Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: За Християнството  (Прочетена 53111 пъти)

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #60 -: 07-12-2009, 07:25:36 »

Да, Petko. За да говоря така категорично и без колебание съм изпитал това. Това, което съм прочел в Библията, която е Словото на Бог, записано от Неговите пророци и това което Бог чрез Святият Дух ми е разкрил се потвърждава. Библията не е сладка приказка а една ИСТИНА. Аз не мога да ви убеда дали е истина ако Святият Дух не ви разкрие това. Бог не е толкова далече там някъде в небесата че никой да не може да си общува с Него. Как се идва при този Бог, който е създателят на небето и земята? Само с вяра в Неговият Син Исус Христос. Няма друг начин. Не може първо да пипнем, второ да видим пък после ще решиш дали да купим. При Бог се идва само с вяра. Представете си, че имате писмо, доста дълго писмо от някой който разказва за себе си и за живота,. Имате покана от пощата и не отивате да си го вземете, но знаете за това писмо и говорите за този човек неща неверни, защото не сте прочели писмото му. Така е и с Бог. Ако искаме да Го познаваме, ще прочетем Библията и колкото повече я четем, толкова Бог ще ни се разкрива, ще го опознаем, ще разберем какво мисли за различни неща. Четенето на Библията е общуване с Него. Добре, сега как се идва при Него. В Посланието към Римляните  10:9 се казва:  Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. 10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.  Не е непременно да сте в църква за да можете да приемете Исус за Спасител. Аз имам много опитности във вярата. Бог ме е учил и ми ги е разкривал. Но това което ме е учил е написано в Библията. Така че тук няма тайни. Няма скрити неща. Аз съм най обикновен вярващ в Исус Христос, но наистина вярващ. Ако искате, това което Бог е разкрил на мен чрез Библията си и Святият си дух ще го разкрие на вас също. Библията може да се разбере от всеки, стига това което четем да го вярваме. Ще кажете, много наивно. Да, Исус казва, трябва да бъдем като децата, т.е. Да вярваме като тях.
За очистителните техники Petko, не ми се говори, но ще ти кажа, ако не се покаем за греховете си т.е. Да се очистим от тях, няма да видим Божието царство.
Angie, Всичко е от Бог. Ще ти кажа и за злите сили и те са от Него. Сатанаил беше един от тримата архангели на Бог и беше красив ангел, но се възгордя и поиска да бъде като Бог, но с Бог никой не може да дели Слава и беше изхвърлен на земята заедно е неговите ангели. Така че затова е злото тук на земята. Ще кажеш наивна история, но е истина ти казвам. Ще я прочетеш в Библията. Но Бог ни обича и не остава Сатана да ни унищожи напълно. Той се грижи както за невярващите така и за вярващите, лошите неща които ние вършим понакога т.е. Греховете за пречка да ни помогне. „Бог е добродушен старец с дълга бяла брада.“ Бог не е това, Бог е мощен и силен и свят. Той е всемогъщ. Това не е така че е някой старец. Никой не може да застане пред Него. Когато Бог е проговорил в планината Синай на евреите, те са примряли и паднали на земята от страх и са казали на Мойсей, Бог да му говори на него и той да им предаде какво казва. Но Бог е и любов, защото даде Сина си на кръстта за нашите грехове, така че като приемем Исус за наш Спасител, ще ни прости греховете. Това е любов. Не иска да ни остави в ръцете на Сатана.
За земята че е плоска. Евреите са знаели че е кръгла. В книгата на пророк Исая има стих, който казва че земята е кръгла. Ако искаш ще ти го намеря. В пророците се казва  че цар Кир ще царува 400 години преди да стане цар и да се роди. За Исус се говори на повече от 300 места в Библията че дойде. Библията описва минали събития и говори бъдещи събития. Библията се казва че отново Бог ще събере евреите и ще имат държава и така стана в 1948 год. Библията ни говори за неща които ще станат. За мисюлманите, те не вярват в този Бог, техният бог е бог на луната. Те искат да умрат за техният бог и така да отидат в рая. Толкова ли е немощен и зъл техният бог че ги кара да умират. Нашият Бог ни обича, Той иска да сме добре. Той не иска да умираме за Него, защото е мощен и силен. За източните религии ще кажа, че те имат толкова много богове, т.е. идоли в които вярват че не мога да ги изброя. За Сатана ще ти кажа че наистина съществува и съм му изпитвал силата на него и на ангелите му. Когато произнесеш името на Исус, той изчезва, той е по слаб от нас вярващите, защото Бог е на наша страна. Никой не може да воюва срещу Бог и да спечели.
Zloqd, Библията е хубава книга и не само това но е и истина. Тя е написана от пророците на Бог чрез Святият Дух. Това което казваш за този период е верно. Това е тъмният период на църквата до 15 век. Обикновенните хора не са имали достъп до Библията. Но 16 век измислят печатарската машина и Библията се разпространява много бързо. Знаеш за Мартин Лютер и така нататък. Тези разделения на църквата не променят това което Бог иска да  ни каже в Библията. Свитаците които са намерени потвърждават достоверността на Библията. Мислиш ли Бог ще остави хората да му променят Словото и да напишат лъжи в Библията.  Това не може да стане. Прочети какво пише в Откровението на Йоан 22:18 Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга, 19 и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга. 
Кажете тази молитва от сърце: Отче, прости ми че не съм те познавал досега и съм имал погрешна представа за Теб, но сега идвам при Теб и приемам Твоя Син Исус за мой Спасител, прости ми греховете до тук. Аз вярвам във възкресението на Исус на третия ден и Ти благодаря за вечния живот, който ти ми даде. Амин
Тази молитва ако я кажете на глас и Святият Дух ще дойде у вас и ще ви разкрива когато четете Библията. Добре е да започнете от Новия завет, Евангелето на Йоан.
Това което Бог е разкрил на мен ще го разкрие и на вас.
Благословение!
Активен

