Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Гневник... на Вики (не много гневна)  (Прочетена 160011 пъти)

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
Re:Гневник... на Вики (не много гневна)
« Отговор #280 -: 23-06-2010, 10:31:13 »

Не съм съгласна за парите, Томи - боклуците излизат по-евтино, колкото и да не ми се ще... Нищо чудно, че във време на икономическа криза остават само няколко (3) незасегнати сектора - на алкохол/цигари, лекарства и боклучави храни. Хората пушат и пият, за да "изпуснат парата", купуват боклуци, щот по-евтино, разболяват се и - юруш на лекарствата! Но не е чудно, че повечето предпочитат да си купят мазна баница или кебапче за 80 стотинки, отколкото салата с ядки и кълнове в нея (добре салатата, приготвена самостоятелно вкъщи да е по-малко, ама ядките и кълновете...) за доста повече. Аз съм си избрала да живея съобразно своите разбирания и да отсявам това, с което се храня, а не да купувам кот падне, но не бих бързала да обвинявам хората по малките градове, дето едвам връзват двата края - най-малкото, щото (засега, слава Богу) не съм била в такова неизгодно положение, че да знам как е...
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #281 -: 23-06-2010, 11:16:37 »

Ядките са скъпи, но ако не се ядат повече от 50 грама на ден, при положение че другата ти храна са салати (струват стотинки), моркови и сезонни плодове (в по-евтиния период), няма кой знае какъв проблем. Другото, което ям/покълвам са бобови. Един пакет леща (500 гр) ако го покълвам ми стига за бая време, а ако е готвена я ям на няколко пъти (заедно с цялото семейство). Пшеницата за покълване е около левче и пак стига за бая време. Зехтин - по лъжица в салатата. Животинските са ми извара и яйца, веднъж или два пъти седмично. Един пакет обикновена извара (500 гр) е между левче и два - ям я на два пъти. Яйцата за изяждам по 2-3. Прясно мляко по 1,20 литъра, от производител. Повече от чаша на няколко дни рядко се сещам да пия. Не ям навън, дори във вегетариански ресторанти - гнус ме е. Не пия и не пуша, не използвам грим, бяла козметика малко, за маникюр, педикюр, фризьор и прочее да не говорим. Мразя да използвам телефон и картата на GSM-а си я зареждам веднъж-два пъти годишно tooth Дрехите ми повечето са втора употреба, пък и не си купувам често, защото повечето не са ми по вкуса. Добавки почти не взимам, ползвам градски транспорт (22 лв/месец всички линии) и ходя пеша. Е, къде му е скъпото? Наистина, ям малко, което е нормално за телосложение като моето, но и с по-големи количества храна няма да излезе драстично по-скъпо.
Е, не си мислете, че за нищо не харча - купувам си и аз разни дрънкулки, книжки, музика tooth
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #282 -: 23-06-2010, 11:59:44 »

Би ли сложила своя снимка във форума? И би ли написала истинското си име?  :) Не е за "злоупотреби", спокич, просто искам да убедя едни свои приятели, че още съществуват такива хора, живеещи така, както ти описа (не съм само аз - ихаа  ;D), и то не са един или двама, колкото и невероятно да им се струва  tooth. Ако коп-на поста ти, страхувам се, ще излезе, че "Вики си пише сама"  :Content_4 - emotloader:.

По принцип си права - не излиза скъпо... Но дори така ми се струва, че боклуците са... още по-евтини, или поне също толкова евтини... и по-лесно достъпни - поне за повечето хора, имам предвид по-скоро на психологическа основа  :(. Да, така е евтино, ама колко по-евтино излиза на ден една баничка, една вафла или пастичка (левче от кварталната сладкарница) и две кафета - и туй ни менюто! (по памет от една моя позната) Хем време спестява - което най-вероятно отива главно за храносмилане  tooth.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #283 -: 23-06-2010, 12:06:31 »

