Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Гневник... на Вики (не много гневна)  (Прочетена 160003 пъти)

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко
Re:Гневник... на Вики (не много гневна)
« Отговор #340 -: 22-07-2010, 16:02:05 »

Днес ми излязоха резултатите от писемния държавен - и него съм взела! :sorcerer - emotloader:
Е, сега вече мога наистина да го удрям на почивка. Утре си пътувам за Горна... Планини и горички - идваааам! :peperudi: :Content_22:
Иначе с венците се оправям лека-полека... Когато се плакна с отварите, е добре. Когато забравя - става страшно  :(. Но сигурно няма да е така дълго. Поне мога да се храня горе-долу вече - дини, череши, пъпеши... Лято е, продукти дал господ  :Appetit_4: :Cherries  ;D.
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #341 -: 22-07-2010, 16:52:52 »

Еееййй браво Вики , радвам се за теб .. приятна почивка и не се отпускай много с белото :))
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #342 -: 26-07-2010, 10:50:29 »

В Горна съм и вече съм спокойна  :Content_22:. Преди да замина, гледах от прозореца как пилетата се учат да летят - правят някакви кратки подскоци и прехвръквания от клон на клон, още несигурни, ама явно много им харесва, защото не се спират... Много бяха красиви  :).
Втора вечер не мога да спя - сигурно заради пълнолуДието  >:(. Ужким ходя достатъчно, правя разни планински разходки... То пък времето се развали. Надявам се, че няма да е задълго, а за морето ще ми бъде тамън  ;D.
Хубав ден на всички!
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
« Отговор #343 -: 26-07-2010, 21:03:34 »

Оо, колежка! И аз приключих! Сега се отправям към редиците на безработните tooth
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
« Отговор #344 -: 26-07-2010, 21:33:10 »

Честито навлизане в новата ви социална мрежа "jobs.bg"  tooth
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #345 -: 27-07-2010, 08:30:12 »

Честито навлизане в новата ви социална мрежа "jobs.bg"  tooth

Благодаря, ама хич даже и не смятам  :bleh . Засега с преводи се разправям и ми е много добре... Плюс това смятам да правя и магистратура, че да`н работя, ама още не знам кога и къде... Ще видим, ще намеря - не е заек да избяга  tooth.
Активен
------

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #346 -: 27-07-2010, 08:56:49 »

И аз ще карам магистратура, но задочна. Редовна няма при мен, пък и ми писна да прося пари за щяло и нещяло. Естествено, че после ще ме третират като дете - нали ме издържат...
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #347 -: 02-08-2010, 21:49:58 »

Отдавна не съм намирала време да прописвам - еми, ваканцийка, туй-онуй  :whistling2 - emotloader:. Гледъм и форумът нещо е позатихнал - явно народът се е пръснал по разни места и дано да е все по приятни поводи  ;). То и аз тая седмица ще правя почивка на море малко - г*з път да види (2 дена засега - по-продължителната ще е по-късно този месец  ;D), малко плажче, че съм като сиренце (айде, ядково поне да е  tooth).
Иначе в Горна се чувствам идеално - птички ми пеят, никой не ме безпокои, правя си разходки сред природата... Имам тука още едни задачки-закачки (превод), но не ме юркат със сроковете, така че не бързам  :laugh:.
С храненето също нямам проблеми - изстрадалите ми венци се пооправиха, така че поразнообразих менюто. Ям си салати, кълнове и някои зърнени (стига да са добре накиснати и не много твърди), от плодовете - дини и пъпеши, въобще, сладки и неутрални - киселите още ми правят проблеми, но така или иначе не им е сезонът, та не е голяма загуба  :). Само ме е яд, че почват петровките, а от ябълки всякакъв вид ме болят венците - преди не можех без тях, а сега не мога и да погледна  :surpris_25:. Сигурна съм, че ще се оправи, но просто е нужно повече време - така, както им е било нужно на венците, за да се възпалят, а аз не съм взела мерки  >:( (тоя проблем го омаловажавам от години и те ти го резултата  >:( :().
Иначе пия и разни сокчета, правя си нектарчета/смутита... Наскоро пробвах една рецепта за оризово мляко и стана учудващо добра  :Appetit_17:. Иначе млечните почти съм ги оставила (но не 100%, пък и не искам) - сирена и кашкавали не ям отдавна (ако случааайно ми се дояде нещо подобно, горе-долу 1 път в месеца, си купувам тофу), но като съм си тук, където е пълно с добре познати търговци, продаващи домашно кисело мляко, или прясно издоено, просто ми се струва кощунство да не си взема (разбира се, в умерени количества - на 1-2 седмици, по малко - а преди пиех прясно мляко всеки ден като луда!)  :Appetit_17:. Иначе боклуците от магазинната мрежа отдавна съм ги зарязала! Яйца също не ям често - от време на време, пак само от домашни птици.

