Съгласна съм с това, което казвате. Но мисълта ми беше по-скоро, че понякога е за предпочитане целите на човека да се ограничават само или основно до материалната сфера (както е при определени индивиди) - защото, в крайна сметка, колкото и да са големи, те са реални и, следователно, постижими. Докато когато мечтаеш за разни абстрактни неща (любов, щастие, спокойствие и т.н.), дето сам не знаеш понякога как да ги дефинираш, камо ли пък как да ги постигнеш, непрекъснато търсиш нещо, блъскаш си главата и периодически се вкарваш в някакви безкрайни размишления (често безплодни) и само себе си терзаеш.
Ето, гледам сега блога на една позната (да направя кратка характеристика - руса, едрогърдеста, винаги ходи гримирана и наконтена, не излиза от вкъщи без фон дьо тен, грим, токчета, спирала... вечер се ляга със спиралата, сутрин се слага нова спирала върху старата... абе прелест!) и там има всичко на всичко: 100 снимки на лакове, гримчета и друга козметика; към 150 на скъпи "фйешън" дрешки (всичките розови и с разни джвъчки и финтифлюшки); още около 200 на бижута, шнолки и дрънкулки... И си викам - гледай сега тая девойка колко елементарно и щастливо си живее, пък аз съм седнала да се тръшкам за смисъла на живота, политическото положение в България, икономическото положение, географското положение, положението въобще, глобалното затопляне, озоновия слой... а също така и цяла вселена
. И за какво? Очевидно досега не ми е било от огрооомна полза
.
Моля да извините мрънкащия и леко гневен (в мой стил) тон - спирам с разсъжденията и давам отчет за вчера. Сутринта изпих един фреш морков; по-късно закусих флейкс от киноа, а за обяд хапнах две филийки "Зърнена мозайка", намазани със сусамов тахан и тофу; вечерта (към 6) - един портокал и две ябълки. Течности - 1 л чай и 1 вода. Спорт - 2 часа ходене пеш, 1 ч 10 минути гимнастика и 1 асани. Любов - мнооого
. Спокойствие - горе-долу. Учене вчера нямаше много - само вечерта преди лягане - колкото да се приспя
. През деня пак нямахме една лекция, та само се разхождахме с приятелката ми в търсене на някое китно паркче - времето е чудно, само за почивка, не и за работа
.