Petko

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2359
  • facebook
Re:За Християнството
« Отговор #61 -: 07-12-2009, 07:37:12 »

Само с вяра в Неговият Син Исус Христос. Няма друг начин. Не може първо да пипнем, второ да видим пък после ще решиш дали да купим. При Бог се идва само с вяра. Представете си, че имате писмо, доста дълго писмо от някой който разказва за себе си и за живота,. Имате покана от пощата и не отивате да си го вземете, но знаете за това писмо и говорите за този човек неща неверни, защото не сте прочели писмото му. Така е и с Бог. Ако искаме да Го познаваме, ще прочетем Библията и колкото повече я четем, толкова Бог ще ни се разкрива, ще го опознаем, ще разберем какво мисли за различни неща. Четенето на Библията е общуване с Него. Добре, сега как се идва при Него. В Посланието към Римляните  10:9 се казва:  Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. 10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.  Не е непременно да сте в църква за да можете да приемете Исус за Спасител. Аз имам много опитности във вярата. Бог ме е учил и ми ги е разкривал. Но това което ме е учил е написано в Библията. Така че тук няма тайни. Няма скрити неща. Аз съм най обикновен вярващ в Исус Христос, но наистина вярващ. Ако искате, това което Бог е разкрил на мен чрез Библията си и Святият си дух ще го разкрие на вас също. Библията може да се разбере от всеки, стига това което четем да го вярваме. Ще кажете, много наивно. Да, Исус казва, трябва да бъдем като децата, т.е. Да вярваме като тях.
За очистителните техники Petko, не ми се говори, но ще ти кажа, ако не се покаем за греховете си т.е. Да се очистим от тях, няма да видим Божието царство.
Angie, Всичко е от Бог. Ще ти кажа и за злите сили и те са от Него. Сатанаил беше един от тримата архангели на Бог и беше красив ангел, но се възгордя и поиска да бъде като Бог, но с Бог никой не може да дели Слава и беше изхвърлен на земята заедно е неговите ангели. Така че затова е злото тук на земята. Ще кажеш наивна история, но е истина ти казвам. Ще я прочетеш в Библията. Но Бог ни обича и не остава Сатана да ни унищожи напълно. Той се грижи както за невярващите така и за вярващите, лошите неща които ние вършим понакога т.е. Греховете за пречка да ни помогне. „Бог е добродушен старец с дълга бяла брада.“ Бог не е това, Бог е мощен и силен и свят. Той е всемогъщ. Това не е така че е някой старец. Никой не може да застане пред Него. Когато Бог е проговорил в планината Синай на евреите, те са примряли и паднали на земята от страх и са казали на Мойсей, Бог да му говори на него и той да им предаде какво казва. Но Бог е и любов, защото даде Сина си на кръстта за нашите грехове, така че като приемем Исус за наш Спасител, ще ни прости греховете. Това е любов. Не иска да ни остави в ръцете на Сатана....
Кажете тази молитва от сърце: Отче, прости ми че не съм те познавал досега и съм имал погрешна представа за Теб, но сега идвам при Теб и приемам Твоя Син Исус за мой Спасител, прости ми греховете до тук.
Нека и аз тогава да цитирам нещо:
"Всяка "религия" се стреми да завладее и подчини обществото и въпреки многобройните средства, всичко се свежда до две хватки, до две копчета, с които манипулират обществото: "камшик" и "сладкиш". Така се дресират животните в цирка: когато не изпълнят номера - бой, а когато го направят - захарче! Те са измислили най-гадния камшик.Камшика, наречен първороден грях. Внушили са ти,че ти още като се появиш на белия свят, си вече грешен. Трудно е да си представи човек в какъв гнусен мозък се е пръкнала тази мисъл, заразила половината земя ,че ако не тръгнеш по правия път, който ТЕ ти сочат, Бог ще те накаже, т.е. камшик. Дори нещо повече и след смъртта си ще бъдеш наказван. Ще гориш в пъкала за вечни времена...

Но, ако приемеш вярата - О-о, тогава всички благини, всички "захарчета" са твои. Ще цъфнеш и ще вързваш, но след като вече си напуснал грешната земя. А и защо е грешна - дали от тези, които не искат да влязат в "правата" вяра или за тези, които държат на всяка цена да те вкарат в нея?

Другата категория дресьори е племето на политиците. Независимо от глупостта на хората, която е в неограничено количество, вече започна да им светва, че въпреки наличието (или липсата) на вечен живот, те искат да си поживеят добре и тук, на Земята. И една част от тях обърнаха гръб на религията. Но от другата страна ги чакат политиците. Те и първите са политици, само реда на "играчките" им е рзменен, но методите им са едни и същи.

По-добре би било Библията да започва: В началото...бяха политиците! И досега са все те!

Още от зараждането си, човешката цивилизация се люшка между двете крайности, между тези две цели - Реда и Свобода. Когато се наложи РЕД в едно общество, след време той се изражда в ДИКТАТУРА. Когато обществото възстане и отхвърли диктатурата и извоюва СВОБОДА, след време свободата се изражда в АНАРХИЯ. И пак започва борба за ред, а реда прераства в диктатура, отнова борба за свобода, тя се подменя в анархия и т.н. и т.н. до безкрай. Тъжното,че хилядолетия човечеството играе тази игра и не може или не иска да прозре причините, които поддържат този омагьосан кръг. Защото въпреки противоречивите причини пораждащи диктатурата и анархията, те имат еднакъв корен. Този корен е НАСИЛИЕТО.Насилието което има хиляди лица - насилието в теб, насилието срещу теб, твоето срещу другите и това на другите срещу теб, насилието като основна черта на човешкия ум.

И не бързай да отричаш или да се съгласяваш, защото това е много сложен процес за осъзнаване, на който трябва да посветиш достатъчно време и сили (не вярване и пари), за да почнеш да го разбираш истински. Дяволът и адът не са под земята, те са тук, на "последния" етаж, в главата на човек. Но умът на човека е така дресиран от детството още - никога да не се обръща навътре. Никога и никой не те учи да медитираш. Ако се обърнеш навътре случайно, то е да просиш нещо от твоя Бог, но това не е обръщане навътре в мистичния смисъл на думата.

Първоначалния смисъл на думата "покаяние" на иврит означава точно това, "Обърни се навътре в себе си!Когато Христос е казвал:”Покай се”- той е казвал буквално-“ Вгледай се навътре в себе си и един ден ще видиш ясно нещата такива, каквито са, а не каквито са те дресирали да ги видиш”.

Столетия по-късно християнството е извратило думата "покаяние" в нещо много отвратително с цел да ти внуши вина: "Покай се! Ти си грешен! Още по рождение, заради първородния грях!"

Попитай някой психолог и той ще ти каже, че най-лесно можеш да манипулираш един човек като му внушиш чувство за вина. "Духовните" водачи първо размахват сопата на ада, а после ти обещават рая, т.е. "захарчето"; политиците -същото, но в обратен ред - първо ти размахват под носа разни лакомства като "светло бъдеще", "висок стандарт", но междувременно докато се вдобитяваш заради тях, по гърба ти започва да плющи и камшика на икономическата и идеологическа принуда.

Обидно и болно е да се отнасяш с човека, като с впрегатен добитък "Homo sapiens" и "общество" са все още само понятия, без реален пълнеж.

За да има общество, трябва да има общуване. Общуването е споделяне, а не манипулация на другия. Все още поведението на човека към другия се определя не от стремежа за духовна връзка, а от два основни инстинкта, валидни в животинския свят. Инстинкта за лидерство (за водач, за власт) и инстинкта за подчинение. Във всеки от тях има биологична изгода. В едно стадо от маймуни, лидер става най-силният мъжкар. Ползата: всички женски са негови. С това се дава възможност стадото да се възпроизвежда с най-добрия генетичен материал с оглед оцеляването на вида. Минуса: като лидер трябва да бди над живота на всички от стадото и ако се налага да влезе и в смъртоносна схватка с хищник.

Минуса да си подчинен: Винаги могат да те манипулират, да ти вземат банана от устата, да те набият, ако преценят, че така трябва, ако водачът желае да прави секс, без да пита женската иска ли или не.

Ползата да си подчинен : друг поема грижата и охраната на твоя живот.

В разказа "Индже" старецът казва на разбойника: "Ние, хората, сме като овцете - трябва някой да ни пасе, да ни дои, да ни стриже, но и от вълци да ни пази!" Страхотно, нали!

Да, има полза и от двата инстинкта.Но нали човекът е нещо много повече от гола биология? Или поне му се иска.

Тези две форми, са форми на контакт, те не са ОБЩУВАНЕ. Все още малко хора общуват, другите - комуникират, контактуват - със или без интернет - но определено все още не общуват. Общуването не е вземане или даване. То е споделяне между две същности.И това е, което ни различава от животните. Не, че животните са лоши. Това просто е техния таван. А в повечето случаи и нашия...

Да си религиозен е нещо съвсем различно.Да си религиозен означава наред с много други неща да си ПРЕЖИВЯЛ и да си осъзнал матрицата на дейсвителността.

Да си религиозен се изисква не просто вяра, а сила на духа да вървиш към неизвестното, без да знаеш какво точно ще ти се случи. Защото там накъдето вървиш няма пътни знаци, няма асфалт, няма дори пътека. Защото пътеката би означавала, че някои други са минавали преди теб и са я направили. Там накъдето вървиш няма никой, защото това е пътят към абсолютната пустота и по него вървят не тези, които си мислят, че искат, а само тези, които могат, защото това е път, който минава през теб и вътре няма никой, който да те води, освен теб самия.

Но страхът парализира повечето търсещи и затова е по-добре да си купиш готово пластмасово цвете, отколкото да търсиш истинското над урви и пропасти...

Всеки може да пътува в различни посоки - само истински смелия пътува навътре в себе си!

Има две думи "вяра" и "рема". Вярата е нещо много достъпно. Четеш, слушаш, ходиш в църква или джамия, хипнотизират те, самохипнотизираш се и си готов - християнин, мюсюлманин или някой от другите над три хиляди вида религии...

Рема е лично преживяване на нещо много дълбоко в теб, нещо много истинско и фундаментално и ако си достатъчно осъзнат и искрен ти не можеш да го свържеш нито с Христос, нито с Буда или Мохамед. То е преживяване извън думите. Нещо, което те разтърсва из основи. Променя коренно гледната ти точка за света, но ако в преживяването си пиеш кафе с Мохамед или говориш с Исус - това е болното ти въображение, желаещо да приеме лъжата за истина.

Така че, ако става дума за лично преживяване, за рема - Йога е религия, но не е вярване. Учителите многократно повтарят - не приемай нищо на вяра - експериментирай! Лично! С искреност и жар - без предубеждение.

Предубеждение е важна дума. Тя те предупреждава за опасност.Опасността ти предварително да се убедиш или да отхвърлиш нещо, преди да си го изпитал. Затова тръгни с празен ум.В него не трябва да има нито "за", нито "против". Тръгвай към търсенето без предварителна НАГЛАСА. И, ако си достатъчно упорит, истинските отговори ще те открият. Когато практикуваш,може да минат месеци, а може и години докато получиш отговори на въпросите си. На някои въобще няма да получиш отговор. Всичко това е много несигурно, нали? И в тази несигурност се крие една от причините хората да предпочитат вярата пред ремата. Да вярваш изобщо не е рисковано. ТЕ, твоите водачи, знаят всички отговори на всички въпроси! И ти ги казват. И вече и ТИ ги знаеш. и си подготвен за вечен живот...Тези отговори нямат никаква стойност освен да те заблудят - но докато разбереш, че си се хранил с илюзии, може да е твърде късно. А най-добре е изобщо да не го научаваш. Иначе цялата барака, наречена "религия" ще се срине. Ще се срине бизнесът на божиите служители. А това всъщност е най-големия грях, който можеш да извършиш - да се съмняваш в ТЯХ и ТЯХНАТА истина.

Стреми се не към вяра, а към рема. Не вземай назаем чужд опит. Това е глупаво. Опита на някой може само да ти покаже посоката, да започнеш личното си търсене, но не може да замени твоя опит, защото само чрез твоя опит можеш да откриеш твоята истинска природа, ТВОЯТА истина. Друг не може да ти я даде назаем. Истината, става истина за теб, само когато я преживееш лично - другото е информация. Ако имаш куража - ПОСЛЕДВАЙ СЕ!

Необходимо ти е не информация, а трансформация!

Откъс от "Затворът" - Христо Илиев (http://hristo-yoga.com/zatvorat) :love_028:
« Последна редакция: 07-12-2009, 07:49:37 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

mariiina

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1464
Re:За Християнството
« Отговор #62 -: 07-12-2009, 14:32:01 »

 :kisss:Хай на баба сладките...ама като сте размаали тук двуострите си саби...та чак искри хвърчат...
     Е, те така се ражда истината!!!В градивния и упорит спор!!!
     И тука, и пак, и двамата сте прави...Това е то Бог да познае собствените си възможности...раждайки и изграждайки себе си!!!
    Вижте сеге ,че говорите за едно и също нещо по собствен ,уникален начин...

За да има общество, трябва да има общуване. Общуването е споделяне, а не манипулация на другия. Все още поведението на човека към другия се определя не от стремежа за духовна връзка, а от два основни инстинкта, валидни в животинския свят.

.Библията може да се разбере от всеки, стига това което четем да го вярваме. Ще кажете, много наивно. Да, Исус казва, трябва да бъдем като децата, т.е. Да вярваме като тях
     Общото е ЧИСТОТАТА на възприемчика!!!

Рема е лично преживяване на нещо много дълбоко в теб, нещо много истинско и фундаментално и ако си достатъчно осъзнат и искрен ти  можеш да го свържеш и с Христос,  и с Буда  и с Мохамед. То е преживяване извън думите. Нещо, което те разтърсва из основи. Променя коренно гледната ти точка за света, и  ако в преживяването си пиеш кафе с Мохамед или говориш с Исус - това е твоето достижение в процеса растене, т.е. стигнал си до покрива на къщата, а тя наподобява пирамида, на  чийто врах стигат малцина!!!.
   Петко, прости ми но си позволих малка редакция на ремата....защото така тя изглежда от моято гледна точка, от моята камбанарийка...
   И за да не се чудите що за въз-глед, миро-глед, свето-глед е това...и към коя религия или философско течение спада...не се чудете...аз се определям като КОСМОПОЛИТ... ЧОВЕЧЕ,  което се опитва да види общото в цялото...
« Последна редакция: 07-12-2009, 14:36:20 от mariiina »
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

benato

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1467
  • benato
Re:За Християнството
« Отговор #63 -: 07-12-2009, 16:59:57 »

Петко,невероятна книга,благодаря ти! :love_028:
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

canat

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 524
Re:За Християнството
« Отговор #64 -: 07-12-2009, 17:06:00 »

Petko -  :flowers2: страхотно!
Активен

Petko

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2359
  • facebook
Re:За Християнството
« Отговор #65 -: 07-12-2009, 17:22:31 »

Бенато, canat, моля! :thankyou: Книгата е наистина много добра...сякаш Рашко я е писал ;D Купих си я на националния йога семинар в Априлци :love_028:
Да, Исус казва, трябва да бъдем като децата, т.е. Да вярваме като тях[/color]
Не да вярваме като тях, а да сме съвършени като тях. Като зареем поглед сред природата да сме 100% само там. Да можем да контролираме ума си и ежедневните проблеми да не ни пречат да се насладим на тая красота. Да концентрираме мисълта само върху един обект. Това децата го владеят до съвършенство. Напредналите йоги са точно такива.
И да, защо Исус го твърди това...според теб не е ли от неговия период в Индия за който говори Йогананда :love_028:
Рема е лично преживяване на нещо много дълбоко в теб, нещо много истинско и фундаментално и ако си достатъчно осъзнат и искрен ти  можеш да го свържеш и с Христос,  и с Буда  и с Мохамед. То е преживяване извън думите. Нещо, което те разтърсва из основи. Променя коренно гледната ти точка за света, и  ако в преживяването си пиеш кафе с Мохамед или говориш с Исус - това е твоето достижение в процеса растене, т.е. стигнал си до покрива на къщата, а тя наподобява пирамида, на  чийто врах стигат малцина!!!.
   Петко, прости ми но си позволих малка редакция на ремата....защото така тя изглежда от моято гледна точка, от моята камбанарийка...
С тази си редакцийка си променила и термина напълно :-\  Как ако си осъзнат ще го свържеш с Буда или Христос? Няма как да стане, щото и Буда и Христос са като теб и мен. Все едно аз да те карам да ме последваш?!?
Ако имаш такова преживяване ще видиш, че ти самата си Буда, Христос или Мохамед ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Angie

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 839
Re:За Християнството
« Отговор #66 -: 07-12-2009, 18:34:36 »

Те са били някога като нас...колко още имаме да минем докато се доближим до тяхното ниво...
Активен

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #67 -: 07-12-2009, 19:35:46 »

Това че, религията е използвана за постигане на власт от много хора и от църквата и за манипулиране на хората чрез религия, което включва и християнството защото в много случаи, мотивите не са добри. Мога да ви дам пример завладяването на Ерусалим от кръстоностците. Исус казва, че Божието Царство се взима насила и ако не се насилим няма да влезем в него. Това не означава че трябва да насилваме другите и да ги избиваме както Исляма, но ние да се насилим и да вярваме в Исус и да държим тази вяра докрай. Кой някъде в историята на човечеството е казал тези думи: Аз съм Пътя, Истината и Живота! Никой. Аз говоря не за религия и манипулациите на религиите, които в много случаи се използват за контрол на хората. Това и вие го виждате. Аз говоря за вярата и общуването с Бог и Неговия син Исус. Този Бог в който аз вярвам няма да ви манипулира, хората не познават Бог те манипулират обществото. Този Бог в който вярвам аз ви обича и иска да си общува с вас. Той няма да ви направи зло а само добро. Той ще ви даде живот, нов живот изобилен.
Няма захарчета, има благодат и тя е Бога. Аз не ви говоря за религия. Представете си, че Този който е създал всичко ви говори и вие говорите с Него. За пример ще дам Аврам в Стария завет. Но това е реално и сега. Бог ни говори чрез Святият си Дух. Аз не ви говоря за някакви манипулации на религия, аз ви говоря как да приемете Бог и как да си общувате с Него.
Защо е насилието и диктатурата, защото Библията е книга на живота и Бог ние дал за да знаем как да живеем но ние сме Му обърнали гръб.
Приятели, разберете не ви говоря за религия. Бог не е създал религиите. Човеците са ги създали за манипулации. Бог иска да едно нещо само да вярваме в Него и Неговият син Исус в Словото което ни е дал в Библията.
Не си мислете че съм влязал в този сайт да ви манипулирам. Аз искам да споделя за Бог и да ви разкажа за Него и вие да го опознаете и да разберете какво е Благодат от Бога за вас и вашите семества.
Да, покаянието е да се обърнеш вътре в себе си и да се видиш греха в който си живял и да кажеш , Господи прости ми. Да си представивяш че си Бог или Буда или някой друг е много опасно, не го правете това. Това е New Age.  Псалми 82:6
Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния. Да, но ние сме създадени по образ и подобие на Бог, но не можем да делим славата с Него.
За чуството за вина ще ви кажа идва от Святият Дух. Исус казва, когато Отец го изпрати, Той ще обвини света за грях. Има и други случаи когато няма причина да се самообвиняваме, но имаме такива мисли. Те са от демонични сили. Внимавай с медитацията, защото нямаш контрол.
Да, ние сме като овцете, само че трябва да си намерим пастир. Исус казва, Моите овце, познават гласа ми и идват при Мен. Аз съм при Него. Помислете, вие къде сте?
Да, изисква се вяра. Когато имаме вяра в Бог, Той ще ни води чрез Святият си Дух, както е водил евреите в Синайската пустиня с Огнения стълб. Това се стремя. И тогава наистина Бог ще ни води по път по който даже никой не е стъпвал.
Ако някой се хипнотизира, това ще ви кажа че не е от Святият Дух, Святият Дух освен че е много мощен, но е и много нежен. Той лесно се накърбява и ни напуска. Една обидна дума или гняв и го няма. Така че Св. Дух не е манипулатор. Демоничните сили и силите на тъмнината имат такива прояви. То могат да контролират и манипулират зависи какъв достъп и дадем в нас.
Има много гласове, които чуваме но трябва да ги различаваме. Бог говори нежно, като към Неговото си чадо.
Ремата ако се говори за този Бог, Създателят на всичко е за мен е слово от Бог, откровение от Бог.  Аз не заемам нищо от никой. Аз не заемам от никой, говоря ви за Бог, за Библията и за това което Бог ми е разкрил и което се потвърждава в Библията.
Аз имам потвърждение. Ако вие получавате от някъде нещо, ако медитирате имате ли потвърждение че това е истина. Аз имам и то е Божието Слово.
Мога да ви отговора  на всички цитати от книгите, които четете защото Бог е с мен, но нямам време за това.
Гледай да не стоиш с празен ум това е опасно, защото някой дух ще те манипулира. Злите духове могат да обладават хора и да ги контролират. Не може да се преборите с тези духове, ако не познавате Исус. Аз искам да съм изпълнен със Святият Дух. Моята сила е във вярата ми в Бог. От Бога ми е силата.
Ако искате вярвайте, ако искате не вярвайте. Бог ни е дал воля да избираме.
Аз нямам намерение да принуждавам никой да вярва. В този форум се включих защото е за християнството, но виждам че тук много малко се говори за християнството, така че ако няма интерес да се говори за Бог и Исус Христос сигурно ще го напусна.
Бог да ви благослови!
Активен

zigzag

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 237
Re:За Християнството
« Отговор #68 -: 07-12-2009, 20:28:08 »

roman_soldier,това все пак е само раздел от форума,едва ли ще има много единомислещи(или единовярващи) с теб.Много уважавам твоята вяра и мисля,че участието ти тук е богатство за форума.И въпреки,че  моето виждане за невидимото е насочено към шаманизма,откровено ще кажа,че християнството е добра религия и библията е велика книга.Когато човек търси бога в себе си,настрани от църква и свещеници,много се доближава до мойте разбирания.
Активен

Zloqd

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1372
Re:За Християнството
« Отговор #69 -: 07-12-2009, 21:31:41 »

Не искам някой да остане с впечатление, че съм се опитвал да омаловажа делото на Исус Христос и всичко, което е направил за нас.
За това дали има прераждане ето цитат:

12 Но казвам ви, че Илия вече е дошъл, и не го познаха, но постъпиха с него както си искаха. Също така и Човешкият Син ще пострада от тях.     
13 Тогава учениците разбраха, че им говореше за Иоана Кръстителя.

Просто не съм съгласен с някои спекулации от страна на църквата - наскоро папата се извини на човечеството за нанесените морални и духовни щети от страна на църквата.

Петко, не слагай всички религии под общ знаменател (много ти е дълъг цитата, за да вадя от него).
В будизма не се казва вярвайте в това и онова - дават ти коани (притчи) от които човек сам трябва да осъзнае важните неща.
За първородния грях - пак грашно тълкувание - Исус е дошъл на земята за да изплати от всички хора този първороден грях без разлика от пол, възраст, религия и народност, което значи, че всички ние , които се прераждаме след деня на неговото разпване сме без този първороден грях.

Гледам, че ти е попаднала книгата на Христо Илиев. Чел съм я и ще ти кажа едно - внимавай!
Преди да опиташ практиките прочети това http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_toxicity да не кажеш, че не съм те предупредил.

Аз нямам намерение да принуждавам никой да вярва. В този форум се включих защото е за християнството, но виждам че тук много малко се говори за християнството, така че ако няма интерес да се говори за Бог и Исус Христос сигурно ще го напусна.
Бог да ви благослови!

Това, че си в този форум не е минус за нас - още една гледна точка означава, че не сме огледали нещата внимателно. Все още ми е трудно да разбера тази трансформация с тебе от йога към другата крайност - да чакаме господ или някой друг да ни решава проблемите, а ние само да се молим и да чакаме без да му помогнем. Толкова хора има по тази земя - докато дойде ред и на нас да помогне доста ще чакаме. Трябва да покажем по някакъв начин че сме готови за тази помощ.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #70 -: 07-12-2009, 21:57:10 »

ZigZag,
Приятелю, благодаря ти хубавите думи. Мой съвет е недей се занимава с шаманизъм. Ще си навлечеш проклятие за теб и семейството си. Приеми го това, говоря ти истината.
Дали ние вярваме в Бог или не не променя това коетоТой е казал в Библията. Това е закон. Има физически закони,които ние ги знаем много добре, но има и духовни, които са написани в Словото му. Дали ще ги спазваме или не зависи от нас, но трябва да знаете тогава отговорността и  последствията са за наша сметка. Бог не ни задължава, дал ни е воля да изберем.

Бог да ви благослови!
Активен

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #71 -: 07-12-2009, 22:13:21 »

Zloqd,
Приятелю, благодаря ти за думите. Това което казваш за Исус е абсолютно вярно. Исус ни изкупи от проклятията на греха. И то с кръв и в тази кръв има сила. И като кажеш на някоя демонична сила напусни, в името на кръвта на Исус тя напуска.
За трансформацията ми от йога към Исус. Не знаех нищо за Него, през 1998 г. бях на гости в мой братовчед в Сливен и жена му ми говори за Исус и повярвах. Не мога да ти обясня как, просто повярвах. Бог ни познава още преди да се родим. Той ни знае живота от началото до края. Това е този Бог в когото вярвам.

Благословение!

Ако знаете английски идете на сайт, където на видео ще чуете свидетелството на един иранец, член на Хизбула, от малък чете корана, как Бог му се явява и как повярва в Исус. И ще разберете когато го напада една демонична сила как се освобождава, само като казва името на Исус. Чудесно свидетелство. 
http://www.iamthirsty.ca/
Като отворите сайта в дясно има прозорче, кликнете там и гледахте и слушайте свидетелството.
Активен

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #72 -: 07-12-2009, 22:22:14 »

Здравейте,
Във Библията се говори за възкресение, не за прераждане. Когато Исус казва, че Илия дойде, Той има предвид Йоан Кръстител, не че Илия се е преродил като Йоан Кръстител.

Ето какво се казва в Матея 27:51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,     
52 гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени,    
53 (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина).    
54 А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога.

С това Бог доказва че възкресението е истина.

Благословение!
Активен

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #73 -: 07-12-2009, 22:55:24 »

Здравейте отново,

Искам да ви кажа за Иран. В момента всяка седмица около 1500 иранци получават видения, сънища или посещения(visitation, това е да застане Исус пред теб, или някой Божи ангел) с указание къде да отидат за да им дадат Библия, или в коя църква. Повечето църкви там са нелегални(underground), както и в Китай. Бог така им се явява защото мюсюлманите не приемат, че Той може да им говори.

Благословение!
Активен

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #74 -: 07-12-2009, 23:02:07 »

Zloqd,
Много интересно становище да помочнем на Бог. Разсмиваш ме. (шегувам се). Ти виждаш как мюсюлманите помагат на техния бог, като се взривяват. Нашият Бог не се нуждае от помощ. Създателят на всичко да се нуждае от помощ? Но Той се нуждае от нещо друго. Той иска всички да знаят за Него. Той не иска да дели слава с други богове. Той ни моли чрез Неговия син Исус да се примирим с Него. Греха ни разделя от Него. Той е Свят.

Благословение!
Активен

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #75 -: 08-12-2009, 01:41:03 »

Здравейте,
Много ви натоварих форума днес. Искам да ви кажа още някои неща. Някои религиозни водачи се смятат намесници на Бог тук на земята, например Папата. Няма такова нещо. Бог не е назначавал никой тук на земята за намесник. В Библията се казва, "ако имате Сина , имате Отца". Това е пътя не чрез Папата като посредник. Знаете за индулгенциите, няма да пиша тук това. Не съдете за християнството по това което виждате. Много хора, които казват че са вярващи вършат дела, които Бог мрази и така отблъскват хората от християнството. Истинските вярващи са малко. В 1 Йоан 2:6 се казва, Защото всичко що е в света, - похотта на плътта, пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света; Това са 3 неща към които хората се стремят днес, похотта към плътта, желанието за богатство и да имат слава, да се говори за тях. Наблюдавайте, не напразно Бог ни предупреждава.
Има две царства тук на земята, това е царството на Бог и царството на тъмнината или царството на Сатана. Към царството на тъмнината спадат всички останали религии, секти, езически практики, източни религии и други. Сатана е много хитър враг. Не можете да го разкриете ако не познавате Св. Дух. Царството на Бог са всички вярващи. Бог ни е дал духовни оръжия да се бием. Под моята снимка е написано къде е в Библията. Но в много отношения ние отстъпваме, съгрешаваме и затова понякога губим. Съблазните в които Сатана се опитва да ни вкара са много, ако сме твърди няма да отстъпим и ще воюваме да край.
В думите които произнасяме има сила да знаете. Ако говорим благословение, благословение ни се връща, ако говорим проклятие, проклятие ще получим.
Няколко дни след като повярвах, забелязах че виждам света с други очи. Бог започна да ми окрива неща, които преди не съм забелязвал. Ако и вие повярвате Бог ще благослови и вас и семействата ви.

Благословение!
Активен

Petko

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2359
  • facebook
Re:За Християнството
« Отговор #76 -: 08-12-2009, 06:57:58 »

Той иска всички да знаят за Него. Той не иска да дели слава с други богове. Той ни моли чрез Неговия син Исус да се примирим с Него.
Тва са доста нездрави желания...Тресе го яко грандоманията ;D
Ти виждаш как мюсюлманите помагат на техния бог, като се взривяват.
Какво против имаш мюсюлманите?? :surpris_23: Как ще обясняваш тероризма с религията :surpris_22: А баските какво правят? А ЕТА?? :pensif_29:
Мисли малко, бе човек! Мюсюлманите и ние сме едно! Хора сме всички! Защо все гледаш да разделяш хората!!! На това ли те е научила религията ти - да делиш хората?!? :surpris_23:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2359
  • facebook
Re:За Християнството
« Отговор #77 -: 08-12-2009, 07:08:30 »

Има две царства тук на земята, това е царството на Бог и царството на тъмнината или царството на Сатана. Към царството на тъмнината спадат всички останали религии, секти, езически практики, източни религии и други. Сатана е много хитър враг. Не можете да го разкриете ако не познавате Св. Дух. Царството на Бог са всички вярващи. Бог ни е дал духовни оръжия да се бием.

Благословение!
Ясно! Който не е с нас, е против нас!...много е диктаторско тва :whistling2 - emotloader:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

mariiina

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1464
Re:За Християнството
« Отговор #78 -: 08-12-2009, 08:58:32 »

 :kisss:Много, много, мноооооооого ви се радвам!!!!От умението да водите градивен и упорит спор!!! :pensif_29:
    Та и аз отвреме на време мога да  размаам, като байрак собственото си мнение!!!
    Искам , ако roman_soldier, реши да ми отговори  защо е roman, защо е войн, разбрах, ама защо е roman,цъ не доумявам...
   Съгласна съм с Петко и неговото разбиране ... за или против...и пак ще питам...
ЗАЩО Бог ни търпи всички, будисти, индуисти, ислямисти, християни и всичките им разклонения, а ние - не можем да се търпим...получава се нещо такова...обичаме зрелите плодове, НО СМЕ СРЕЩУ ПРОЦЕСА ЗРЕЕНЕ!!!ОБИЧАМЕ ДА ОБЩУВАМЕ С ДОБРИТЕ, И УМЕЕЩИТЕ, АМА ИСКАМЕ, АКО МОЖЕ ТЕ ДА СЕ РАЖДАТ ,ИЛИ ВСИЧКИ ДА СЕ РАЖДАМЕ ПОБЕЛЕЛИ И ПОМЪДРЕЛИ СТАРЦИ... е аз такова нещо го непроумявам... АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МЕ СВЕТНЕ...
« Последна редакция: 08-12-2009, 09:03:19 от mariiina »
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

roman_soldier

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 25
 • Ефесяни 6:11-18
Re:За Християнството
« Отговор #79 -: 08-12-2009, 15:16:52 »

Здравейте,
Не ме разбирайте погрещно, аз нямам нищо против мюсюлманите, имам приятели от тях много, обичам ги, но не приемам религията им. Имам много приятели и от ромите, знаете че съм от Сливен. Аз не правя разлика между хората и се извинявам ако съм наранил някой, не съм искал. Аз говоря за Бога на хора от всички нации, за мен няма значение. Някои ме упрекват,като казват говори на българите само. Аз говоря на тези, които искат да слушат. Исус казва, Който ума уши, нека слуша. Апостол Павел казва в 2 Тимотей 4:3
Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти.
Това което казваш, Ако не си с мен си против мен, е верно, Исус го казва. Но това не се отнася за мен и вас, а се отнася за Бог. Ако не сте с Бога сте против Него. Това е истината. Може да ви плаши това, но така е. В Деянията на Апостолите се казва, 2:43 И страх обзе всяка душа;, а по горе в 2:37 Като чуха това, те, ужилени в сърцата си, рекоха на Петра и на другите апостоли: Какво да сторим, братя?     
38 А Петър им рече: Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете тоя дар, Светия Дух.

Благословение на всички!
Активен
 

Страницата е създадена за 0.258 секунди с 21 запитвания.