), но опитайте се да уцелите с нещо леко поне 1 минувач от ...7мия или 8мия етаж... Минувач, който, от гледна точка на бомбопускането е неподвижен. От сега ви уверявам, че нищо няма да уцелите.
Тоест, забраната за полети с един радиус да речем 1, 2, 5 км около дадена сграда ИЗОБЩО не предпазва от падащи неща от 10 - 11 000 метра! В никакъв случай никой не може да прогнозира какви ветрове и течения в коя посока и с каква скорост, колко време ще въздействат на падащите неща, за да може да определи как да се предпази. А никой не може да определи зона забранена за полети с радиус 100 км от къщата му...
Тези забрани се правят с цел намаляване вероятността от авариране или катастрофиране на самолет върху сградата, понеже маршрута на полета му минава над или близо до нея.
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Mupo
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 20« Отговор #303 -: 20-12-2016, 12:51:39 »

Здравейте, нямам никакви конкретни познания по тематиката,и никой не мога да оборя. Това което искам да кажа е че според мен тези които наистина управляват света едва ли са тези които медиите ни показват като такива (Обама, Тръмп, Путин, Уилям, Хари и тнт особи). По скоро си седят в сянка и диктуват коя от техните кукли какво да направи.
Силно ме съмнява и самите пилоти/обслужващи самолетите/механци да знаят че управляваният от тях самолет прави само и единствено това което те му кажат без възможна намеса на други лица.
Но това са си мои теории, пък и в крайна сметка както Вов обясни при пръскане от 10 х.км дали си в София или в Видин или на върха на някоя планина пак има шанс да те напръскат. За това правим каквото ние можем и се пазим от това което можем Smiley
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3907


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #304 -: 21-12-2016, 11:00:03 »

Вова, едно е сигурно:
Никой няма да вземе  насериозно каквито и да било доводи и разяснения, докато не бъде отговорено на разобличаващите въпроси.  намигам  Това важи за всякакви дискусии!
А виждам, че ти упорито ги отбягваш Smiley  По изказването на Злояд си взел отношение, но по моите въпроси - не си  намигам
Не е нужно да си експерт , за да можеш да преценяваш  информацията в разните области. Понякога са нужни само базови познания+логично ( евентуално и техническо) мислене.
Примери? Колкото искаш..

Според една друга официална версия, например, някакви хора са били кацали на Луната..  амии... знам ли
Добре, нека да се съберат всички възможни специалисти по космонавтика и преди да почнат да ни убеждават, че това е така - първо да отговорят на въпроса от компетентността на всеки седмокласник : Защо ( по дяволите Smiley ) флагът на Луната се вее? ( след като е ясно като бял ден, че там вятър  няма )   ухилен ухилен
Е, достатъчен ли е дори само този въпрос? Smiley ( не говорим, че има поне още 200 уличаващи "подробности" Smiley
И как така оригиналите на снимките и видеото от кацането "са били загубени" ?  амии... знам ли ухилен

Първият космонавт.. Според официалната версия  той е Гагарин. Абстрахираме се от десетките улики и в този случай, вземаме само една - забравили са да вземат фотоапарат!  Някой може ли да си представи - ще правиш първи космически полет и ще забравиш да си вземеш фотоапарат!!  ухилен ухилен Това е все едно да забравиш да отидеш на полета!  ухилен

Събарянето на кулите . Изписа се много , конфискуваха  се всички клипове и снимки, направени от случайни граждани.. ( отново, улики и неудобни въпроси - стотици.. ). Най-интересен е следният въпрос - как се случва това от половин тон запален керосин  една  почти 100 етажна стоманобетонна конструкция да стане НА ПРАХ! ( не на парчета, а на прах!  намигам )  Съвсем малко технически познания са необходими за да се разбере , че това е невъзможно. Smiley

Та така, въпросчетата на дилетантите понякога са по-важни от обясненията  и на най-вещите експерти Smiley 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1115


« Отговор #305 -: 21-12-2016, 22:07:15 »

мдаа... не му изнася на Вовата да отговори на Биневите въпроси    Grin   Grin
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1056


Познай себе си.


