Здравейте!
Ето ме и мен, сложих и аз дневник най-накрая и когато мога, ще пиша интересното около мен - най-вече пречиствания, менюта, билки и т.н. Приемам корекции и съвети от всякакъв вид, род и количество, тъй като в тая област, общо взето, съм дилетант
.
За първи път правя виртуален дневник (или гневник... то при мене е твърде несигурно и непостоянно кое какво е
), затова моля за снизхождение
.
Мисля обаче, че ще ми бъде от полза да имам записани на едно място всички пречистващи процедури и резултатите - на 3-ти, тази сряда, правих Шанкх Пракшалана, а на 30-ти смятам да си пречистя и черния дроб... Гладувания, курсове на пречистване с билки, плодови и/или други режими, са все неща, които винаги са ме интересували и съм правила с удоволствие. Надявам се в времето да се осъвършенствам и да се справям все по-добре.
С храненията съм доста хаотична, та си имам върху какво да поработя. Главно хрупам плодове и ядки, или нещо съвсем набързо приготвено. Все съм навън - я на лекции, я по задачи - и нямам време да седна на масата като хората, или да си подредя храната красиво в чиния. Накълцам салатата надве-натри, все едно прасета ще я дъвчат, а не хора... Не си готвя неща сама особено много, щото съм малко мързеливичка, или по-скоро заета
. С рецептите още едва прохождам, отскоро имам кухненски робот и още не му знам даже всички екстри... плюс това съм доста нескопосана, ръцете винаги са ми били в хайде-да-не-казвам-кое
. Не съм нито сто процента суровоядец (към 80 - от време на време си хапвам зеленчуци или картофи на пара, много ги обичам; или варя бобови и кафяв ориз), нито веган (може би 90% - още ям мед и пчелни продукти и не искам да се лишавам от тях; млечните съм свела до маааксимум 1 път месечно), чат-пат си купувам готови продукти - поне от здравословни магазини или надежден източник, най-вече Биомаг в София. Купувам си готови салати в пакетчета, от Била и другите вериги - голяма глупост, знам, ама като ме мързи да мъкна цяла зелка и да си я режа сама вкъщи, по-лесно ми е да си отворя пакета (уж пише, че нямали консерванти, ама кой ги знае!). Глупав навик, и още доста такива глупави навици имам, но това да ми е проблемът - все пак човек се учи, вярвам, че постепенно ще почна да се отървавам и от тях
.
Спортът ми е любимо занимание отдавна, не ми минава и ден без поне малко интензивно движение. От известно време (по съвет на Петко
) си мисля да почна да се занимавам сериозно с йога - имам нужда най-вече да успокоя тялото и уравновеся ума си (че понякога е доста разбрицан
)... та, надявам се, и за това ще пиша
.
Изобщо, намирам се на работа, интересно е около мене, не се случва често да ми е скучно и обикновено на околните също им става интересно (освен ако, разбира се, по някое време не избягат с писъци, защото често, покрай себе си, правя и тях интересни
)... Дано и на вас да ви бъде
.
Благодаря ви за този сайт, благодаря, че пишете, всички сте много готини
. До скоро!