е има и такива хора  :)
ама аз не съм от тях- и грим искам, и нови дрешки  :love_007: и някое пътуване от време на време
Имали сме  безпарични преиоди и тогава е много трудно да се храниш с пресни плодове и зеленчуци. Случвало се е да готвя всеки ден постни супи, леща, боб, картофени яхнии, дори каши >:(... от нищо да нахраниш цяло семейство, а плодовете пазех за закуската на детето....
 За мен суровоядството си е доста скъпо удоволствие. Щастлива съм, че сега имам възможност  за по-качествено хранене.
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
« Отговор #284 -: 23-06-2010, 12:34:38 »

и аз да се включа  :)
пресните плодове и зеленчуци, изобщо пресните и качествени продукти са все още по скъпи и тук в Италия. И не е само въпрос на пари, а и достъп и времето за да набавиш качествени продукти също е лукс...и дори донякъде да се компенсира по високата цена с по добро здраве в дългия период, все пак по бедните слоеве и еднодоходните домакинства (а те са доста) не могат да си позволят здравословното..оплетени са в механизмите на съвременните стандарти на живот, пазарните икономки, рекламата и наложените навици, съвсем ги лишават от избор. Има само изолирани случаи и малцинства които се измъкват и разполагат с избор.
но си мисля - тя световната икономика и без това се срутва вече, така че да не губим настроение ...кой знае дали утре няма да стане наложително и да се превъзпита народа на салатки от най близко и на по малко ядене  ;D
Активен

катеринка

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 171
« Отговор #285 -: 23-06-2010, 12:53:29 »

Браво,Томирис! Ако повече хора бяха като теб..... незнам.жалко,че не са.Опитвам се и аз да живея по този начин,но заради децата много не се получава.По-точно,налага се да използвам кола и не рядко да купувам боклуци от магазините.Мъчно ми е ,че синът ми повече се възпитава от училище,съответно пари,вещи и грандоманщина,отколкото от мойте възгледи.Дано да успея чрез силата на подсъзнанието да го отклоня от този курс.

А за скъпо и евтино в суровоядството зависи от много неща.Не мисля,че е скъпо понеже с 50 гр.бадеми = на 80 ст примерно ще изкарам до обед,но с една баница = също на толкова пари,няма да успея,нито пък с някой подобен боклук.И какво,трябва да купя двееее,е = 1,60,а ако пийна и бозичка.... 8)
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #286 -: 23-06-2010, 13:39:22 »

Дали е за похвала или критика, не знам. Не е лесно, никак, постоянно човек трябва да се разправя и да обяснява, поне на близките. Така е като не си напълно самостоятелен. Понякога се чудя не е ли по-добре да се правят компромиси за собствено успокоение. Както знаем, спокойствието и доволството са най-важни за здравето и самочувствието на човека, не спартанските режими. Ама пак си е до човек. В никакъв случай малко материализъм не вреди. Парите са за това - да се харчат за нашето собствено удоволствие, а не да се тачат и идолизират. Докато живеем в материален свят няма да можем да избягаме от икономиката.
Всеки човек изпитва удоволствие от това да изглежда добре. Не съм против козметиката, просто никога не съм могла да приема да слагам нещо цветно върху лицето си, особено около очите. Психическа нагласа.

Вики, може би изглеждам потайна и причината за това е, че познати и роднини ровят из подобни форуми на Интернет пространството. Неприятна ситуация. Не ми се иска да виждат какво споделям тук, защото ще си навлека допълнителни спорове. Но на лични споделям, на Гарванът и снимка му дадох  tooth
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #287 -: 23-06-2010, 15:46:10 »