« Отговор #306 -: 26-12-2016, 16:44:34 »

Изнася ми, Искре, независимо, че знам, вече го писах, че точно с основни общи знания от средното училище и мааалко от някакво желателно инженерно висше училище, са достатъчни, за да разбере човек, че е невъзможно белите следи, които виждаме всеки ден в небето (по-често през зимата и по--рядко - през лятото), да представляват хим. съединения, нарочно създадени и разпръсквани, за да променят поведението на хората.
Аз също задавах въпроси, о никой не отговори смислено на тях...  свиркам си
Тъй като тук сме се събрали с очевидна потребност от общуване и себедоказване във форум, за да върви процеса, предлагам следния ход на общуване:
1. Някой задава 1 въпрос и нищо повече.
2. Всички останали обсъждат само зададения въпрос.
3. След изразено съгласие от участниците, че дадено обсъждане е приключило, независимо от съгласие/несъгласие, другата страна задава въпрос или изказва теза, подкрепена с доказателства (аргументи, логика или факти).
4. През цялото време на обсъждането, независимо от желанията ни да наложим своето мнение, да докажем, че целия свят се командва от, или не се командва и т.н., всички запазваме блестящ вежлив, добронамерен език, тон, придържаме се само към зададения въпрос, или обсъжданата теза и т.н.
5. Непрекъснато си повтаряме, че участваме в това обсъждане САМО за търсене на истината, а ние тук сме група приятели.

Как ви изглежда?
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1115


« Отговор #307 -: 26-12-2016, 21:05:20 »

добре, Вова, отговори тогава на въпроса на Бино!
нека ти пръв да последваш съвета си!   Grin
Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 485


« Отговор #308 -: 27-12-2016, 08:21:50 »

Вов,
истината е ясна, написана е много отдавна от Светите отци само,че не всеки може и иска да я приеме.Не ни се иска на нас хората това да е истината.Скоро в една книга четох,че първородният грях е чревоугодието, от изяждането на ябълката в Рая започват всички останали грехове.Не съм си задавала този въпрос наистина.Трябваше да го прочета и да го осъзная.Само,че много хора не желаят да се лишат от никоя храна, искат всичко и когато им се прииска да ядат и да са здрави.Истината не е удобна за всеки, включително и за някои православни християни.Но истината е написана - в същата книга пишеше,че човек трябва да помни,че всяка храна се превръща във фекалии и да не си угажда в храненето.Да се храни с проста храна и то повече постна.Обаче нали знаеш, не всеки може и иска да приеме тази истина.Иначе всеки иска да е здрав, най - добре е ако ей така здравето му се дава наготово без да полага никакви усилия.
Поздрави и Весели празници !
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3907


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #309 -: 27-12-2016, 13:16:57 »

Даа, както го е казал духовито  и Чърчил : " Хората често се препъват в истината, но повечето от тях се изправят и продължават, все едно , че нищо не се е случило "   ухилен
( да, вреден за цивилизацията политик, но трябва да му се признае , че има доста добри попадения  в наблюденията си за живота , както и интересен изказ )
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1115


« Отговор #310 -: 27-12-2016, 13:26:38 »

 Grin
Активен
Рекс
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 42


« Отговор #311 -: 27-12-2016, 14:20:14 »

Добре, сега Вов ли е кривият, че не вижда химическите следи такива, каквито ние вярваме че са?

Питам тези от вас, които са уверени в извършването на масов геноцид над човечеството днес - Вие какво правите по въпроса, за да спре унищожението над Земята? Предприехте ли конкретни действия, за да опазите сабе си, децата си, братята си?? Станахте ли активисти в борбата? Или мажете дебело крем върху лицето, затваряте се здраво зад алуминиевата дограма и почвате здравословните практики..

Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3907


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #312 -: 27-12-2016, 23:16:40 »

Рекс, психологическата ти атака не е никак на място. Това "кой какво прави за да спаси земята" е съвсем различна тема. В случая говорим за  съществуването на тези хим. следи.
А по твоят въпрос - обикновено хората , които го задават, самите те вече са много напред в предприетите действия.. Затова те молим да сподилиш ТИ какво правиш по въпроса  намигам  
А ако още ни си почнала - какви са идеите ти в това направление?

