Отдавна не съм намирала време да прописвам - еми, ваканцийка, туй-онуй
. Гледъм и форумът нещо е позатихнал - явно народът се е пръснал по разни места и дано да е все по приятни поводи
. То и аз тая седмица ще правя почивка на море малко - г*з път да види (2 дена засега - по-продължителната ще е по-късно този месец
), малко плажче, че съм като сиренце (айде, ядково поне да е
).
Иначе в Горна се чувствам идеално - птички ми пеят, никой не ме безпокои, правя си разходки сред природата... Имам тука още едни задачки-закачки (превод), но не ме юркат със сроковете, така че не бързам
.
С храненето също нямам проблеми - изстрадалите ми венци се пооправиха, така че поразнообразих менюто. Ям си салати, кълнове и някои зърнени (стига да са добре накиснати и не много твърди), от плодовете - дини и пъпеши, въобще, сладки и неутрални - киселите още ми правят проблеми, но така или иначе не им е сезонът, та не е голяма загуба
. Само ме е яд, че почват петровките, а от ябълки всякакъв вид ме болят венците - преди не можех без тях, а сега не мога и да погледна
. Сигурна съм, че ще се оправи, но просто е нужно повече време - така, както им е било нужно на венците, за да се възпалят, а аз не съм взела мерки
(тоя проблем го омаловажавам от години и те ти го резултата
).
Иначе пия и разни сокчета, правя си нектарчета/смутита... Наскоро пробвах една рецепта за оризово мляко и стана учудващо добра
. Иначе млечните почти съм ги оставила (но не 100%, пък и не искам) - сирена и кашкавали не ям отдавна (ако случааайно ми се дояде нещо подобно, горе-долу 1 път в месеца, си купувам тофу), но като съм си тук, където е пълно с добре познати търговци, продаващи
домашно кисело мляко, или прясно издоено, просто ми се струва кощунство да не си взема (разбира се, в умерени количества - на 1-2 седмици, по малко - а преди пиех прясно мляко всеки ден като луда!)
. Иначе боклуците от магазинната мрежа отдавна съм ги зарязала! Яйца също не ям често - от време на време, пак само от домашни птици.
Та, това е около мен, в общи линии... Надявам се, че и всички от форума сте добре, много приятна вечер и весело лято и бъдете здрави!