И аз не мисля, че е разумно да се надценяват разните му там гримове и козметики, винаги съм харесвала естественото, но нямам нищо против да си купя хубав гланц или спирала от време на време, за специални случаи - задължително от добър магазин, не от павилионче на трамвайната спирка! За козметика откровено си признавам, че пари не жаля... когато си купувам, което се случва рядко де. Но когато се случи, задължинелно искам да е качествена - все пак е нещо, което се слага на лицето/косата/ръцете и т.н. Нека е 20 лева, но да си го ползвам една година (или повече) и да знам, че няма да ми направи екзема, или нещо по-лошо.
Относно външния вид, апропо, ми е доста интересно следното явление - ако си момиче/жена, със средно или атлетично телосложение, относително добре изглеждаща, но не полагаш особени грижи за вида си - в смисъл, не се гримираш и не се контиш, не вървиш по "последна мода"... тогава никой на улицата не те гледа, изобщо не ти обръщат внимание. В мига, обаче, в който сложиш нещо по-прилепнало, или изрязано, или къса пола/панталонки, или потник, или нещо подобно - леле, мале! Половината мъже в тебе гледат и веднага почват едни подсвирквания, едни свалки и едно "мяу-мяу"  и "цун-цун"  :-X. И защо трябва да е така? Нима хората не могат да видят по-надалеч от дрехите и дрънкулките? ??? Нали уж хубавият кон и под скъсан чул се вижда? >:(
Активен
------

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #288 -: 23-06-2010, 16:45:50 »

Томи , много интересно ..само не разбрах 2 неща , защо не се изнесеш на някой таван и защо дрехи втора ръка ?
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #289 -: 23-06-2010, 21:29:26 »

Вики, може би изглеждам потайна и причината за това е, че познати и роднини ровят из подобни форуми на Интернет пространството. Неприятна ситуация. Не ми се иска да виждат какво споделям тук, защото ще си навлека допълнителни спорове. Но на лични споделям, на Гарванът и снимка му дадох  tooth
Все някога ще ти се наложи да защитиш позицията си пред близките. И аз съм подложен на натиск за това, че влизам в този форум, но тук намирам хора с които говоря общ език. В края на краищата никой не иска да е изолиран - извън форума не са много хората, които ме разбират.

Относно външния вид, апропо, ми е доста интересно следното явление - ако си момиче/жена, със средно или атлетично телосложение, относително добре изглеждаща, но не полагаш особени грижи за вида си - в смисъл, не се гримираш и не се контиш, не вървиш по "последна мода"... тогава никой на улицата не те гледа, изобщо не ти обръщат внимание. В мига, обаче, в който сложиш нещо по-прилепнало, или изрязано, или къса пола/панталонки, или потник, или нещо подобно - леле, мале! Половината мъже в тебе гледат и веднага почват едни подсвирквания, едни свалки и едно "мяу-мяу"  и "цун-цун"  :-X. И защо трябва да е така? Нима хората не могат да видят по-надалеч от дрехите и дрънкулките? ??? Нали уж хубавият кон и под скъсан чул се вижда? >:(
Защо не погледнеш нещата от обратната страна - кое истинско момиче (такова дето не се нуждае от грим и специални дрешки за да хване окото) ще удостои с винмание простака дето свирка след нея. Затова и никой не свирка по такива момичета, но не значи, че не ги харесва.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #290 -: 23-06-2010, 21:53:18 »

Томи , много интересно ..само не разбрах 2 неща , защо не се изнесеш на някой таван и защо дрехи втора ръка ?
За момента и за таван нямам средства (знаеш в СФ как сме с наемите). Дрехи втора ръка по три причини: по-евтини, по-качествени и по-различни от турските и китайски ментета, които ни заливат. Пък от дрехи най-лесно и най-безболезнено се пести.

Цитат
И аз не мисля, че е разумно да се надценяват разните му там гримове и козметики, винаги съм харесвала естественото, но нямам нищо против да си купя хубав гланц или спирала от време на време, за специални случаи - задължително от добър магазин, не от павилионче на трамвайната спирка! За козметика откровено си признавам, че пари не жаля... когато си купувам, което се случва рядко де. Но когато се случи, задължинелно искам да е качествена - все пак е нещо, което се слага на лицето/косата/ръцете и т.н. Нека е 20 лева, но да си го ползвам една година (или повече) и да знам, че няма да ми направи екзема, или нещо по-лошо.
Тук споделям. Ако си купувам козметика напоследък гледам да е медицинска. Био-то още не съм ги пробвала. Хем стига за по-дълго време, хем уж е с по-добри съставки. Но не винаги цената е показател за качество. Например най-обикновените родни шампоани вършат същата, пък даже и по-добра работа от много "реномирани" и рекламирани марки. Всички масови марки слагат едни и същи химии.
Цитат
Относно външния вид, апропо, ми е доста интересно следното явление - ако си момиче/жена, със средно или атлетично телосложение, относително добре изглеждаща, но не полагаш особени грижи за вида си - в смисъл, не се гримираш и не се контиш, не вървиш по "последна мода"... тогава никой на улицата не те гледа, изобщо не ти обръщат внимание. В мига, обаче, в който сложиш нещо по-прилепнало, или изрязано, или къса пола/панталонки, или потник, или нещо подобно - леле, мале! Половината мъже в тебе гледат и веднага почват едни подсвирквания, едни свалки и едно "мяу-мяу"  и "цун-цун"  няма да кажа. И защо трябва да е така? Нима хората не могат да видят по-надалеч от дрехите и дрънкулките? Ъъъ? Нали уж хубавият кон и под скъсан чул се вижда? Angry
И хубаво, и грозно като се разголи му обръщат внимание. Особено разни зидари, мазачи, бояджии, тенекиджии и мъже от малцинствата tooth На мен би ми било страшно обидно ако такива индивиди цъкат след мен, но на някои явно им е приятно.
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #291 -: 24-06-2010, 09:45:01 »

Точно сега по нощите си мисля нещо свързано с темата, която и тук нищите и стигнах също до този извод:

Защо не погледнеш нещата от обратната страна - кое истинско момиче (такова дето не се нуждае от грим и специални дрешки за да хване окото) ще удостои с винмание простака дето свирка след нея. Затова и никой не свирка по такива момичета, но не значи, че не ги харесва.
Активен

beelee

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss
« Отговор #292 -: 24-06-2010, 16:20:39 »

Абсолютно!
И аз се обиждам супер много, даже по едно време бях спряла да нося деколтета и поли затова :( Тъжно е, че има жени, които се ласкаят от подсвиркванията на улицата.
Относно средствата, аз лично бях свикнала да харча безумни пари за козметика заради акнето - кремове, процедури, страшна работа. Накрая затова отидох на дерматолог, проблемът не се решаваше а химията в кожата ми се наслояваше (поздрав за леля Мария  :bleh) Сега си ходя само на масажи, на почистване от 4 месеца не съм ходила и нямам 1 пъпка, но продължавам да ползвам висок клас козметика. Маникюра и педикюра са ми някакъв фетиш, ама не казвайте на никого  tooth
Томирис, много мой човек си, и аз пазарувам втора употреба, има супер яки нови неща от марки, които нямат внос в БГ или модели за чуждестранния пазар на световни фирми, като Адидас и Онли. Оферта са си :) И е важно да се ходи пеш.
Даже и съм в таванче, живея на 2 минути от работата ми и на 5 минути от всичко друго. 300-те лева за наем не могат да се сравнят със спокойствието и свободата да не си с родители и удобството да не харчиш пари и време за път. Никога нямаше да мога да си направя прочистванията, ако живеех с тях, да не говорим за начина на хранене. В Неделя се видяхме и отказах да ям някаква баница - веднага ми се разбучаха: "Хората ядат всичко и изглеждат добре", но всъщност нещата стигат много по-далеч от външния вид!
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #293 -: 24-06-2010, 16:39:15 »

Много сте прави :). И много съм съгласна за свободата и личното пространство... Ако изобщо нямаш средства е трудно, но ако можеш да си позволиш наем за някакво символично, но все пак "лично" помещение, това спестява много нерви и стресове...
Аз в момента съм в "преходен период" - сиреч, изоставих нашите... ама те още не знаят  tooth. Ще им трябва време докато свикнат  :Content_4 - emotloader:. Не че ми е било зле с тях, напротив, разбираме се супер, но в един момент човек има нужда да е независим. Това е нещо, което исках да направя още преди 4 години, но го отложих заради университета. Но за след това изобщо не сме говорили ;). Така че ако родителското тяло не е разбрало - да се сърди на себе си! tooth. Нещата не са генерално по-различни, но каквото се е променило е изцяло в положителен аспект за мен  8).
Активен
------

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Гневник... на?Вики (не много гневна)
« Отговор #294 -: 24-06-2010, 20:53:40 »

За повечето неща които пишете съм съгласна но затова че всички момичета които се обличат с елегантни дрешки и слагат малко грим го правят само защото обичат да им подсвиркат не съм съгласна. Не сте ли чували за стил на обличане? Аз се имам за елегантна жена и примерно не бих си купила нищо от магазини за дрехи втора ръка. Купувам си рядко дрехи но като си купя нещо гледам да е супер стилно и класическо. Последно пролета си купих една рокля и я поръчах чак от Австрия. Няма да споменавам цената. И защо като си харесвам краката да не си сложа къса прилепнала рокля?
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
Re:Гневник... на?Вики (не много гневна)
« Отговор #295 -: 24-06-2010, 21:04:46 »

И защо като си харесвам краката да не си сложа къса прилепнала рокля?
И аз по дяволите, питам..защо не???  :Content_4 - emotloader: :Appetit_17:
Хубавите стилни дрехи, са въпрос на самоуважение.Дрехите втора употреба, носят чужда енергия, която може да не е много добра!!

Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #296 -: 24-06-2010, 21:19:37 »

Деси, не става дума за това - никой не казва да НЕ си облечеш къса и стилна рокля. Мисълта ми беше, че ти, като елегантна и хубава жена, би изглеждала еднакво привлекателна и в рокля, и когато си с тениска и дънки, примерно. Това, което мен ме учудва и не ми допада особено, е типичната склонност на много хора да виждат хубавото, само като е в хубава "опаковка" - тоест, ако си с анцуг или тениска, един вид, няма да изглеждаш толкова хубава   ???. Да, права си, че е до индивидуален стил, но познавам девойки, които и в чувал да са облечени, пак са си хубави и елегантни - поне за мен - и даже повече, отколкото разни фръцли с фирмени дрешки (нищо против де). Ама много хора не разсъждават така, не мога да разбера защо...
И не, не казвам, че дамите се обличат така, за да им свиркат - нормално е една дама да иска да е привлекателна и елегантна; лошото е, че разни хора възприемат това, едва ли не, като интимна покана - и обикновено няма да го възприемат така, ако си с шорти и по тениска... Ох, не знам дали се изразявам правилно, въобще, не са толкова прости нещата  ::).
Активен
------

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #297 -: 25-06-2010, 07:46:46 »

Аз лично харесвам стилни жени, с хубави рокли и добре стоящи върху тях дрехи :)
Активен

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #298 -: 25-06-2010, 09:10:04 »

Чакайте сега. Разбрали сте ме погрешно. Харесвам елегантни жени и момичета! Просто това не е моя стил, нито ми подхожда на характера. Трябва ли да се правим на такива каквито не сме, само защото така било прието?
Някои твърдят, че дрехите втора употреба носели чужда енергия. Ами новите дрехи? Първо са шити, после са мерени и пипани. Все тая. Още повече, повечето дрехи във втората употреба са от Западна Европа. Там я няма тая простотия с пренасянето на болести върху вещи. В трамвая като седнеш на седалката знаеш ли колко народ е минал преди теб и каква енергия е донесъл? Ако тръгнем да се вманиячаваме от чужди енергийни влияния далеч ще стигнем. Важното е влиянието да не е било умишлено насочено към теб. Другото не е толкова страшно.
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #299 -: 25-06-2010, 10:23:41 »

Титане, аз също ;). Въпросът ми е, ако въпросната стилна жена в даден момент е по джинси и с яке, защото така й е по-удобно, по-малко ли ще ти харесва? По-малко елегантна ли ще изглежда? За мен не, дори повече ме кефи, но не знам защо това обикновено се приема като твърде небрежно, или безвкусно, или знам ли и аз... ???
Томи - подкрепям напълно ;).
Активен
------

Страницата е създадена за 0.107 секунди с 22 запитвания.