В света има много злини, далеч не са само тези следи.. има икономически геноцид ( едни държави продължават да живеят на гърба на други), здравен геноцид ( ликвидирват се неудобни лекари и учени, скриват се евтини и ефикасни методики, лансират се ГМО и всевъзможни отрови..) , социален геноцид
( натрапват се всевъзможни перверзии, етикетирани като "ценности", атакува се родолюбието , семейството, ) , културен геноцид ( подменя се историята,неглижират се и се осмиват светини, потискат се наши обичаи, насаждат се чужди, работи се масирано за дебилизиране и профанизиране на народа ) религиозен геноцид.. (  ако следиш обстановката - някъде ако евреин бъде обиден - става световна драма и виновникът влиза в затвора. Но когато се избиват стотици  хиляди  християни в Близкият Изток , което си е живо етническо прочистване! - това даже не се споменява в новините.. ) , екологичен геноцид ( отровиха земята , въздуха, водата..)    и т.н..

 и какво  предлагаш - да възстанем и  срещу тези злини   ли ? Да поведем  национална съпротива по 50 направления?  С по 5 лв в джоба?  
Слез малко на земята и си припомни дали една птичка може да направи пролет  намигам
Когато станат повечко птичките - само тогава вече може да се говори за "конкретни действия" .
В момента 99% от хората имат за цел да се забавляват и гореизброените проблеми въобще не ги интересуват.
  Това можем - това правим - да станат птичките повече. Когато се случи - ще ти се обадим да ни дадеш съвет за по-нататък .  свиркам си  
« Последна редакция: 27-12-2016, 23:25:49 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1115


« Отговор #313 -: 27-12-2016, 23:26:11 »

поздравления, много точен отговор!
Активен
Рекс
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 42


« Отговор #314 -: 28-12-2016, 09:48:34 »

Бате Бино, целта на въпросите ми не бе такава, каквато я описваш. Просто попитах. Мен силно ме вълнуват тези неща - как да използваме всичката тази информация.
Да, мислих да споделя. Когато попаднах в тия мръсни води, бях потресена. Вярвах в чистота на хората, мечтаех за прост живот в природата.. А то се оказа, че някои имат съвсем различен план за човечеството и всичко е предначертано.
Човекът, който превеждаше повечето филми, които гледах, относно ваксини, химически следи и прочие, казваше следното -  бъдете активисти, борете се за повече информираност на околните и институциите, противопоставяйте се на конкретни акции на наша земя. Не раждайте деца, защото нищо добро не ги чака! Всичко ми дойде в повече. Когато излизах, гледах нагоре и се чудех какво ли се сипе над нас, да дишам ли, да не дишам ли. Да отворя ли прозореца. За себе си не намерих решение на въпроса, затова го и преместих в страни от дневните си мисли. Спрях да гледам и чета за тези неща, тъй като ми идваха в повече.
Струва ми се че хич не е една птичката, не пиша за да ви съветвам, а по-скоро вие да посъветвате какво мислите, че може да се прави, докато станем повече, както все казвате.
Бате Бино както винаги добре го казва. Моят изказ не е толкоз очарователен, но това не ми пречи да разговарям с вас.

Скъпа Искрена, ти освен да ръкопляскаш и да се присмиваш зад чуждите думи, би ли споделила своите идеи?
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1115


« Отговор #315 -: 28-12-2016, 14:57:17 »

не се казвам "Искрена", никът ми е " искрена", от искреност, каквато, ако повечето хора имаме, животът на тази земя би бил друг!

това, което аз правя е, че почти на всеки човек, попаднал в моето полезрение, споделям истината по тоя въпрос - за отровите, с които ни ръсят.

друго - моля се по въпроса и търся Божията протекция, за мен и народа ни,  от тия гадости.
защото, даже по естествен път да не могат да се ограничат отровите,  то Бог е Силен и верен по СВРЪХЕСТЕСТВЕН начин да защити Своите Си и Той несъменно го прави!

