Айде, досада №1 пак е на линия
.
Времето както бързо се развали, така се и оправи май... хайде, дано да е за дълго! Остава ми само една работна седмица от семестъра - 4 дни по-точно, после е вече сесията. Честно казано, огромно облекчение за мен. Винаги сесията ми е била доста по-приятно време за учене от самия семестър - ставам много по-организирана, не си губя времето с ходене до тъпата сграда, нито нервите с разни колеги и/или преподаватели, сама си разпределям времето - кога да почивам и да правя каквото там правя, и кога да уча, и изобщо, всичко си е наред. Докато през семестъра има още десет хиляди фактора, които ми объркват всичко от - до. И самата сграда на уни-то е толкова мрачна и неуютна, че не може да става и дума за кой знае какво душевно спокойствие... щом изляза от часове навън, почти винаги ме боли главата и нямам никаква енергия
. Ще си почина поне известно време от нея (след средата на юли, надявам се, и за постоянно
).
Подготовката за разните изпити ще си я карам в Горна, но сама, в пълно спокойствие
. Мисля да проведа пак едно водно гладуване през това време - нещо от порядъка на 15-20 дена. Не се стряскайте, моля ви, отдавна мисля по този въпрос и съм взела предвид всички евентуални фалове и пречки, които могат да се случат
. Причини - причини много:
1. При усилена (и не особена приятна) умствена дейност, естествено, концентрацията е решаващ фактор, а вече съм се убедила колко помага гладуването в такава ситуация. Само първите дни е трудно, но после паметта се изостря - лично аз почвам да запомням всичко още на първи прочит, като гъба съм
.
2. За икономия - и на пари, и на време
. Но най-вече второто - когато се храня редовно и по точно определен режим, също нямам проблем с концентрацията, не ми се доспива, имам доста силици, но това предполага ставане на определени интервали, в точно определен час, прекъсвания за поне 50-60 минути (понеже аз дъвча бавно и не ям надве-натри) и т.н., а при особено гадни учебни дисциплини това невинаги е от полза - точно съм набрала инерция и съм почнала да разбирам материала и - хайдеее, трябва да обядвам, щото е вече 1 и стомахът ми стърже
.
3. Почти е лято вече и това прави цялата процедура доста по-лесна, отколкото през студените месеци. Дори само да се наливаш с вода, вече ти е достатъчно да си в добра кондиция.
4. Ще съм на спокойствие и сред природа, а не в мръсната столица, което също е доста добре - всеки път като ми писне на феса, мога да изляза, да поседя в парка, да направя една обиколка из градинките, или кратка разходка в планината и вече съм по-заредена, отколкото след психотерапия, или масаж
.
5. Последна, но не на последно място по важност цел, разбира се, е пречистването. Знам, мнозина ще кажат, "Не е ли прекалено?" и "Какво толкова имаш да чистиш?"... Не, не е прекалено, щом имаш нагласата, че го искаш, и че това е добре за теб. А за чистене винаги има какво - белите дробове (от въздуха на ауспусите), кръвта и храносмилателната система (най-малкото от нитрати, пестициди и всякакви евентуални химии, които, щем - не щем, поемаме дори само с плодовете и зеленчуците - по този въпрос във форума се е изписало немалко), ума и нервната система (от всички възможни стресове, които са по-опасни за здравето и от всички вредности на продуктите, описани в този форум, взети заедно), и не на последно място, кожата, косата и ноктите (по правило при гладуване всякакви епидермални проблеми - акне, алергии и пр. - както и чупливи нокти и накъсващи се коси, се оправят като с магическа пръчка
).
Та това е... Още не съм сигурна кога да почна. Тази седмица (от вторник до петък) ми е напрегната и това евентуално може да ми попречи (или много да се изтощя, или да не издържа и сама да прекъсна процеса), но ако не утре, то най-късно другата събота мисля да почна. А дотогава може би ще се възползвам от хубавите ягоди и череши в района
.
Чао, до скив, засега, отивам да уча (уж
).