Та, това е около мен, в общи линии... Надявам се, че и всички от форума сте добре, много приятна вечер и весело лято и бъдете здрави! :kisss:
Активен
------

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #348 -: 15-08-2010, 13:20:04 »

Върнах се от морето почерняла и поотпочинала... Сегааа... продължавам да почивам - досега, активно... сега, пасивно  ;D :Content_4 - emotloader:.
Активен
------

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #349 -: 16-08-2010, 11:27:27 »

:Content_22:
и аз миналата седмица си купих тофу- много ми се ядеше сирене  :(
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #350 -: 20-08-2010, 19:05:08 »

Мързел наш любим  :whistling2 - emotloader: tooth.
Този месец определено отсвирих преводите  :whistling2 - emotloader:. Очертава се малко номадски живот... лятос, по Черноморието - пак  ^-^.
Един примерен план как минава денят на морето:
Ставане - около 5.30, хигиенни процедури, тоалет, али-бали...
6.00 - 1/5 л. чай. Отиване на плаж.
До към 10 - 10 и нещо (не по-късно от 11) - разходки по плажа, плуване... повече киснене във водата, отколкото печене на пясъка по кебапчийска рецепта (20 мин отпред, 20 отзад  :Content_4 - emotloader:).
Междувременно плодче (каквото и колкото има подръка).
По-късно - разходки насам-натам из паркове и градинки, срещи с приятели и познати на по кафе (така е думата  ;)) или кой каквото там консумира...
Обяд - 12-13 някъде - салата/ядки/зърнени... тук-таме по някое ичице (напоследък много ми се ядат  ::)), или 20 гр сирене към салатата (ако съм на заведение и няма нищо по-приемливо).
Между 14 и 17 - в зависимост от ситуацията - или стоене тихо и кротко в някое затворено помещенийце с климатик, или някъде навън на сянка... Четене, упражненийца, асани, дрямка, музика - каквото и колкото дойде :).
17 -17 и нещо - плаж или разходчица. Вечеря (ок.18 - 18.30) - пак салата или бобови/зърнени, преди това - плодче или фреш.
Вечерно време - други срещи на хубави места с хубави хора  :love_007:.
Към 2 часа - лягане  :Content_4 - emotloader:. Опитвам се да го правя по-навреме, ама не винаги се получава  :whistling2 - emotloader: :whistling2 - emotloader: :whistling2 - emotloader:.

За защита от слънцето вече ползвам растителни масла - макадамия, кокосово, кайсиево... Ефектът е поразяващ - мигновено правя тен и нямам пукната червенина никъде! Всичките фактори-мактори, връчени от баща ми специално за тая цел, полетяха директно в кофата! :laugh:
С две думи - ваканцията върви... идеално. Не се оплаквам. Здравословно и психически се чувствам отлично, като не броим недоспиването сегиз-тогиз. Дано продължи така по-дълго ;).

Желая на всички много весело изкарване на остатъка от лятото  :kisss:.
Активен
------

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #351 -: 21-08-2010, 06:55:18 »

Ако все пак изгориш ти препоръчвам крем от невен или алое вера. Помага моментално.
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #352 -: 21-08-2010, 13:22:44 »

ЕЕЕ,а няма ли кой да те обръща да не загаряш  ;D ;D ;D ;D
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #353 -: 22-08-2010, 05:25:26 »

Има, имаааа  ;D.
Активен
------

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #354 -: 06-09-2010, 17:35:33 »

Привет!
Върнах се от морето и се чувствам много добре :). Тази година ми се събират общо 17 дни морска почивка, все на различни места - малко по северното, малко по южнотоЧерноморие... Абе, човек като работи здраво, трябва да умее и здраво да почива! ;D :love_028:
Скъсах се от плодове и салатки, не се находих по разходки и крайморски излетчета  :peperudi:. Ходенето рано сутрин (около 6) на плаж и посрещането на изгрева е нещо невероятно  :Content_22:. Гимнастика на плажа - също  :weight_lift:. За пореден път се убеждавам какво чудо е и морската вода - премахва белези, ранички, обриви... Преди месеци имах гъбички по ноктите и на двата си крака - сега единият се оправи почти напълно, на другия има още малко (но преди беше направо черен!)... И това - за няколко дни! Страхотно е. Абе, с една дума, добре си изкарах, всичко си беше на 6  :Content_22:.

А, да се похваля, че съм вече самостоятелно живеюща  ;D. Дипломирана и със собствено жилище... фук-фук - на боклук  :whistling2 - emotloader: (тук требе да има емотиконка с една кокона  tooth). Сега се налага да седна яко над превода, да свърша най-наложителното - няма как, треа и да се работи от време на време, стига вече хаос...

Е, на фона на цялото "щастие", не може да няма и малко житейски дилеми и проблеми, но се надявам скоро и това да мине и да намеря решение. Както се казва, всичко отминава... Вечна е само глупостта човешка  :D.
Хубав ден!
Активен
------

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко
« Отговор #355 -: 10-09-2010, 10:48:11 »

Не мога да не споделя колко невероятно добре се чувствам, живеейки самостоятелно... Включително и по отношение на храненето.
Не знам само аз ли съм така, сигурно звучи смешно, но не мога да гледам пълен хладилник (особено пълен до козирката - както го държат нашите). Хем понякога ми се прияждат разни неща от боклуците вътре, които ако опитам, веднага разбирам, че всъщност не ми липсват особено (и майка ми така - чопне по нещо оттук-оттам, резенче кашкавал, лъжичка лютеница, парченце топено сирене... и храната си седи и със седмици  tooth); хем ми е гадно за плодовете и зеленчуците, дето седят с дни и се скапват - тъй де, все едно не са престоели в магазините и преди това достатъчно, че и вкъщи да събират прах... Баща ми най-редовно носи от магазина, примерно, по 3 (огромни) грейпфрута - нищо, че в хладилника има още 2 поне! Аз повече от 1 на ден не мога да изям, майка ми не ги яде сутрин, щото такъв диуретик докато бърза за работа не си е оферта  :whistling2 - emotloader:, а татето с бой не мож` го накара да яде плодове... В резултат - грейпфрутите си седят с дни, а докато стигна до последния, той е почнал да мухлясва  :(. Разбира се, заедно с това, нашият е взел от магазина и връзка от 5 банана  :Appetit_4: (пак огромни) и 5-6 ябълки... Е, братче, това само на плодове да карам, не мога го изям за 2-3 дена (обикновено толкова им трябва на плодовете, за да почнат да се развалят)  >:(.
Това преди ме побъркваше, а сега мога спокойно да си купувам каквото ми се яде ден за ден и да си го изконсумирам, докато е още прясно (по възможност същия ден, или на следващия). Също мога да реша какво точно ми се яде този ден и да си го купя, а не да държа с дни нещо си, дето съм мислела, че ми се яде, а се е оказало, че не е така. Даже да ми се прииска от време на време някое "боклуче", поне ще си взема едно, ще си го изям и толкоз - ще е едно, няма да са три, или пет такива в хладилника! Мога да си седна спокойно на масата, без постоянни напомняния ("Опитай и това", "Вземи си от онова", "Искаш ли един-какво-си?"), от които ме избива на агресия  :Confus_3:.
С една дума - друго си е като си на спокойствие! :Content_22: :love_028:
Активен
------

Томирис

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Лунатик!
« Отговор #356 -: 10-09-2010, 11:36:33 »

Напълно те разбирам. И на мен ми писна да дояждам разни неща само за да не се развалят, което се случва с около 50-60% от храната в хладилника. Пълно разхищение на средства. Единствено саламите и кашкавалите не ги дояждам, но знаеш ли че се купува по кило сирене, кило кашкавал и кило салам през ден? Не че някой ги яде, то те и не стават за ядене. После защо сме били закъсали за пари! Да не говорим за сладките боклуци. Хубаво е, че майка ми омита голяма част нощно време;) Как може да дадеш 2-3 лв за продукт без хранителна стойност, пък да правиш проблем за няколко яйца, пакет леща или килограм праскови? После тия хора ще ме учат за "семеен бюджет" и "икономия". Предполагам това е проблем на повечето семейства.
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #357 -: 10-09-2010, 17:44:35 »

Аз на хладилника му ползвам единствено камерата (да си замразявам водата). И моят е пълен, но има кой да яде останалите неща.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

petia_gol

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 310
« Отговор #358 -: 10-09-2010, 19:06:59 »

Честита самостоятелност Вики!  :Content_14: :Content_14:Това е страхотно.
Относно храната...и аз хвърлям и много ме яд, защото знам, колко хора гладуват по света.
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
« Отговор #359 -: 10-09-2010, 19:32:59 »

браво за новото единаческо жилище  :)
и сега да попитам това цигарка ли е на снимката ??? орсссс ::) :o :surpris_22: :whistling2 - emotloader:
Активен

Страницата е създадена за 0.1 секунди с 22 запитвания.