участвам и във фейса в групата за химическите следи в небето, чета, следя нещата и това е засега.
Активен
emo75
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 222WWW
« Отговор #316 -: 29-12-2016, 08:43:25 »

С цялото ми уважение, приятели, но тези конспиративни теории /били те основателни или параноидно-фиктивни/ не са за хора със слаби нерви. За да промените света, променете първо вътрешно себе си. И тогава тръгвайте да спасявате наред. Това са го казали още древните мъдреци.

Рекс, вместо да живееш в ужас и да търсиш чудовища зад всеки ъгъл, роди и отгледай поне 2 българчета, възпитай ги с любов, забавлявай се - като му дойде времето, ако дойде - ще имаш възможност да дадеш своята лепта в спасяването на света  намигам

Светът не е толкова крехък, колкото някои си мислят. той може и без нас  ама че съм

И ако се поинтересувате как всъщност са живели нашите прадеди в екологично чисти природни поселения - ще ви кажа, преди някакви 100-150 години 40-годишен мъж вече е минавал за "стар", средната продължителност на живота е била малко над 40.  

Всяко време си има плюсове и минуси. Не забравяйте, че всяко нещо е относително. Бъдете живи и здрави!  weight_lift
« Последна редакция: 29-12-2016, 08:44:58 от emo75 » Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3907


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #317 -: 29-12-2016, 09:03:11 »

Рекс, достатъчно умна си за да си наясно, че на този етап и с тези човешки ресурси - няма какво повече да се направи. Нужна е мощна структура с пари, влияние и най-вече - с подкрепата на голяма медия!  Без тези 3 фактора , виждаме, че всяка гражданска инициатива самозатихва за броени дни, защото в нея винаги участват около 0.01 % от народа.  ( Например ,чалгаджийчето Слави ,заедно с неговите олигархчета, би могъл да свърши някаква работа в това направление, но той има друга мисия, а и няма да му разрешат да си пъха носа )
Но то дори цяла България да се вдигне - проблемът не е национален, той е интернационален, глобален ! (Както знаем, не пръскат само над нашата страна Smiley )  В ЕС и  зад океана  имаше много протести против следите, ( естествено , за  това  дори не беше споменато в нашите медии )  , но нищо не постигнаха.
Реално, нищо не можем да направим на този етап. Освен да си пазим оптимизма за по-нататък   слънце
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3907


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #318 -: 29-12-2016, 09:30:37 »

Емо ,не си в темата, приятел. Smiley
Освен това, си гледал пак някой вреден сектантски филм от сорта на "Тайната"  ухилен или подобен.. Smiley
И бъди умен и не се връзвай   ( и ти като Вовата ) на манипулаторите, които ти пробутват фишеци от сорта "нека първо ние да се променим.. "  
(  да, металът е благороден , само че не се използва с благородна цел..  намигам )
Защо да се променяме ние, а не тези, които са истинските виновници за настоящите беди по света ?  намигам
Ние с теб ли подкрепяме тероризма, ГМО-то, ислямизацията, тоталното ограбване..и т.н.  ?
 Не схващаш ли, че по този начин искат да преместят фокуса и да отклонят вниманието от реалните причини за проблемите?
намигам намигам
Ако всички хора се осъзнаят - ще ги пометат.Но как да стане, те гледат турски сериали и поръчкови документални филмчета, които им слагат розови очила и им режат връзката с реалността ..
  
« Последна редакция: 29-12-2016, 09:51:19 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
миа
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 201« Отговор #319 -: 29-12-2016, 11:46:13 »

И докато чакаме другите да се променят, ние какво правим?
Значи, седим си в кутийките и премираме от страх, че ни тровят, насила ни карат да им купуваме лекарствата, ГМО-тата и прочие консуматорски придобивки.
Не, благодаря!
Предпочитам да живеем колкото толкова, но качествено, а не всекидневно да умираме по малко, че видиш ли, пак другите са ни виновни за болестите. Ами това е, днешният живот  е такъв- суров, но е имало и по- жестоки времена от сега......много по- брутални!
Активен

Тайната на здравотворният живот се крие в хармонията между дух, тяло и разум.
Страници: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: